PSD Ialomiţa încă n-a stabilit candidaţii, dar a (re)stabilit colaborarea cu presa

Distribuie articolul:

Deputatul de Ialomiţa, domnul Marian Neacşu a fost condamnat de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi, cum nu mai poate candida pentru nici o funcţie, preşedintele PSD Ialomiţa fiind, trebuia să predea ştafeta! Şi cine altul ar fi putut să fie mai bun decât Victor Moraru, nu?
Cum campania electorală stă să înceapă, iar PSD nu stă atât de bine-n sondaje, pe cât cred membrii Organizaţiilor judeţene, municipale, orăşeneşti şi comunale, era de aşteptat ca strategii să apeleze la presă. Şi cum nu-s „mână largă” încât să plătească servicii constând în publicarea unor comunicate de presă care să aducă în prim-plan PSD-ul şi pe cei mai buni oameni politici înscrişi în acest partid, aceiaşi strategi au identificat satisfacerea acestei nevoi de comunicare prin intermediul mass-media. Aşa că, joi, 25 februarie 2016, cu o oră înainte de a se întâlni „greii” PSD Ialomiţa, domnul Marian Neacşu a invitat jurnaliştii la o conferinţă de presă.

Împăcat cu ideea şi chiar cu presa …

Mulţi ştiţi că, de-a lungul anilor lui de domnie, Marian Neacşu numai cu mine n-a avut o relaţie reciproc-avantajoasă, aşa cum a avut cu toţi ceilalţi jurnalişti. De ce nu a fost o relaţie deontologică, dar şi cât a fost greşeala lui politico-strategică, şi cât am fost eu de… chitită în a-i demonstra că „ numai gura e de el!” , aproape că nici nu mai contează acum, când nu mai este „în cărţi” , cum se spune! Iată raţionamentul pentru care n-am fost la fel de virulentă şi-atunci când am primit precizări menite a ţine piept reculului pe care l-ar fi putut avea (şi l-a şi avut, dar într-o măsură ceva mai mică!) reacţia domnului deputat Tinel Gheorghe la aflarea verdictului de condamnare a lui Marian Neacşu. Şi fiindcă „greii” PSD Ialomiţa sunt „unşi cu toate alifiile” (la fel ca „greii” din toate celelalte partide, desigur!) cea mai bună „mutare” în plan strategic a fost aceea de a-şi face din toată presa un aliat, colaborator, chiar prieten, dacă se poate! Iată motivul pentru care, cum spuneam, am fost invitaţi la conferinţa de presă. Fiindcă trebuia să exprime un punct de vedere faţă de condamnarea sa, domnul Marian Neacşu a Marian Neacsu confspus, printre altele, că: „…Sunt singurul parlamentar care nu a fost condamnat până acum, acesta fiind, probabil, criteriul eligibil care a stat la baza deciziei de condamnare”. (…) Regret că situaţia este aceasta. Este o decizie a instanţei, nu am cum să o contest, este cel mai înalt for din România. Eu o apreciez în continuare ca fiind incorectă şi nedreaptă, mai ales din perspectiva modului din care s-au construit apărările şi s-a susţinut pledoaria în faţa Completului. (…) În procedura contencioasă în care am atacat raportul, a rămas definitivă şi în aceste condiţii 3 ani nu pot ocupa o funcţie publică. ”.

„ APA şi GROAPA – marca PSD”

Apoi, cum era de aşteptat (şi chiar cum a fost planificat, nu ne îndoim!) discuţia a alunecat către ce-au de gând să facă PSD-iştii în precampania şi campania electorală, cu cine intră-n „luptă” PSD, cine-ar (putea) intra în cursa pentru primăria Slobozia după ce PSD s-a ales cu o  „tinichea de coadă” pe care scrie „APA şi GROAPA”, dar şi „Platforma IMM-uri” (Parc Industrial) şi multe alte nerealizări ale promisiunilor pe care le-a făcut electoratului Marian Neacşu, mână-n mână, atât cu candidatul Gabi Ionaşcu, dar şi cu candidatul Alexandru Stoica, ambii fiind, ulterior, primarii care AU făcut…ce-au făcut şi vede toată lumea! Abil precum îl ştim, Marian Neacşu a pasat răspunsurile în responsabilitatea celui care „se va ocupa de campanie”, adică Victor Moraru.

Victor Moraru – „locomotiva” pentru CJI

De vreo 15 ani, Moraru este primarul localităţii Amara. Ce-a făcut domnia-sa în această localitate, împreună cu mai-marii PSD care timp de 26 de ani au condus acest judeţ,  nici nu (mai) vreau să discutăm, fie şi numai din cauză că am ajmoraru si ciuperca FBuns la concluzia că, deşi le-am tot spus că din purcoiul de bani prea puţine s-au făcut, şi-acelea …, locuitorii din oricare localitate, au votat cum i-a dus interesul şi, prin urmare, îşi merită primarul, oricare ar fi el! Azi, din respect pentru meserie, vă dau ştirea din care să reţineţi că domnul Victor Moraru intră-n cursa pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa. Contracandidatul PSD-istului fi-va Tinel Gheorghe – actualmente deputat de Ialomiţa, din partea PNL. Ce şanse are fiecare? De bine, de rău, fiecare are! Era mai rău dacă n-aveau şi, din cauza propunerii PSD şi a PNL, n-aveam pe cine-alege şi-alegeam ca…să fie, totuşi, cineva ales!
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

2 thoughts on “PSD Ialomiţa încă n-a stabilit candidaţii, dar a (re)stabilit colaborarea cu presa

  1. :)))ce chestie, să alegem pe unul dintre ăi de dormeau cu pozele Elenei Udrea sub pernă:)))Păi io zic că pun ștampila pe psd. 🙂

  2. Marian Neacsu este condamnat, cea ce inseamna ca justitia la gasit vinovat ( HOT ) Asta inseamna ca pe langa un puscarias vom fii obligati sa alegem toate puslamalele cercetate penal, urmarite penal care dupa ce vor fii alesi primari vor avea condamnari definitive. Hm am inteles vom fii administrati de puscariasi ! Vai de noi ialomitenii. In judet nu sunt tineri capabili si onesti sa indeparteze puscariasii. Aloo copii,tineretule va jucati cu viitorul vostru…Hotul care a ciordit odata mai ciordeste si a doua,treia,patra oara. Cat de destept da fii sa nu realizezi ca esti manipulat de un infractor dovedit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *