Proiectul „Educaţia este singura armă care poate schimba viitorul în bine” – a cincea ediţie

Distribuie articolul:

Aşa cum ne-am obişnuit de câţiva ani încoace, compania A&S Internaţional 2000, a continuat seria de proiecte cu cea de-a cincea festivitate de premiere a elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură, din liceele municipiului Feteşti. În data de 23 martie 2016, directorul companiei, domnul Matei Roşu, în prezenţa cadrelor didactice, a acordat 15 burse de merit în valoare totală de aproximativ 13.000 lei. Pentru cei care nu îl cunosc pe tânărul afacerist, precizăm că el este fostul preşedinte al organizaţiei TSD Ialomiţa, care din anumite motive, a renunţat la şefia organizaţiei menţionate anterior. Matei Rosu

Conform contractelor încheiate cu liceele din municipiul Feteşti, A&S Internaţional 2000 prin Fundaţia Pasteur, acordă burse de merit elevilor de la clasa profesională de mecanizatori agricoli a Liceului Tehnologic “Anghel Saligny” Feteşti, elevilor de la clasa de matematică-informatică/intensiv engleză a Liceului Teoretic „Carol I” Feteşti şi elevilor de la clasa cu profil economic a Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Feteşti. Bursele de merit acordate de domnul Roşu Matei, sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare elev cu merite extraordinare la şcoală.

La Liceul Teoretic „Carol I” Feteşti au primit burse de 1000 de lei, elevii de la clasele a X-a şi a XI-a cu profil de matematică informatică/intensiv engleză. La această unitate şcolară competiţia a devenit tot mai strânsă, iar mediile sunt tot mai mari. Spre exemplu, Ferdoschi Elena, elevă în clasa a XI-a, a fost felicitată şi premiată pentru media de 9.94 pe care a obţinut-o semestrul trecut. Ea este urmată de Brateş Flavius cu  media 9,81. Şi la clasa a X-a mediile semestriale au fost mari, iar elevii au meritat tot efortul din partea companiei. Neculai Andreea a obţinut media 9,94, Vasile Diana tot media 9,94, iar Cocoru Emilia a luat bursă pentru media  9,84.

Burse de 1000 de lei au primit şi Florin Dobre, Bobu Nicolae, Marin Sorin Ionuţ şi Tudor Georgiana Roxana de la clasa cu profil economic de la  Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Feteşti.

Pentru doi elevi din Feteşti, proiectul şi-a atins obiectivul. Sunt angajaţi de acum, la ei acasă. Acesta a fost motivul pentru care am iniţat proiectul. Am spus de mai multe ori, copiii din Fetesti merită sprijinul marilor companii! Merită şansa de a se angaja la ei acasă! Noi, companiile mari, avem obligaţia morală ca o parte din profitul pe care îl realizăm, să îl întoarcem în comunitatea în care activăm. Şi cum putem ajuta mai bine societatea în care trăim, dacă nu investind în educaţie? Câştigăm şi noi ca societate, că vom avea oameni pregătiţi, câştigă şi tinerii, câştigă şi comunitatea. Am început cu doi elevi, în viitor vor fi cu siguranţă mai mulţi.  S-a creat o competiţie strânsă între elevi. Am premiat copii cu medii foarte mari, mult mai mari decât cele din primii ani de derulare a proiectului. Mai mult, au fost elevi care au reuşit sa obţină  aceeaşi  medie. E clar că tinerii au nevoie de un imbold, de un sprijin. Printr-un astfel de proiect, capătă speranţa că merită să înveţe bine, pentru că nu o vor face degeaba,  ştiu că vor avea posibilitatea să se angajeze imediat după finalizarea studiilor liceale.” a declarat directorul general al A&S Internaţional 2000, domnul Matei Roşu.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *