Primarul Stoica are şi buletin…

Distribuie articolul:

„Buletinul de Slobozia” – o costisitoare fiţuică de… partid şi de stat, în care stoica primar scriu foşti „tovarăşi” de-ai primarului care este. Că mănâncă şi gura lor o pâine, nu-i criticăm deoarece „nu-i prost cine cere, e prost cine dă”! Îi criticăm însă pentru că, fără a-i fi îndemnat actuala „conducere de partid şi de stat”, scribii se-apucă şi pun etichete pe cei care scriu altfel decât scriu ei. Adică pe cei care îşi permit să-l critice pe primarul care cheltuieşte nepermis de mari sume de bani pentru a-şi crea o imagine fatalmente distorsionată faţă de realitatea ce se prevesteşte a fi devenit fatală pentru realegerea musiului. Că doar, mâine-poimâine vin alegerile locale, mandatul lui Stoica aflându-se deja la jumătate.

Recentele cheltuieli „nesimţite”…

Nu cu mult timp în urmă scriam că primarul municipiului Slobozia a cheltuit din bugetul local, foarte mari sume de bani pentru a plăti presei, ca să-l tot laude sau ca să tacă. Astfel, la fel ca şi ex-primarul Gabi Ionaşcu, primarul Stoica Alexandru dimpreună cu viceprimarii Băcanu Valentin şi Cezar Zamfir s-au asigurat că nu vor mai fi atât de multe voci care să le tulbure liniştea. Vorbesc despre liniştea aceea de care cu toţii au nevoie, fie şi numai pentru ca nu cumva „Organelor” cu atribuţiuni de control „să le pice fisa” şi să descindă întru descoperirea atâtor şi-atâtor „permutări şi aranjamente” câte se petrec, de 24 de ani, în dosarele alea „cusute” (unii zic că „aţa albă” s-a şi murdărit din cauza atâtor mâini prin care au tot trecut dosarele, cică, tocmai pentru a fi cât mai mulţi cei ce-ar risca, la o adică, să fie traşi la răspundere!) şi, pe cale de consecinţă, ferite de ochii presei. De ochii presei neaservite, desigur. Anul trecut, penibil de desele apariţii ale primarului, pe postul local de televiziune Antena 1 Slobozia au stors bugetul local de aproape 500 de MILIOANE de lei vechi. Cum nu-i era de-ajuns o oră-două pe săptămână (şi-o fi şi aflat că „releu’ ala” nu mai are, ca altădată, puterea să „bată” atât de departe cât să ajungă chiar prin toate localităţile judeţului) Stoica s-a prevalat de nişte controversate prevederi legale şi a încheiat un contract cu un ziar proaspăt apărut per piaţa de profil. Şi, nici una, nici două, în numai o jumătate de an i-a vârât jurnalistului, astfel aservit, peste 800 de MILIOANE de lei vechi. Pe motiv că publicaţia Observator 24 este cotidian, tartorii administraţiei publice locale au băgat mâna adânc în bugetul municipiului Slobozia, şi au scos peste1,5 miliarde de lei vechi. Ziarul (a)servit de către primarul Stoica este unul şi-acelaşi cotidian pe care însuşi preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, competentul Vasile Silvian Ciupercă, şi l-a luat drept partener pentru a promova, chipurile, ceea ce este „FABRICAT ÎN IALOMIŢA”. Este lucru ştiut că fiecare primar „mai scapă” către presă un bănuţ, doi…Sub formă de felicitare adresată locuitorilor, cu prilejul diverselor sărbători, sau publicând pretins-obligatorii anunţuri (de cele mai multe ori vizând licitaţii), mai-marii peste Consiliile Locale dirijează către mass-media, mai mari sau mai mici sume de bani publici. Funcţie de posibilităţile financiare ale bugetului, desigur! Doar că la Slobozia şi, nu mă îndoiesc că şi la Consiliul Judeţean, s-a depăşit limita bunului simţ, în materie de cheltuieli stoica buletincu presa.

„Buletinul de…” – parţial ilizibil

Pe holul primăriei municipiului Slobozia, la loc vizibil tronează teancul de hârtii tipărite întru slava şi preamărirea primarului Stoica şi-ale echipei cu care el şi PSD au dat „lovitura de graţie” bugetului local. Prezentă fiind la şedinţa extraordinară desfăşurată întru mazilirea viceprimarului Cezar Zamfir, la ieşire din instituţie n-am plecat cu mâna goală, buricele degetelor „frigând” de dorinţa de a vedea ce „chip cioplit” i-au zămislit meşteşugarii într-ale „împodobirii” personalităţii domniei-sale, primarul Alexandru Stoica! Neavând răbdare să ajung acasă, pe treptele instituţiei m-a oprit locului şi-am răsfoit în grabă paginile a ceea ce se cheamă „Buletinul de Slobozia”. Trec peste părerea multora, conform căreia o astfel de tipăritură n-ar fi oportună, şi zic doar că răsfoindu-o nu mi-a venit să cred că se poate atâta bătaie de joc, mai cu seamă la adresa banului public. Spun asta, după ce-am văzut că NU SE POATE CITI unele dintre informaţiile tipărite acolo!!! Mai ales facsimilele înfăţişând Buletinele de analiză a apei (ne)potabile, investiţie prea costisitoare, de care s-a ocupat primarul Stoica. Că este de vină numai tiparniţa, nu mă mai interesează, faptul fiind consumat şi, din păcate, plătit din banii contribuabililor care, iată, nici măcar nu pot citi caraghioasele „raportări măreţe” de sorginte postdecembristă! Am vrut să titrăm ad-litteram părerea edilului-şef, aşa că l-am apelat telefonic şi, din răspunsul domniei-sale am reţinut că această publicaţie costă, lunar, vreo 600 de lei. Fără cât s-o mai plăti „pă persoană fizică” autorilor articolelor pozitive! Întrebat fiind dacă i se pare oportună o asemenea cheltuială, dacă se justifică ea, în condiţiile în care de sub tipar se scot doar 1.500 de exemplare (număr ce n-ar ajunge „nici pe-o măsea” de-ar fi să fie, cu-adevărat informată majoritatea cetăţenilor), domnul Stoica ne-a răspuns: „ …am luat şi eu modelul de la alte primării…”. În ceea ce priveşte faptul că acolo, între paginile publicaţiei, deja îşi manifestă – plenar, tovărăşeşte! – părerea, unii dintre PSD-işti de-ai domniei-sale, primarul a ţinut să ne asigure că publicaţia nu va oglindi „măreţele realizări” ale PSD, ci va fi doar un Buletin de ştiri privind Hotărârile Consiliului Local şi-alte măsuri luate întru dezvoltarea municipiului.

Citește și articolul:   Primăria Feteşti – porcoi de bani pentru cursuri de perfecţionare profesională a funcţionarilor

„Materie primă” pentru cârcotaşi!

La fel ca ex-primarul Gabi Ionaşcu, mai mult ca sigur, Stoica „a pus botul” la vrăjelile unor jurnalişti dispuşi a fi „portretişti” ai marelui om aflat în fruntea obştii…Nefiind decât un pic deranjaţi de modul în care ne-au „atacat” cei ce-l pictează în culori calde pe Stoica, azi nu luăm „la bani mărunţi” nici publicaţia, nici textele. Pe viitor însă, mai mult ca sigur că ne vom inspira din aceste informaţii cu care se încearcă păcălirea cetăţenilor-contribuabili. Nu de alta, dar realitatea înconjurătoare contrastează penal cu imensele sume de bani – publici, dar şi din fonduri obţinute de la Uniunea Europeană – care s-au „tocat” pe aşa-zisele prefaceri. Nu, nu trebuie să ne credeţi AZI pe cuvânt, ci e de-ajuns să fiţi „pe fază” şi să citiţi şi/sau vizualizaţi filmuleţele cuprinzând imagini grăitoare captate în timpul deplasării noastre, pe-acolo pe unde nici directorul DADP nu trece, darămite Stoica şi, mai ales, consilierii locali care votează „pentru” toate câte le face conducerea de partid şi de stat aflată în mâna PSD.
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

One thought on “Primarul Stoica are şi buletin…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *