Primarul oraşului Ţăndărei va sta în arestul Poliţiei, cel puţin 30 de zile!

Distribuie articolul:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa ne-a comunicat că laroman data de 18 septembrie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a propus arestarea preventivă faţă de inculpatul ROMAN GEORGE CRISTIAN, primar al oraşului Ţăndărei, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18.09.2014, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu (3 infracţiuni) şi fals intelectual (3 infracţiuni)

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
La data de 12.03.2013, inculpatul în calitate de primar al oraşului Ţăndărei, şi-a încălcat atribuţiunile de serviciu şi a încheiat un contract de prestări servicii cu SC D. C. SRL, având ca obiect elaborare proiect tehnic amenajare parcare DN 2A, fără ca societatea comercială să fie autorizată şi a dispus la data de 30.04.2013 plata sumei de 20.000 lei către această societate fără ca lucrarea să fie efectuată. Tot în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, inculpatul a atribuit la data de 14.08.2013, aceeaşi lucrare de proiectare către SC M. SRL pentru suma de 2500 lei. Prin această activitate a produs un prejudiciu Primăriei oraşului Ţăndărei în sumă de 20.000 lei.
La data de 08.10.2013, în calitate de primar al oraşului Ţăndărei şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiunile de serviciu şi a încredinţat prin atribuire directă lucrarea de construcţii „amenajare parcare DN 2A”, fără a avea autorizaţiile necesare, încheind un contract de lucrări cu SC N. I. SRL şi avizând plata sumei de 108.004 lei către această societate comercială, fără ca aceasta să execute lucrarea. Lucrarea a fost executată de către o altă societate comercială care a încasat contravaloarea acesteia de la o instituţie publică. Prin această activitate a produs un prejudiciu Primăriei oraşului Ţăndărei în sumă de 108.004 lei.
În cursul lunii septembrie 2013, inculpatul, în calitate de primar al oraşului Ţăndărei, şi-a exercitat defectuos atribuţiunile de serviciu şi a încheiat o înţelegere verbală cu reprezentanţii SC O. C. H. A. SRL pentru executarea unei lucrări de demontare şi montare borduri în oraşul Ţăndărei fără a întocmi documentele legale, producând un prejudiciu Primăriei Ţăndărei în sumă de 199.589,08 lei. Pentru a disimula respectarea procedurilor legale de achiziţii publice, la data de 21.02.2014 a întocmit în fals mai multe documente în cuprinsul cărora a inserat împrejurări necorespunzătoare adevărului privind organizarea unei selecţii de oferte pentru contractarea unei lucrări care fusese deja executată.
Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile formulate, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 


Distribuie articolul:

5 thoughts on “Primarul oraşului Ţăndărei va sta în arestul Poliţiei, cel puţin 30 de zile!

  1. Urâtă treabă…și a primarului, dar și a parchetului!! Modul de lucru lasă de dorit și pare că scopul acțiunii organului e strict în eliminarea primarului incomod….ce nu răspunde la comenzi:)Adică noi cetățenii suntem luați de proști:))Las că faptele sunt vechi de peste un an…și mă întreb de ce nu sunt reținuți și directul economic din primărie cu șeful de la achiziții…dar nu sunt reținuți nici patronii firmelor ce s=au trezit cu banii în cont:)) Așa cum pare construită cercetarea..Roman pare un fraier ce a comis fals intelectual și abuz în serviciu, așa, de dragul cetățenilor din Țăndărei, contabilul a semnat ordine de plată de frică…iar patronii au crezut, când s-au trezit cu banii în cont, că i-a premiat primăria…iar suportul tehnic al SRI n=a dat și de urma banilor:)) Da, cu celeritate, trebuia arestat Roman…cred că nu s-a schimbat mare lucru cu mazilirea lui Cătălin file de dosare…vasalitatea merge mai departe:))

    1. Văd că în „fiţuica” mea vrei şi tu să-ţi spui opinia, măi…dragă domnule Jorj – spiridusul, cel care mă tot porcăieşti! Fă bine şi nu mai posta nici un comentariu. Ba chiar ai face bine dacă nu ai mai intra pe acest site ce aparţine uneia pe care dumneata o desconsideri!

  2. @ Mike.Vezi cum te orbeşte ura?! Dacă te referi la „încă un psd-ist”, atunci acordul este „… acolo unde ÎI este locul… ”
    În ceea ce-l priveşte pe @Jorj, cred că n-are toată ţigla pe casă, cum se spune. Ce şi pe cine să rrrrupăăă dilimache de la Cotroceni?! Poate pe Roert Turcescu, colonelul din mizerie, pe care, oricum, l-a băgat în rahatul unde,de fapt îi era locul, alături de alţi „formatori de opinie” duşi rău cu pluta, adevăraţi ofiţeri sub acoperire, nu ca el, un fanfaron care ar trebui să lase un bilet de adio în care să se spovedească spunând tot adevărul, nu în faţa nuştiucărui judecător băsist, cu naşu-n suflet. Aşa cum anticipam, vom avea cea mai de rahat campanie electorală, murdară din toate punctele de vedere, mai ales că Băsescu n-are cum s-o scoată pe cioropina blondă preşedintele acestei ţări năpăstuite de mafia care se face că este antibăsistă, dar se întâlneşte la tot felul de paranghelii „politice”. Iată cum un politician naţionalist moderat, precum Ioan Ghişe nu are loc de tot felul de gargaragii, care mai de care cu România-n suflet, mai ales Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.