Primarul Mocioniu şi „joaca” din cimitirul Sloboziei

Distribuie articolul:

Majoritatea cunoaştem acel mit potrivit căruia pentru Partidul Social Democrat, aflat la guvernarea judeţului Ialomiţa şi mai ales a municipiului Slobozia încă de la Revoluţie, votează şi morţii din groapă. Ei bine încă de la prima aşezare a primarului Adrian Mocioniu pe scaunul de edil al Sloboziei, aceste poveşti de manipulat bătrânei devoratori de tabloide precum Click dar şi miturile pe care cele 20 de bunicuţe telespectatoare fidele ale postului local Antena 1 Slobozia încă le mai cred ca fiind invenţii ale lui George Soros, par a deveni realitate cu ajutorul proiectelor de hotărâre iniţiate de domnul primar pe parcursul celor doi ani de mandat.

Scurt istoric: Perturbarea fonică şi de geo-locaţie a celor „trecuţi la somnul cel veşnic” (vorba preoţilor purtători de haine cusute cu fir de aur) a început încă din 2013, adică pe vremea primarului Stoica Alexandru cunoscut la nivel naţional drept primarul „Hai sictir!” sau primarul „hăhăit”. În cazul în care aţi uitat despre cine vorbim, vă aducem aminte că este vorba despre cel care a fost condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că împreună cu alţi 3 inculpaţi, mai precis trei subordonaţi de-ai săi din Primăria Slobozia, au eliberat ilegal autorizația de construcție pentru o benzinărie controlată de grupul petrolier Art Petrol Service. Referitor la dinamica permanentă în care se află cimitirul uman din Slobozia în ceea ce priveşte suprafaţa de teren pe care se întinde trebuie menţionat faptul că prin HCL 119/25.07.2013, consilierii locali de la acea vreme au votat iniţierea demersurilor pentru înfiinţarea unui nou cimitir uman în Slobozia. Această Hotărâre a Consiliului Local Slobozia făcea referire la 12,96 ha care urmau să fie înfiinţate şi amenajate pentru că actualul cimitir din cartierul Bora era încă de atunci neîncăpător sau se precoImage117niza că în scurt timp o să devină arhiplin.

Permutări şi aranjamente cu terenurile municipiului

Vremea a trecut şi la începutul anului 2018 primarul Mocioniu deşi avea o hotărâre perfect valabilă încă din 2013 pentru cele aproape 13 hectare de teren arabil, a depus un proiect prin care Primăria Slobozia avea să facă schimb de terenuri cu nimeni altul decât S.C. TaşcuAdrian Mocioniu Com S.R.L, despre care scriam la momentul respectiv. În speţă Primăria Slobozia a primit de la afaceristul local 2.813 mp de teren aflat în imediata apropiere a cimitirului uman din cartierul Bora în schimbul a două terenuri de 480 mp aflat pe şoseaua Nordului respectiv 1.212 mp de teren situat pe strada Ciprian Porumbescu, dar şi suma de 3.400 euro de plată, bani rezultaţi din diferenţa de preţ potrivit unui evaluator local destul de controversat. Consiliul Local Slobozia prin majoritatea confortabilă PSD+ALDE la nici 6 (şase) luni după ce a făcut un schimb de terenuri din care CL a ieşit destul de „şifonat”, motivând la acea vreme că nu există alternative şi că Primăria Primarie cei 4Slobozia este „strânsă cu uşa”, primarul Mocioniu găseşte ca prin minune o hotărâre a CL din 2013 pe care o repune pe masa consilierilor locali. Trebuie menţionat faptul că planurile Consiliului Local sunt “măreţe” pentru suprafaţa aflată la ieşirea din Bora spre localitatea Cosâmbeşti, autorităţile locale urmând a ridica o capelă şi un sediu administrativ pe lângă împrejmuirea terenului şi construirea unor alei de acces. Despre sumele de bani care urmează să fie cheltuite pentru aceste amenajări nu se ştie mare lucru, dar ne putem imagina câteva sute de mii de lei care urmează să fie cheltuite pe toate aceste construcţii. Asta fără să luăm în calcul şi tariful pentru morţii care au votat cu PSD în Ialomiţa din 1990 până în prezent…

 

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *