Primarul Mocioniu şi cheltuielile cu presa obedientă

Distribuie articolul:

*La fel ca preşedintele CJI Victor Moraru, nici primarul municipiului reşedinţă de judeţ Adrian mociooniu nu a putut să se Articol Mocioniu 2opună tentaţiei de a achita în anul 2017 sume imense de bani presei locale care-i serveşte interesele politico-administrative.

Schema piramidală cu banul public

Faptul că primarii plătesc presa pentru ca aceasta să „întoarcă privirea” atunci când ies la iveală diverse nereguli administrative, financiare sau de altă natură este deja o lege nescrisă a administraţiei locale ialomiţene. Deşi asemănătoare cu o schemă de tip piramidal (în sensul că la baza piramidei sunt cetăţenii mulţi, care contribuie prin taxe şi impozite la bugetul local al Sloboziei, iar la vârful piramidei sunt o mână de oameni care primesc bani de la bugetul local), această practică nu este nouă şi era doar o chestiune de timp până ce avea să fie pusă în practică de „tânăra speranţă a PSD-ului”. Concret, în anul 2017 primăria Slobozia a cheltuit 78.009,75 lei numai cu mass-media locală. Cum era însă de aşteptat, cea mai mare parte a sumei s-a împărţit între două aşa-zise televiziuni locale respectiv Antena 1 Media SRL şi Antena Ialomiţeană TV. Prima clasată în ceea ce priveşte suma contractelor cu presa, a fost şi în anul 2017 postul de televiziune Antena 1 Slobozia care conform contractului a primit 35.730 lei pentru „Difuzare spoturi, anunţuri, reportaje şi interviuri pe postul de televiziune Antena 1 Media Slobozia”. Deşi incapabilă să emită conţinut audio-video cu o calitate acceptabilă, în anul 2017 primarul Adrian Mocioniu a „premiat” cu suma de 2.977,5 lei lunar lipsa de atitudine la adresa conducerii neperformante a Primăriei Slobozia şi lipsaMocioniu PRESA criticilor în ceea ce priveşte promisiunile deşarte din campanie făcute de acesta, şi desigur emisiunile cu tentă laudativă la adresa structurilor din subordinea primarului.

„Televiziunea” omniprezentă

Pe locul secund însă, în anul 2017 îşi face apariţia fără a surprinde pe nimeni din acest sector al jurnalismului local, S.C. Antena Ialomiţeană TV S.R.L. Aceasta nu este prima dată când televiziunea online este menţionată în paginile ziarului Ştirea, fiind o constantă în ceea ce priveşte presa locală preferată a preşedintelui CJI Victor Moraru, dar şi a sumelor de bani pe care acesta le-a plătit din bugetul judeţului Ialomiţa pentru „a da bine în lumina reflectoarelor”. Aşadar în anul 2017 primăria Slobozia a achitat „postului de televiziune on-line” Antena Ialomiţeană suma de 14.400 lei, sumă care defalcată pe o perioadă de 12 luni înseamnă 1.200 lei lunar pentru „Difuzare articole şi informaţii de interes cetăţenesc şi şedinţe ale consiliului local”. Trebuie menţionat pentru cei care nu ştiu cum funcţionează administraţia locală, faptul că aleşii locali şi Consiliul Local Slobozia se întrunesc o dată pe lună iar de cele mai multe ori şedinţa durează maxim 60 de minute. Rareori sunt cazurile când Consiliul Local este convocat în încă o şedinţă extraordinară care de obicei are câteva puncte pe ordinea de zi. Potrivit unor surse din cadrul aparatului de lucru al primarului Adrian Mocioniu şi al preşedintelui CJI Victor Moraru, se pare că în 2019 sumele de bani pe care presa prietenă a politicienilor locali urmează să le încaseze de la instituţiile statului ar urma să se dubleze, mai ales ţinând cont de noile perechi de „craci” de la postul local de televiziune Antena 1 Slobozia. Un singur indiciu/sfat am avea să le dăm aleşilor locali şi acela se referă la faptul că fetele din recepţia hotelului Rin Grand condus de Robert Negoiţă taxează mai puţin pe oră decât cele din Slobozia pe care le plătesc ei de la buget.

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *