Vă vine sau nu să credeţi, deja suntem la jumătatea mandatului politico-administrativ. Primarii şi preşedintele Consiliului Judeţean mai au un an şi intră în precampanie electorală. Pe cale de consecinţă, prezentarea „realizărilor măreţe” a fost trecută pe agenda lor de lucru. Sigur că realizările li se şi prezintă cetăţenilor, fără ca, înainte, să fie invitată presa ca să consemneze. Că, de! Unii dintre jurnalişti ar fi adresat întrebări menite a se lămuri cu privire la oportunitatea unuia sau altuia dintre aceste proiecte, despre care, iată, ni se spune că vor costa peste 340 de MILIARDE lei vechi.
După ce Primăria s-a transformat în cel mai mare angajator al municipiului, prin faptul că a înfiinţat şi nişte SERVICII PUBLICE care să se ocupe de transportul persoanelor, după ce a pus la cale alungarea Operatorului Polaris, pentru ca activitatea de salubrizare să fie dată DADP (sau unei alte firme), după ce s-a „încuscrit” cu Consiliul Judeţean Ialomiţa , predând mare parte din „zestrea” Societăţii Urban, primarul Soare şi-a spus că nu-i de-ajuns!
Prin urmare, a „clocit” şi el nişte Proiecte pe care să le adopte „din faşă”. Nu zicem şi noi ca majoritatea birocraţilor care „se benoclează prin hârtii”, cum că aşa (se) recompenzează un primar: prin „încredinţarea directă” sau licitaţii contra-făcute pentru lucră(tu)rile publice. Şi nu zicem, deoarece, deocamdată, nu avem dovezile care să ne conducă la acest scenariu „jucat” pe scena politico-administrativă ani şi ani în urmă.
Negreşit, însă, atunci când faptele vor fi „puse cap la cap” şi coroborate până ce se va distinge şi dincolo de aparenţe, vi le vom prezenta „în toată splendoarea lor”. Până atunci, să mai consemnăm că zilele acestea, aducându-şi aminte că în ziua de 27 septembrie 2020 a ajuns primarul municipiului Slobozia, realizând că deja au trecut 2 (doi) ani din mandatul său, Dragoş Soare a postat pe pagina lui:
„ …am semnat contractele de finanțare a 4 proiecte, în parteneriat cu GAL Slobozia 2017, respectiv:
– ” Construcție complex Bora„, cu o valoare totală a proiectului de 18.621.708 lei, din care contribuția UAT Slobozia este de 2.799.040 lei.
Prin acest proiect urmărim construirea unei cantine sociale ce va avea o capacitate maximă de 200 de persoane, două ansambluri de locuințe sociale tip container, ce vor reprezenta o totalitate de 36 de unitati locative şi modernizarea integrală a 3 străzi (peste 1,7 km), respectiv Str. Maxim Gorki, Str. Stanjenei, Str. Burebista;
– „Extinderea centrului multifuncțional Bora pentru desfășurarea de activități educative, culturale și recreative adresate tuturor categoriilor de vârstă „, cu a valoare totală a proiectului în sumă de 2.385.224 lei, din care contribuția UAT Slobozia este de 185.883 lei.
Investiția are ca scop principal extinderea actualului Centru Multifuncțional și transformarea acestuia în zonă de petrecere a timpului liber pentru comunitate, prin construirea unei clădiri noi, independente de cea existentă, amenajarea aleilor și dotarea construcției. Principalele activități ce se vor desfășura în incinta centrului vor fi culturale, educative, ateliere de lucru. Dotările construcției vor fi specifice organizării de evenimente, activităților care presupun studiu individual și/sau colectiv, precum si activități de formare profesională.
– „Amenajare loc de joacă pentru copii, cartier Bora, str. Maxim Gorki” cu o valoare totală a proiectului de 918.163 lei, din care contribuția UAT Slobozia este de 24.277 lei.
– „Soft – Slobozia, un oraș mai frumos pentru tine” ce are în vedere partea socială a orașului prin cursuri de pregătire, consiliere și alte componente ce țin de această zonă, cu o valoare totală a proiectului de 12.278.696 lei, din care contribuția UAT Slobozia este de 22.947 lei.
Suma totală atrasă de comunitatea noastră este în valoare de 34.203.792 lei, respectiv: 6.840.758 euro şi vă garantez ca nu ne vom opri aici pentru că Slobozia merită un parcurs mai bun.”