Primăria Urziceni „sparge” o jumătate de miliard lei vechi pentru un Studiu …

Distribuie articolul:

Primăria Urziceni „sparge” o jumătate de miliard lei vechi pentru un studiu denumit Studiu istoric, peisagistic, mormanul de hârtii care, mai mult ca sigur, se va depune la dosarul cauzei,  atâta costă: 50.000 lei. Adoptată în şedinţa consilierilor strânşi în plen, în data de 17 Mai 2021, Hotărârea cu nr. 72 va produce efectele scontate de către cei care au gândit, strategic, că pentru reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG), e nevoie de aceasă „componentă”.

Ce anume urmează a face câştigătorul, astfel încât să poată fi justificabilă în ochii contribuabililor o aşa mare cheltuială, nu am putut afla din documentele oficiale, revoltător de trunchiat postate pe site-ul  http://primaria-urziceni.ro/hotarari-2021.html .

Azvârlite-n online…

Hotărârile nu sunt însoţite şi de aşa-numita „Expunere de motive”. Şi, dacă în acest caz ni se poate spune că motivul este unul cuprins în chiar art.1 al Hotărârii. Pentru a fi pe deplin înţelese, majoritatea Hotărârilor trebuie însoţite şi de detalierea motivelor care au stat la baza emiterii lor, de către consilierii locali.

Ne place să credem că atunci când PUG reactualizat va fi supus aprobării consilierilor locali ai municipiului Urziceni, această „componentă” a întocmirii unui Studiu, se va putea vedea „în toată splendoare”. Şi-atunci, vom şi vedea pen’ ce au fost cheltuiţi atâţia bani.

Pentru a vă face o idee despre ce informaţii conţine actual PUG (cel întocmit conform Contractului nr. 4 semnat în 17.10.2000 şi reactualizat prin anul 2011 pentru vreo 160.000 lei), n-aveţi decât căutaţi pe Google. Şi, după ce citiţi cele 29 de pagini (multe dintre ele pline de copy-paste din statistici scrise de alţii), mai mult ca sigur vă veţi întreba dacă nu cumva toată această cheltuială nu este decât un şmen. Spunem asta cu gândul la o posibilă afacere necinstită, pentru care, desigur, vinovat nu e cel care cere, ci cel care oferă. Şi, de oferit, oferă Constantin Sava – primarul matusalemic propus şi susţinut de PNL Ialomiţa. Costică (zis şi „turcu”), ca şi alţi primari, mai mult ca sigur externalizează această „componentă”. Chit că ar putea foarte bine să întocmească PUG „în regie proprie”, Serviciul „URBANISM” din cadrul Primăriei fiind plin de specialişti, nu? Dar, de! Când poţi face un bine cuiva, de ce să nu îi dai nişte bani pentru ca să…ce? Iată, aceasta-i întrebarea! Altă întrebare (de la PSD-işti citire!) ar fi: Spuneţi, acolo, pe site-ul Primăriei şi cine este firma/arhitectul care va întocmi Studiul despre istoria şi peisagistica (?) municipiului pe care-l conduceţi, domnule primar!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *