Primăria Slobozia vrea să închirieze autobuze pentru transport

Distribuie articolul:

Proiectul care urmărea să modernizeze transportul public local în municipiul Slobozia prin achiziţionarea unor autobuze urbare electrice şi construirea unor staţii de încărcare rapide a fost tras pe linie moartă deocamdată. În acest moment contractul de delegare serviciului de transport public local este pe sfârşite, data limită până la care actualul concesionar, respectiv societatea locală de transport Nick Touring SRL trebuie să onoreze aceste servicii fiind data de 30.06.2019.

Primarul Adrian Mocioniu a iniţiat planul de avarie

Primăria Slobozia deşi incapabilă să finalizeze celebra parcare subterană, acesta fiind un fapt dovedit de istoria politico-administrativă a ultimilor ani, vrea iarăşi acces la „borcanul cu miere”, mai precis bani europeni pentru un proiect nou: autobuze electrice la standarde europene şi staţii de încărcare pentru maşinile ecologice din ograda Primăriei. Aşa cum spuneam în rândurile de mai sus, acest plan iniţial a fost dat deoparte, în locul lui fiind încropit un plan de rezervă prin care se doreşte închirierea a 5 autobuze clasice. Deşi în spaţiul public primarul Mocioniu împreună cu noul său consilier personal Radu Paros susţin faptul că toate cheltuielile lunare ale acestui nou serviciu de transport public local subordonat primăriei nu vor depăşi suma de 200.000 lei, pentru ca Primăria Slobozia să acopere cheltuiala cu cele cinci autobuze luate în chirie şi având în vedere actualul preţ de 2 lei per călătorie pe care cetăţenii o achită actualului transportator, Serviciul de Transport va trebui să efectueze minim 100.000 de călătorii lunar, adică peste 3.300 călătorii zilnic. Pentru a avea o situaţie cât mai clară a transportului local din prezent l-am contactat pe Nicu Pericli, cel care desfăşoară această activitate în prezent pe raza municipiului Slobozia. Conform datelor furnizate de acesta, societatea Nick Touring are zilnic o medie de 1.350 călătorii, ceea ce se traduce în faptul că primarul Adrian Mocioniu împreună cu oamenii din primărie vor trebui să crească numărul celor care circulă cu noile mijloace de transport în comun cu aproximativ 145% pentru ca serviciul să se autofinanţeze.

Nicu Pericli: „Cheltuielile vor fi duble”

Înrebat despre cum se vor desfăşura lucrurile dupa 30 iunie atunci când contractul dintre Primărie şi Nick Touring ajunge la final, Nicu Pericli a afirmat faptul că este dispus să asigure un „interimat” pe acest sector până ce acest nou serviciu de transport al Primăriei Slobozia devine complet fucţional. „Probabil că voi continua să asigur servicii de transport. Spun probabil pentru că nu am avut nicio discuţie pe tema aceasta, iar părerea mea legat de acest proiect al primăriei este că o să fie o mare gaură la bugetul local. (…) Image00002Cheltuielile pe care le-a prezentat Primăria vor fi duble, suma de aproximativ 50.000 lei pentru carburant nu este reală, o să se cheltuie cam 110.000 lei. Pe mine mă costă cam 50.000 lei în contextul în care eu am microbuze care sunt mai mici decât autobuzele acelea care consumă cam 33-40 litri la fiecare 100 km.” Întrebat despre o eventuală colaborare pe viitor dintre acest nou serviciu de transport public local şi persoana Nicu Pericli, acesta a afirmat că ia în calcul coordonarea transportului local din subordinea primăriei dar are câteva condiţii minime pe care le va solicita: „Aş accepta să preiau coordonarea acestui serviciu dacă Primăria Slobozia îmi pune la dispoziţie toate pârghiile necesare pentru administrarea, coordonarea şi mai ales controlul întregului serviciu. Nu am purtat aceste discuţii cu primarul Adrian Mocioniu dar i-am spus faptul că acest serviciu de transport ar fi fost mult mai de calitate în condiţiile în care domnul Abaza îşi făcea meseria şi aplica hotărârea Consiliului Local cu privire la controalele legitimaţiilor de călătorie pe care avea obligaţia să le desfăşoare Poliţia Locală.” a afirmat acesta concluzionând că este neclară situaţia transportului local la acest moment şi nu are un orizont de aşteptare până lucrurile vor reveni la normal.

Victor Ghinea


Distribuie articolul:
Citește și articolul:   Primăria Slobozia a îmbunătăţit condiţiile din Centru de TESTATRE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *