Primăria – schimb de terenuri pentru ca să … extindă Cimitirul Bora

Distribuie articolul:

Cimitirul situat la ieşire din municipiul Slobozia, în cartierul Bora al localităţii, a devenit neîncăpător, nu numai din cauza felului în care trăiesc românii, ialomiţenii, slobozenii, ci şi din cauza halului în care, de ani de zile, este gestionat acest patriomoniu de interes public.

Sunt ani de când scriem despre sentimentele ca: uimirea, nemulţumirea, chiar frustrarea resimţite de către locuitorii care, într-un moment nefericit al vieţilor lor au fost puşi în situaţia de a se confrunta cu lipsa posibilităţii de a concesiona un loc de veci. Sunt ani de când consilierii locali perindaţi la conducerea municipiului, tot pun pe tapet această problemă, dar nu reuşesc să o rezolve, din considerente care mai de care mai penibil reliefate în aşa-numitele „Expuneri de motive” asumate şi semnate de primarul care a fost sau de cel care este! Considerând că nu mai are rost să deşirăm firul poveştii, intrăm abrupt în miezul problemei care, iată, pare să fi fost rezolvată prin Hotărârea Consiliului Local (HCL) supusă votului aleşilor, luna trecută, în şedinţa ordinară.  Spunem asta ştiind că întruniţi în şedinţa din data de 25 ianuarPiata Cuza dir Mileaie 2018, consilierii au aprobat REVOCAREA HCL nr. 105 emisă în data de 30.05.2017 privind scoaterea din conservare a unui teren în suprafaţă de 1.830 mp şi alipirea la actuala incintă a Cimitirului Municipal Bora. Ne veţi întreba, desigur, de ce a durat aproape un an până când să se „sucească” Primăria şi să nu mai vrea să amenajeze terenul propriu, ci să recurgă la altă soluţie, respectiv cea a SCHIMBULUI DE TERENURI între Primărie şi un cetăţean care deţine terenul considerat a fi mult mai „atrăgător” pentru astfel de extindere? Ne veţi întreba, iar noi vă vom spune ce ştim. Şi începem prin a vă spune că în Expunerea de motive se precizează că ulterior Hotărârii nr. 105 emisă la sfârşitul lunii mai a anului trecut, consilierii locali au aprobat HCL nr. 191 (în luna septembrie) şi HCL 225 (în luna octombrie) prin care „s-a aprobat schimbul de terenuri între UAT Slobozia şi SC TAŞCU COM SRL Slobozia, terenurile acesteia aflându-se în imediata vecinătate a cimitirului uman Bora”. Ba chiar, în HCL emisă luna trecută se stipulează foarte clar faptul că Hotărârea emisă în mai, apoi în septembrie, şi MODIFICATĂ în octombrie „…a fost dusă la îndeplinire, concretizându-se prin încheierea contractului de SCHIMB AUTENTIFICAT cu nr.consilieri slobozia 2408/22.11.2017 la Biroul Notarial Păun Mariana” .

Cum s-ar zice: „Să fie primit!”      

Ce presupune, ÎN ÎNSCRISURI, acest schimb de terenuri? Cât de mare era suprafaţa existentă „în conservare” şi dacă nu cumva oraşul ar avea nevoie de-o suprafaţă de teren mult mai mare decât cea deţinută în proprietate de către firma mai sus-amintită? Iată numai câteva dintre întrebările care se pote naşte în mintea celor care au avut şi încă au oarece îndoieli că poate fi chiar „tandi pe mandi” o astfel de mutare în ceea ce priveşte bunurile de patrimoniu public-private! Căci, oricât de pricepuţi în a oferi răspunsuri („pe după vişin”, suntem convinşi!), ar fi specialiştii din cadrul aşa-numitului „Aparat al  Primarului” care este Adrian Mocioniu, fie şi numai datorită/din cauza faptului că târgul e mic, şi tot se-aud fel de fel de zvonuri care aruncă într-un con de umbră o atare permutare în aranjamentele edilitare ale celor ce au pe mână terenuri, clădiri, bunuri de patrimoniu!

IONICA GHINEA

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *