Primăria oraşului Ţăndărei le face cetăţenilor, GRATUIT, Cărţi Funciare

Distribuie articolul:

* Începând de ieri, 07.02.2024, în vederea finalizării lucrărilor de cadastru sistematic, o comisie specializată se va deplasa pe teren pentru a analiza conformitatea datelor existente în evidențele Primăriei.

În prima etapă, străzile vizate sunt Ionel Perlea, Ștefan cel Mare, Agricultori, Duzilor, Eternității, 1 Mai, Independenței, Mihai Viteazul, Romaniței, Rovine, Crinului, Spitalului, Intrarea Spitalului.

Astfel, persoanele care dețin terenuri și construcții situate în intravilanul orașului Țăndărei și nu au adus documentele/actele de proprietate sunt rugate să se prezinte la sediul Primăriei Țăndărei cu documentele solicitate. Această acțiune vine în sprijinul cetățenilor prin realizarea Cărților Funciare gratuit.

“ E un proiect derulat în colaborare cu ANCPI. Cadastru sistematic a fost făcut, prima daă, în extravilan. Acum îl facem în intravilan. Cadastrarea a fost făcută de către Servicuiul “URBANISM” .

Acolo unde oamenii au procedura începută deja, o preluăm noi, iar acolo unde procedura nu este nici măcar începută, o începem noi. Trebuie făcute măsurători cadastrale, şi, după aceea, întocmirea Cărţii Funciare. Abia vreo 30% dintre cetăţenii-locuitori “la casă” au întocmit Cărţi Funciare. Acest demers se susţine financiar din Fonduri europene absorbite de către ANCPI. Noi am iniţiat, în colaborare cu ANCPI, dar toată procedura în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor, a fost parcursă de către ANCPI.”, a precizat, pentru ziarul Ştirea, Cristi Roman – primarul oraşului Ţăndărei.

ATENŢIE! Pentru cei care se pregătesc să depună, la Primărie, documentele necesare pentru a avea Carte Funciară, facem noi precizarea că ar mai avea timp şi săptămâna viitoare, termenul limită fiind 1 Martie 2024, nici o zi peste! 

 

 


Distribuie articolul:

One thought on “Primăria oraşului Ţăndărei le face cetăţenilor, GRATUIT, Cărţi Funciare

  1. Cind primarul din comuna Ciochina va asfalta o strada asa cum a promis ca va face în campania (campaniile) trecute concetățenilor? Probabil ,chiar mai mult ca sigur ca va mai promite ((minti, căci e specialist în aceasta)) peste puțin timp , cind va începe campania electorala Acest primar ,foarte iscusit în a minti a asfaltat din greșeală în satele orezu și borduselu doua străzi fiecare de 205 metri ,în satul Ciochina zero km ,a făcut o canalizare în satul Ciochina carenu va functiona niciodată în următorii 40 50 ani (lucrare dezastru ) au fost bani îngropați, pamintul scos din șanțurile canalizarii se vindea de cei care lucrau acolo cu mașinile, iar apoi după terminarea (astuparea conductelor) pamintul se surpa .Au fost cazuri cind s-a trecut cu masinile mai mari pe strada eternitatii unde a rămas masina împotmolit (căzută) O zi întreaga pina a fost trasa ..La conducta principala ,garniturile de cauciuc de la racordurile cu fiecare casa nu prea l-eau pus .Cum o sa funcționeze vreo data aceasta instalatie ? În loc ca primarul sa facă asfaltarea comunei cum ieșea aprobata inițial primarul a preferat sa facă canalizarea (dezasttu) .Probabil ca aici a fost ciurucu.Stati liniștiți concetățeni cava prinde d-l primar în programul sau din anul 2024 o noua asfaltare ,care va fi făcută tot ca celelale (adică minciuna )Probabil ca aici nu e ciubuc .Și tot asa va asfalta ,de fiecare data la campaniile electorale căci sigur va spune ca acum are toate aprobările și imediat comuna va fi asfaltata.Cum d-le primar ,primarii din jurul satelor ciochina ,respectiv Andrasesti ,Orboiesti ,Buiesti ,Albești, Marsilieni ,Cazanesti sint asfaltate 100 la 100 și la CIOCHINA( unde ați avut – 16 ani- ,dacă nu 20 ani și ați luat salariile lunar nu ați făcut nimic , numai ați mințit ca o sa asfaltați ) ,acești ptimari au putut asfalta și d-stra nu ? Puteți sa ne dați un răspuns aici ?
    În speranța că va veți consulta și cu foarte buna colaboratoare (FOTACHE .n ) așteptăm răspunsul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *