Primăria Fetești dă internet moca

Distribuie articolul:

* Primarul Gafiţoi doreşte să achiziţioneze servicii de instalare a rețelelor WiFi de interes public  pentru acțiunea WiFi4EU Promovarea Conectivității la Internet în Comunitățile Locale


De ce face primarul pomană? Fiindcă poate! Cui îi dă primarul pomană? Celor care vor să stea toată ziua pe internet/facebook, dar nu vor să aibă un abonament/cartelă plătită lunar către firmele-operatori.

Valoarea estimată a achiziţiei: 59.600 lei fără TVA.

Inutil să vă mai spunem noi că precizându-se că e o valoare estimată, ea poate fi şi mai mare, şi mai mică, ori poate rămâne aceasta. Aşa că vă mai reţinem atenţia doar cu informaţia că, în conformitate cu un aşa-numit caiet de sarcini, serviciile de instalare a reţelelor WiFi fi-vor asigurate în 3 puncte de interes public din Municipiul Feteşti ( Parcul Central – 4 puncte de acces WiFi, Parcul Stadion – 3 puncte de acces WiFi si zona Haltei Borcea – 3 puncte de acces WiFi) Sursa de finanţare este un aşa-numit Cupon valoric WiFi4EU Comisia Europeană, iar aşa-numitul Operator economic trebuie să fie înregistrat pe Portalul WIFI4EU disponibil la adresa https://www.wifi4eu.eu.
Sunt mari semne de întrebare, iar specialiştii vorbesc pe la colţuri cu privire la o asfelş de dotare a operatorilor de telefonie…Vorbim, desigur, altădată dacă patrimoniul operatorilor creşte astfel…Am fost curioasă să aflu ce anume investiţie presupune cheltuirea acestei sume de bani publici, sumă care nu este deloc una modică şi, deci, de nebăgat în seamă! Aşa că am sunat la Primăria Feteşti, la persoana care în anunţul de licitaţie, era trecută cu nume şi prenume, respectiv doamna Calotescu Alina, ca fiind “persoană de contact”. Doar că mi-a răspuns o altă doamnă de la Serviciul “Achiziţii” care era colegă cu persoana de contact, şi…după ce a auzit ce o întrebam, a zis: ” (…) De unde aţi spus că sunteţi? De la ziarul Ştirea. Păi…nu ştiu ce să vă spun. Eu ce vă pot spune din punctul de vedere al achiziţiilor, este că la Compartiment s-a primit un Referat de necesitate cu un caiet de sarcini ataşat, s-au respectat principiile achiziţiilor publice, în special transparenţa şi anunţul a fost afişat pe site-ul instituţiei publice (…) s-a făcut o evaluare a Ofertelor depuse şi urmează să se încheie contractul (…)

Ce anume urmează să se întâmple, doamna n-a mai ştiut să ne spună, fapt pentru care ne-a  poftit să adresăm întrebările în scris! Nu ne-am putut supăra, deoarece, nu numai că nu dumneaei era “persoana de contact”, ci şi pentru că, politicos, doamna ne-a solicitat numărul de telefon pentru ca, după ce se interesează şi are un răspuns despre ce anume presupune atare investiţie, să ne sune şi să ne lămurească! Şi ne-a sunat. Şi ne-a spus să intrăm pe site-ul Primăriei şi să citim caietul de sarcini. Şi l-am citit şi…tot n-am înţeles de ce şi pentru ce trebuie să cheltuiască Primăria atâta bănet pentru ca să…ce? Să aibă acces la Internet, cine? Căci, cei care au telefon mobil, în mod absolut firesc au şi abonament sau măcar o cartelă, nu? Păi, şi n-au internet de la operator sau au calculatoare pe care vor să aibă internet, dar nu ştiu să facă joncţiunea cu semnalul de pe abonament/cartelă?


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *