Primăria Feteşti a făcut cadou Protopopiatului ditamai clădirea plus terenul aferent

Distribuie articolul:

Primăria municipiului nu ar fi putut face asemenea donaţie, fără votul consilierilor locali, desigur! Primarul Şonchereche nu şi-ar fi putut permite să ofere ca… din averea lui, dacă i s-ar fi opus consilierii liberali, să fie clar! Căci, Şonchereche este PSD-ist, iar asta ştiu toţi cetăţenii! Unii  cetăţeni ştiu şi că preoţii ajută politicienii, în campania electorală, şi nu numai! Ce nu ştiu toţi cetăţenii este că, în decursul Istoriei, tot AŞA a reuşit B.O.R să adune averea incomensurabilă care, la o adică, este într-un nefiresc contrast, nu numai cu preceptele biblice, cât – mai ales! – cu propăvăduirea „feţelor bisericeşti” în faţa enoriaşilor !         

În şedinţa Consiliului Local întrunit în data de 28 iulie, pe Ordinea de zi a figurat şi proiectul de Hotărâre vizând „transmiterea cu titlu gratuit a dreptului de proprietate către Protopopiatul Feteşti a imobilului teren şi construcţii situat în strada Călăraşi, nr.381”.

Aşadar… 

 Terenul este înscris în inventarul domeniului privat, cu nr. inventar 1345. El are o suprafaţă de 1.319 metri pătraţi. Valoarea (de inventar) a terenului este de numai 104.306 lei. („C-aşa-i în tenis” era o replică într-o scenetă umoristică jucată de marele actor Toma Caragiu)

Clădirea are „amprenta” la sol pe fix 285 metri pătraţi. Valoarea (de inventar) acestei clădiri a fost stabilită (de către…, nu spun cine, persoană importantă!) la 348.500 lei. În cadou intră şi o ANEXĂ, în suprafaţă de 53 metri pătraţi, a cărei valoare (de inventar) este de fix 95.700 lei.   

Şi dacă ar fi fost vândută, unii tot ar fi zis că e cam puţin, iar alţii că este „taman” atâta cât trebuie, ca să…! Doar că, aşa după cum am specificat, valoarea este una „DE INVENTAR”. Adică, BOR nu a dat un sfanţ către Primăria condusă de un edil-şef tare filotim! Şi nici nu va da vreodată vreun sfanţ, căci la momentul la care se va decide „ÎNSTRĂINAREA”, nu va fi vorba despre o vânzare propriu-zisă, ci despre o „chichiţă” avocăţească pe care, de comun acord, o vor stabili „băieţii deştepţi” ai BOR şi Primăria Feteşti.      


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *