Primăria Amara se dotează cu echipamente pentru curăţenia oraşului

Distribuie articolul:

Staţiunea balneară îşi aşteaptă turiştii. Parcul dendrologic întins pe 64 de hectare este greu de întreţinut cu utilajele şi echipamentele aflate acum în dotarea UAT. Fapt pentru care, primarul Alin Sandu a propus consilierilor locali achiziţionarea unor echipamente noi care să completeze baza materială cu care actualmente se face curăţenia în oraş.  

Astfel, ceva peste 1 MILIARD lei vechi, mai exact 22.391 Euro vor fi cheltuiţi pentru cumpărarea următoarelor echipamente: Remorcă agricolă; Cositoare; Aspirator stradal. În expunerea de motive care a însoţit Proiectul de Hotărâre se menţionează că aceste echipamente suntcu-atât mai necesare cu cât Amara este o Staţiune, iar turişilor trebuie să li se ofere spaţiu curat pentru plimbare. Şi cum Parcul din apropierea plajelor, a hotelurilor este unul care, anual, produce cel puţin 40 de tone de resturi vegetale, cu-atât mai mult trebuie achiziţionate echipamente care să scurteze timpul de acţionare a salariaţilor care intervin pentru înlăturarea a ceea ce rămâne după ce se coseşte iarba, se taie crengile uscate, se fac toate lucrările de întreţinere.

Că spaţiul parcului din proximitatea hotelurilor se dovedeşte a fi mult prea vast pentru numărul de turişi care-i parcurg aleile, este o discuţie careîncă se poartă între cei meniţi a decide dacă nu cumva ar trebui regândită structura parcului. De menţionat că suma stabilită a fi cheltuită pentru achiziţionarea acestor echipamente se va susţine, mai ales din fonduri alocate prin AFIR, Agenţia urmând a pune „la bătaie” 18.816 Euro, în timp ce Primăria oraşului Amara va cheltui doar 3.575 de Euro.

Echipamentele vor avea şi ele „parcul” lor, în care să se odihnească între lucrările specifice întreţinerii spaţiului verde, ele urmând a fi parcate într-un spaţiu special amenajat pe o suprafaţă de 1.530 metri pătraţi. De curând, primarul Alin Sandu şi-a prezentat „Raportul de activitate” în faţa cetăţenilor care au dorit să-i asculte pledoaria pentru readucerea localităţii la statutul de Staţiune ce se poate mândri că se numără printre cele mai bune din România. Ce mai presupune a se face pentru ca acest deziderat să se transforme în fapte, rămâne să aflăm de la edilul-şef care, nu cu mult timp în urmă, a fost invitatul emisiunii https://ziarulstirea.ro/statiunea-amara-perspective-prin-investitii-notabile/  , emisiune pe care o puteţi viziona accesând site-ul www.ziarulstirea.ro   


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *