Primăria Amara gâfâie sub apăsarea SF-urilor

Distribuie articolul:

amaraPrin articolul de faţă ne-am propus să vă înfăţişăm o parte dintre „realizările măreţe” înfăptuite sub directa îndrumare a „strategului conducător” al localităţii Amara, toată străduinţa şi disponibilitatea noastră urmărind a-i scuti pe edili (prin asta însemnând consilierii locali care şi aprobă…) de a cheltui însemnate sume de bani reprezentând publicarea anunţurilor, despre care se vorbeşte pe la colţuri că ar avea în spate articolele alea eminamente pozitive…

Dacă anul trecut, domnul Moraru a avut pe mână un buget de peste 100 de miliarde de lei vechi (mai precis 10.320.184 lei RON ), mai mult ca sigur că şi anul acesta are cel puţin tot atâta. Vreţi să ştiţi ce va face cu banii? Şi noi am vrut să aflăm, fapt pentru care l-am întrebat şi, din răspunsul oferit în scris,  iată ce-am aflat! Am aflat că Lista investiţiilor pe care edilul-şef o are pe agenda de lucru cuprinde mai mult Studii de Fezabilitate…SF-urile sunt pentru reabilitare Şcoală, Grădiniţă, Casa de Cultură, dar şi Grădina de Vară. Şi pentru ca liniştea în localitate să fie pe deplină, musiu Moraru vrea să achiziţioneze şi un sistem de supraveghere video, pentru al cărui montaj trebuie şi un SF care, la rândul lui, trebuie plătit. Că doar nu credeţi că să montezi nişte camere de luat vederi e lucru uşor, iar firmele specializate în IT pot face de capul lor poziţionarea camerelor în locuri strategice! Cum în lista înfăţişând investiţiile, imediat sub rândul în care ni se aduce la cunoştinţă că se vor investi niscaiva bani într-un Sistem de supraveghere, apare de sine stătător şi „SF Extindere sistem de supraveghere”, normal că înţelegem că sunt alţi bani, tot aşa cum e „altă gâscă, în altă traistă!”, nu? Lista de investiţii pe anul 2014 continuă, din păcate, mai mult cu SF-uri, după cum v-am spus. Aşa se face că vedem că se va întocmi „SF Complex turistic”, şi SF „ Revizuire proiect Perla”, şi SF „ Iluminat public”, şi SF „ Revizuire proiect sursa de apă 11 puţuri”, şi SF „Izvor apa termală” , şi SF „Amenajare cimitir”, şi SF „Amenajare centru social, capelă, sală de antrenamente”, dar şi SF „Canalizare”…În continuare asistăm la cheltuirea banilor pe proiectul „ Amara – izvor de sănătate, tărâm de recreere”, ocazie cu care se „toacă” bani pe publicitate în mass-media astfel (a)servite, fiţuici care, mai ales în campanie, îl vor acoperi cu lauri pe domn’ Moraru, în încercarea de a determina populaţia să-l realeagă. Bomboana pe coliva propăşirii localităţii şi localnicilor, o reprezintă „Refacere SF drumuri”, investiţie urmată la rându-i de cheltuiala cu trotuare. Cât costă fiecare dintre aşa-numitele proiecte (pentru care băieţii deştepţi ai desenului tehnic nici nu mai muncesc cine ştie ce, hârtia de calc şi rotringul au fost înlocuite cu copy paste de pe alte „planuri şi schiţe”…) şi, mai ales, când va şi începe execuţia, o să aflăm întrebându-l pe domnul Moraru, prin intermediul altor adrese, desigur! Până atunci, mai reţineţi că anul trecut, două au fost obiectivele de investiţii care au fost date în folosinţă, şi-anume:
a) Extinderea sistemului de alimentare cu apă prin realizarea a două foraje de mare adâncime, pentru care a fost realizată documentaţia tehnică (SF-ul) de către SC ROM CONINST PROEXCOM 95 SRL, iar lucrările au fost executate de Asocierea dintre SC Erg Termorom Filiala Galaţi SRL şi SC GPP Construct SRL.
b) Reabilitarea curţii Dispensarului uman din oraşul Amara, documentaţia fiind realizată de către SC ILU G.E.A.R.S. SRL, lucrările de construcţie fiind realizare de firma SC Amara Business Grup SRL.
Cât a costat fiecare dintre lucrări (C+M), şi fiecare SF, e drept că nici noi nu l-am întrebat, dar nici domnul Moraru nu s-a îngrijorat să precizeze, spre a stăvili supoziţia că ar fi costat prea mult! Nu-i nimic, că nici pe noi nu ne doare mâna să scriem alte întrebări şi, desigur, alte articole pline de informaţii care sigur îi interesează pe cei care, în fond şi la urma urmei, dau banii şi, prin urmare, vor să afle ce-a făcut primarul Moraru cu ei, nu-i aşa?
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

11 thoughts on “Primăria Amara gâfâie sub apăsarea SF-urilor

 1. Îi arde de SFuri…dar datoria la URBAN n-o plătește…și se mai face că luptă și cu psdul…și ăștia cu el…dar să le execute conturile nu s în stare!! Dar poate întrebați urbanul și Cl…de ce nu l execută…ca pe toți datornicii!!

 2. Acum faceti pe moralista dna Ghinea ?! Am inteles ca si dvs ati incasat bani de la Amara, atunci nu ati mai fost galagioasa asa !

  1. Domnule Georgică Mihai, eu NU am încasat nici un leu…Păcat că nu înţelegeţi. Aveţi scuza că nu cunoaşteţi „meandrele concretului”…Faptul că unele firme semnează contractele şi, după aceea, fărâmiţează lucrarea şi câte-un mizilic dau altora în antepriză, nu înseamnă că şi sunt de vină specialiştii care, altfel, nu fac faţă criteriilor „cu dedicaţie” stabilite în Caietele de sarcini…Nu intru în amănunte, dar ŞTIU SIGUR că „şopârliţa” asta mi-a mai fost servită şi… NU ŢINE!

 3. Cum puteti spune ca mai bine de 3.000.000 de lei vechi, asa se spune, este un MIZILIC ?!
  Ati inceput sa nu va mai saturati dna.. Ghinea..! Spuneti peste tot ca dvs nu traiti din bani publici !Sigur ca nu va prezentati la o licitatie direct pt ca sa puteti spune ca nu traiti din bani publici, dar veniti la licitatii prin tot felul de intermediari pe care ulterior ii acuzati ca au castigat pt ca au facut aranjamente. Nu sunteti cu nimic mai buna decat ceilalti pe care ii considerati infractori !

  1. Georgică, să te bată Dumnezeu! Noi, eu și soțul meu, nu am participat decât la o licitație…acum vreo 8 ani, celălalt licitant fiind Urban…Și-atunci firma a participat mai mult ca să demonstrăm că prețul este dublat când executantul este unitate economică de stat. Sigur că în decursul celor 17 ani de activitate firma noastră a executat vreo 3 – 4 lucrări plătite din banii publici, dar sumele nu au fost umflate și, mai ales, NICIODATĂ nu ne-a fost vreuna încredințată pe pile, pe linie de partid, pe șpagă. Dacă dumneata consideri că intermediar pentru noi ar fi firma de-a câștigat lucrarea, atunci te înșeli! Și-asta, deoarece niciunui inginer patron de firmă, așa cum este soțul meu, nu-i convine să culeagă firimiturile…Dar, dacă la licitații NU AVEM NICI O ȘANSĂ, am fi cretini să lăsăm angajații pe drumuri, prin neacceptarea executării în antrepriză…

 4. @ Georgică Io nu știu ce vrei dumneata să demonstrezi..dar dacă întrebi familia Ghinea de-o lucrare de acum 17 ani, lucrare plătită cu trei milioane, deci în., prin 96-97..păi era un căcat, că io la bancă aveam 400000 lei pe lună..și încă pe atât bonus..mi-l dădea Ursache pe merit, de șef de protocol:))Dacă vrei să cauți hoți, măi Georgică Mihai….vin-o că=ți dau io avizele și facturile de Allcom..alea de la combinat unde au facturat Răducanu cu tot neamul lui de securiști și milițieni..a lui Cornițe ăia..nu i așa ..am.. lapsus..și le am cumpărat de la cioara aia de Mihai Enciu…și vezi acolo cum toți milițienii au facturat la fier vechi..adică nou, de pus la o vilă..pe preț de un carton de Camel:))Așa că lasă femeia în ale ei treburi de ziarist…că nu-s frumoase astea cu..ce-ați făcut în ultimii douăzeci de ani, că-s securisme..și mă enervează asemenea atitudime la colegii postaci:))Îți atrag atenția, Georgică, să observi ce mari eforturi am făcut…să nu te umplu de @succesuri”Bine..tu ești gogu a lu primaru, cred,,li deci primarul ăsta trebuie regulat…și abramburica de consilieră..și fraierică de la pmp, ăla micu a lu primărică))Apostrofu nu știu acu..unde și cum îl fac, să nu mă bruieze la cap Sorin, să000mi strice vreo zi:())))))))))))))Deci .. du te băi la pește, Georgică Mihai…că data următoare primești pateu ardealul , de la mine..direct pe bolta palatină?))

  1. Georgică, de curioyitate, şi ca să am certitudinea că mănânci rahat, l-am întrebat pe soţul meu „cât e halatul” şi am aflat că suma aia de-o vehiculezi tu e băgată de la tine, în realitate ea fiind pe jumătate, din care TVA, materiale, deci…du-te şi te plimbă cu apostrofările tale!!!

 5. @Dănuţ. Păi de ce nu spui aşa, măi omule?! Prin urmare ai fost, sau mai eşti, „pe felie” cu tov. Ursache-ASTRA?! Să nu te mai prind a cârâi despre comunişti, securişti, miliţieni etc., mai ales alcoolişti, pardon, băutori fruntaşi, vorba unui bun prieten de-al meu şi de-al d-lui Ursache, decedat din păcate, pe nume Costel Petrache. Am specificat cum îl chema pe prietenul nostru comun, ca să nu înţelegi că m-aş fi referit la Ursache ca la un decedat. Şi eu care credeam că n-ai treabă cu infractori de talie mare, precum Adamescu. Deh, se mai înşeală omu’. Vezi, asta-i chestia cu apostrofu’. Ştii, era o poantă: n-ai dreptate, dar îmi place cum gândeşti.

 6. @Sorin Ce-ai măi, ți-e rău de la căldură, cum să nu vorbesc? Vorbesc despre ce vreau io, cum vorbești tu din cărțile citite sau analizele medicale făcute:))

 7. Doar nu credeati ca va va da un raspuns complet. Vreti sa se afle cat reprezinta costurile cu SF-urile si cine sunt beneficiarii? Cred ca glumiti! Victoras si-a construit un sistem cel protejeaza si care lucreaza in permanenta la imaginea sa. Daca nu ati facut inca solicitarea va recomand sa o faceti prin email (termen de raspuns mai mic) si sa cereti detaliat fiecare lucru ce va intereseaza pentru ca altfel va veti alege cu frinturi. De ce credeti ca pe site-ul primariei nu sunt afisate toate informatiile obligatorii? Pentru ca locuitorii sa nu afle cum sunt aranjate lucrurile si pentru cine. Nu o sa gasiti acolo niciodata o lista de investitii, HCL, dispozitii,minutele sedintelor de consiliu, declaratii de avere si interese la zi, etc. Lasa ajunga la cetateni doar reclamele la „circurile” pe care le face si realizarile publicate intr-o fituica platita din banii publici si al carui redactor il va rasplati in campania electorala prin publicarea de „elogii conducatorului iubit”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *