Prima probã scrisã din cadrul examenului de Bacalaureat

Distribuie articolul:

* Bacalaureat – o etapă importantă în viaţa fiecărui tânăr absolvent al unui liceu.  Azi, 22 iunie, s-a desfãșurat prima probã scrisã a examenului de Bacalaureat, cea de Limba și literatura românã.

La nivelul județului Ialomița, au fost prezenți, în cele 15 centre de examen, 1651 de candidați, iar 81 de candidați nu s-au prezentat la examen. Nu au fost cazuri de candidați care sã aibã temperatura peste 37.3 ̊C. De asemenea, nu au fost înregistrate cazuri de candidați care sã susținã examenul cu subiectele de rezervã. Pentru tentativã de fraudã au fost eliminați 5 candidați. Drept consecințã, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la urmãtoarele douã sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura românã au fost publicate de cãtre Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro , la ora 15.00.

Urmãtoarele probe vor avea loc astfel:

  • miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului
  • joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializãrii

Reamintim faptul cã pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, pânã în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autoritãții Naționale de Supraveghere a Prelucrãrii Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetãrii va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completeazã, semneazã și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționeazã faptul cã au luat cunoștințã cã nota acordatã ca urmare a soluționãrii contestației poate modifica, dupã caz, nota inițialã, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnatã și de cãtre pãrinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminicã, 05 iulie.

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *