Prim-procurorul Parchetului Ialomiţa, cercetat de DNA

Distribuie articolul:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei au început urmărirea penală faţă de HRISTESCU CRISTIAN, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea următoarelor infracțiuni concurente:
– șantaj;
– trafic de influență;
– instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice;
Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 19 mai 2013 – ianuarie 2014, învinuitul Hristescu Cristian, uzând de prerogativele conferite de funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, l-a constrâns, prin amenințare, pe un administrator al unei societăți comerciale din Slobozia, să îi livreze „cu discount” materiale de construcție necesare finalizării imobilului personal pe care îl deține pe raza județului Ialomița.
Materiale de construcție, precum și manopera unor lucrări pentru edificarea aceluiași imobil au fost pretinse și primite și de la un alt administrator de firmă.
În acest sens, învinuitul Hristescu Cristian a lăsat să se creadă că are influență asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, în scopul evitării instituirii unor măsuri asigurătorii și dispunerii unei soluții favorabile într-un dosar penal în care administratorul și societatea acestuia, au calitatea de învinuiți.
În cursul lunii aprilie 2013, învinuitul Hristescu Cristian, cu intenție, i-a determinat pe doi polițiști din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Fetești, județul Ialomița, să nu aplice măsurile legale, respectiv, constituirea unui dosar penal, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de conducere a unui autoturism pe drumurile publice faţă de o persoană care avea în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.
Urmare a faptului că, cei doi polițiști nu au dat curs actelor de instigare exercitate de procurorul Hristescu Cristian, acesta din urmă i-a constrâns, amenințându-i cu mutarea de la locul de muncă, în scopul finalizării favorabile a dosarului respectiv, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești.
Învinuitului Hristescu Cristian i s-au prezentat acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.


Distribuie articolul:

One thought on “Prim-procurorul Parchetului Ialomiţa, cercetat de DNA

  1. Supărare…mare supărare, că nu fu arestat Cătălin…fante din parchete))Relaţionaţii cu pramatia asta de procuror…sunt confuzi rău))presa ialomiţeană e indignată de comportamentul autorităţilor(şi pe bună dreptate)mute!! Ce DNA??? Unde-i DNA aia… ce dă pe „surse” stenograme cu convorbiri telefonice sau ambientale cu politicienii???E la RL şi EVZ..dar şi acolo s-a aşternut tăcerea…şi ştirea cu Hristescu a fost coborâtă pe site, aproape de dispariţie)) Explicaţia este simplă….dincolo de heirupismul autorităţilor şi ştiriştilor….din mulţimea acuzaţiilor ..prezentate de presa DNA…au rămas în picioare.. cele găinării de prostit copii))Eu cred că hristescu a „colaborat” bine cu anchetatorul din DNA, folosindu-şi experienţa de procuror în postura de învinuit))..şi cred că nu a jucat la cacealma, aşteptând alte vremuri total securistice,băsiste))Probabil trebuie să livreze alţi magistraţi..ca el de rataţi))Pentru cetăţenii ialomiţeni, loviţi de justiţie sau mângâiaţi de perversa independentă..uimirea e mare şi lasă loc de interpretări, nefavorabile justiţiei!! Dar asta este DNA…o curvă a politicienilor, cu suportul,întăritorul tehnic al SRI,golanul preşedintelui infractor şi demis de popor)) Dacă DNA şi SRI erau instituţii serioase…azi existau Oltchim, Hidroelectrica,CFR,POŞIA, şi multe alte societăţi cu PROFIT,asiguratoare de locuri de muncă..nu de comisioane decidenţilor insolvenţei!!Dar cum căcaţii ăştia de băsişti, din parchete şi servicii nu renunţă fără luptă la beneficiile oferite de Sistem…o să asistăm la tot felul de acţiuni de circ cu sânge..fără pâine sau hrană pt popor))Nu ştiu când plm o încropi DNA un rechizitoriu pt „mită la bac” sau şeful corupt Cristudor….dar ştiu că Băsescu e prost rău…cu mişcrea lui populară cu tot))…de-i arestau pe UDREA,COCOŞ,VIDEANU;BERCEANU;BLAGA;FLUTUR;HOINARU:BOUREANU cu tot neamul lor))..Blejnar şi alţi Igaşi sau Fenechii şi Voiculeşti…cu o coabitare..scăpa SATANA de Băsescu)) Dar dacă omul e nebun…îşi dă fetele carne de tun))Revin la Hristescu…şi-i atenţionez pe toţi relaţionaţii cu maimuţa…să se ferească de el..ca de dracu’….o vinde şi pe mă-sa..pt binele lui))Aţi auzit..Stoica..Ciupercă…nu presa-i vulnerabilitatea voastră….maimuţele cu mâna-n cuşca DNAului sunt periculoase))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *