Primăria Urziceni – pretinsă debirocratizare pe bani grei

Distribuie articolul:

* Proiectul cofinanţat din aşa-nuitul Fond Social European, prin aşa-numitul Program Operaţional Capacitate Administrativă dă posibilitatea primăriei să îmbunătăţească activitatea în ceea ce priveşte relaţia dintre cetăţenii-contribuabili şi birocraţii din respectiva instituţie a statului. 

Ce se urmăreşte a se realiza cu-această cheltuială? Conform documentaţiei, Primăria va pune la dispoziţia cetăţenilor PROCEDURI simplificate pentru reducerea birocrației. În fapt se va realiza o aşa-numită Platformă integrată, care „va furniza digital fluxurile de lucru de bază din cadrul instituției, în scopul eficientizării procesării documentelor, evitării întreruperilor ce pot apărea în fluxurile informaționale ale instituției, reducând astfel întârzierile în procesul decizional cu impact asupra activităților operative și va asigura accesul online la serviciile publice gestionate de Municipiul Urziceni”.

Pentru ca birocraţii să îi poată servi cu promptitudine şi pricepere pe cetăţeni, ei au nevoie să dobândească abilitațile şi cunoştinţele necesare. Astfel, 50 de persoane din cadrul „grupului țintă”, vor fi instruite „în ceea ce privește utilizarea soluțiilor informatice implementate în cadrul proiectului”. Vreţi să ştiţi cât costă INSTRUIREA birocraţilor? Că, nu reiese de nicăieri că din bani se va cumpăra şi niscaiva aparatură „de ultimă generaţie” în domeniul IT. Valoarea totală a proiectului: 2.736.548. Nu se precizează ce fel de monedă, lei sau euro, aşa că nu ne rămâne decât să considerăm că e vorba despre 27 de MILIARDE lei vechi. Şi fiindcă o parte din bani se suportă din banii Primăriei, pentru instruirea propriilor angajaţi, primarul „veteran” vrea să cheltuie din buget vreo 54.730 (lei, credem!), ceea ce nu înseamnă decât o mică parte din total suma impresionantă. Când a început toată „afacerea”? În vara anului 2019. Şi „operaţiunea”, iată, încă durează, data la care sde preconizează că se va încheia instruirea fiind martie anul acesta, 2021. Anticipând că ne veţi întreba cine sunt cei care au gestionat această pregătire profesională, iată vi-i prezentăm!

         Echipa de implementare:

Manager Proiect – Mihai Vasile

Asistent manager – Nicoleta Gheorghe

Responsabil financiar – Georgeta Iconaru

Responsabil achiziții – Emil Oncescu

Responsabil comunicare – Georgeta Lupașcu

Responsabil resurse umane – Camelia Apostol

Coordonator tehnic – Aurel Păun

Consultant tehnic – IOT Solutions & Consulting

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *