Premierul Viorica Dăncilă la Slobozia: „Vor fi sancţionaţi cei care nu performează!”

Distribuie articolul:

Noul preşedinte al Partidului Social-Democrat şi premier în funcţie în Guvernul României a afirmat sâmbătă 13 iulie 2019 la sediul organizaţiei PSD Ialomiţa faptul că acei preşedinţi de organizaţie care nu vor atinge obiectivele partidului din toamnă, plătesc cu funcţia.

Tatonări în teritoriu

Pornită într-un turneu menit „a lua pulsul” organizaţiilor judeţene din întreaga ţară după preluarea funcţiei de şef al PSD, Viorica Dăncilă pare să confirme faptul că domnia sa urmează să fie candidatul social-democraţilor la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, în special prin prisma declaraţiilor din Slobozia şi Călăraşi: „Cel sau cea care va intra în cursa pentru prezidenţiale trebuie să aibă un procent bun în sondaje, dar în acelaşi timp să fie susţinut de organizaţii pentru că într-o luptă nu intri singur, într-o luptă la prezidenţiale nu poţi să intri singur. Trebuie să fii sigur că în spatele tău ai toate organizaţiile judeţene, că în spatele tău ai toţi primarii, toţi membri de partid.” a afirmat aceasta întrebată fiind care sunt criteriile care vor sta la baza votului din CEx-ul de luni 15 iulie, organizat la Bucureşti. Dacă facem o corelare între declaraţiile Vioricăi Dăncilă potrivit cărora candidatul PSD la alegerile prezidenţiale trebuie să aibă susţinerea filialelor din teritoriu şi vizitele pe care care aceasta le face de la preluarea funcţiei de preşedinte PSD, putem specula faptul că doamna Dăncilă urmează să-şi anunţe candidatura în perioada imediat următoare.

Obiectivul PSD: „Căştigarea alegerilor prezidenţiale”

În ceea ce priveşte condiţiile şi asumarea atât a victoriei dar şi a unei eventuale înfrângeri la alegerile pentru şefia Statului care vor avea loc în toamna acestui an, preşedintele PSD a afirmat faptul că în ciuda multor speculaţii din spaţiul public, candidatul din partea PSD la alegerile prezidenţiale trebuie să-şi asume complet rezultatele alegerilor indiferent de deznodământul acestora. În aceeaşi notă şi preşedinţii de organizaţii judeţene sau locale îşi vor asuma în scris un procent pe care trebuie să îl obţină la acest scrutin, procent care urmează să fie analizat şi stabilit de comun acord cu structura centrală a PSD. „Fiecare preşedinte de organizaţie trebuie să-şi asume un rezultat, un rezultat clar stabilit între noi, un rezultat bazat pe o analiză temeinică a rezultatelor din fiecare localitate şi eu cred că atunci putem să vorbim de corectitudine. (…) Obiectivul nostru este să câştigăm alegerile prezidenţiale, noi nu intrăm într-o luptă doar ca să intrăm în turul doi şi bineînţeles că aceia care nu performează conform angajamentelor luate, vor fi sancţionaţi.” a punctat aceasta spre finalul întâlnirii cu presa locală din Slobozia.

Bonus financiar pentru terminarea anticipată a pasajului de la Drajna

Referitor la una dintre cele mai stringente probleme de infrastructură a judeţului Ialomiţa şi neplăcerile cauzate de cozile interminabile de maşini care aşteaptă zilnic la bariera de la Drajna, primul-ministru Dăncilă a dat asigurări conducătorilor auto şi a promis că acest pasaj auto nu va avea întârzieri în ceea ce priveşte termenele propuse iniţial. „După cum ştiţi am înfiinţat Departamentul pentru infrastructură iar acest pasaj va fi unul dintre obiectivele pe care o să le urmărim, voi avea o discuţie cu domnul ministru Cuc să vedem care este stadiul actual. Vrem să urgentăm lucrările la acest pasaj, chiar la propunerea domnului ministru Teodorovici vrem să acordăm un bonus constructorului astfel încât acest pasaj să fie terminat cât mai repede. Din punct de vedere al primului-ministru voi avea o foaie de parcurs săptămânală referitoare la lucrările care se fac la acest pasaj şi vrem să se termine cât mai repede.” a concluzionat aceasta părăsind sediul PSD Ialomiţa flancată de ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici, preşedintele PSD Ialomiţa Marian Pavel dar şi de fostul ministru al Apărării Mihai Fifor.

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *