Premierul Victor Ponta l-a vizitat pe latifundiarul Viorel Nica…

Distribuie articolul:

Între anualele campanii agricole, cam din doi în doi ani se mai nimereşte şi câte-o campanie electorală. Înainte de demararea campaniilor electorale, mai-marii partidelor dau iama în teritoriu, ţinta lor fiind potenţialii sponsori, fie ei tradiţionali sau „prospături”. Aşa se face că viitorul candidat la preşedinţia României, actualul premier Victor Viorel Ponta a efectuat o vizită de lucru la moşia lui Viorel Nica – patronul S.C. Agrichim Feteşti, judeţul Ialomiţa.     

Cum la ordinea zilei, mai ales pe posturile de televiziune aservite conducerii PSD, subiectul favorit este cel legat de latifundiile odraslei lui Traian Băsescu, Victor Ponta n-a scăpat ocazia de a transmite, prin intermediul mass-media, impresii de…călătorie. Aşa se face că luni, 19 Mai 2014, aflat în cadrul unei vizite de lucru efectuată împreună cu ministrul agriculturii, Daniel Constantin, la societate agricolă aparţinând boierului Nica,  premierul Ponta a ţinut să-i asigure pe români că el nu intenţionează să investească în agricultură pentru că, cică, nu ştie cum se cultivă pământul. Pentru acurateţe (şi pentru că Agerpres a consemnat) redăm întocmai ce-a zis: Nu voi investi în agricultură. Cred că fiecare trebuie să facă ce ştie. Şi cred că eu nu o să ştiu niciodată. Domnul Nica (n.r. – directorul societăţii agricole) îmi spunea că s-a apucat de cultivat pământul cam pe când mă năşteam eu. (…) Este o generaţie de oameni tineri din zona rurală care nu mai vor toţi să plece la oraş, nu mai vor să plece toţi din ţară, în Spania, Italia, şi vor să lucreze pământul cu condiţia să avem programe. Şi avem programe pentru tinerii fermieri.

Viorel Nica – sponsorul campaniilor electorale

Ce-a căutat Victor Ponta la Nica Viorel, latifundiarul abonat la subvenţiile APIA Ialomiţa? Ajutor în campania electorală ce va să vină nu peste multe luni. Căci, doar nu credeţi că în campania pentru alegerile prezidenţiale, PSD-iştii nu-şi pun iarăşi nădejdea în priceperea lui Viorel Nica în a face ceea ce a făcut în toate campaniile electorale de până acum? Cu câţi bani sponsorizează – şi de data aceasta – fostul director al fostei Direcţii Agricole Ialomiţa, nici nu ar fi aşa greu de aflat, dacă ne-am şi propune să aflăm! Cum însă noi ştim că nu degeaba dă bani la partid Nica, oricât de mari le-ar putea părea altora sumele reprezentând sponsorizarea, nouă ni s-ar părea mici, fie şi numai pentru că ştim şi ce multe zeci de miliarde de lei a încasat Viorel Nica drept subvenţii pe suprafaţă, şi nu numai. Şi-apoi, trebuie reamintit şi faptul că latifundiarul Viorel Nica are funcţie decizională pe linie de partid, el fiind ditamai consilierul judeţean, din partea PSD, partid  care în Ialomiţa s-a aflat la Putere, în toţi cei 24 de ani postdecembrişti.

(I.G.)


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Premierul Victor Ponta l-a vizitat pe latifundiarul Viorel Nica…

  1. Micul Pitulescu nu a investit in agricultura, a investit in Casa de avocatura Ponta&Sova si astfel, la Turceni si Rovinari, cu ceva ani in urma, au dat prima lovitura devenind milionari in euro. Ce vremuri romantice, pacat ca DNA(basista institutie!) e prea curioasa cu afacerea asta si alte cateva..Cat priveste agricultura, obsesia lui Ponta ramane la Nana: de ce canta greierii pe cele 290 de ha de teren a Ioanei Basescu?..

  2. Pe toti acesti latifundiari ce comisii ancheteaza cum , cand , pe ce sume , provenienta banilor , legalitatea retrocedarii terenurilor agricole achizitionate ! Productii nu prea au fost , de calamitati mai mereu sau vaietat ,cel putin asa reiese din spusele si bilanturile lor contrar averilor acumulate si afisate ,iar cei care le-au arendat pamantul au luat mai nimic de la ei vanzand pe sume derizorii satui de drumuri pe la portile asociatiilor ,la primarie ,la fisc! Multi,foarte multi mosieri din Ialomita cel putin l-ar face sa paleasca de invidie si umili pe mosierul de la Nana cu cele doar 290 de ha ! ! !

  3. Asadar nica-psd face parte din acelasi Consiliu Judetean cu INCOMPATIBILUL musoiu-psd… aha! Niste nerusinati = mincinosi, hoti, incompetent,condusi de plagiatorul ponta=pompa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *