Prefetul judeţului Ialomiţa cere directorilor să aibă empatie când restructurează

Distribuie articolul:

La sfârşitul lunii trecute, prefectul județului Ialomița a prezidat Ședința Colegiului Prefectural și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița.

Este ştiut faptul că, în fiecare judeţ al ţării, directorii celor vreo 50 de instituţii ale statului sunt chemaţi, cel puţin o dată pe an, în faţa prefectului, ca să prezinte Raportul asupra activităţii.

Fiindcă, în Ialomiţa, raportarea “măreţelor realizări” se face cu uşile închise… în nasul presei, prefetul Marin Constantin, se limitează la a semna comunicatele pe care i le întocmeşte draga noastră colegă de breaslă, cea pe care a angajat-o drept purtător de cuvânt. 

Din considerente ce ţin, nu numai de deontologie, ci şi de amuzamentul născut din atare “punere pe tapet” a problemelor care-i preocupă pe “iubiţii conducători de partid şi de stat” (de sorginte postdecembistă, desigur!), iată, publicăm comunicatul, cu referire la recenta întâlnire pe care prefectul a avut-o cu directorii din Ialomiţa.

„Acum, la finalul lucrărilor acestei ședințe aș vrea să vă fac o precizare cu privire la angajații din administrația publică ialomițeană. După cum bine știți, urmează ca măsurile de reducere de personal din cadrul instituțiilor publice să fie puse în aplicare, la apariția cadrului legislativ. Vă rog, fiți empatici cu funcționarii, nu uitați de efortul și dedicarea lor de până acum și încercați să găsiți soluții pentru o restructurare eficientă. Pe de altă parte, vă impun să luați cele mai clare măsuri, să analizați atent și amănunțit performanța fiecăruia și să purtați o serie de discuții cu toți angajații.

Vreau să vă fie foarte clar criteriul de selecție și anume performanța. Este timpul să lăsați alte principii de alegere deoparte și să lucrați cu oameni performanți astfel încât calitatea actului administrativ să rămână aceeași“ a menționat prefectul județului Ialomița, Constantin Marin.


Distribuie articolul:

One thought on “Prefetul judeţului Ialomiţa cere directorilor să aibă empatie când restructurează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *