Prefectura Ialomiţa – informatizare notabilă

Distribuie articolul:

* Paginile web ale Instituțiilor Prefectului au adoptat un model unitar pentru a facilita un acces rapid la informațiile privind principalele servicii de interes pentru cetățeni.

COMUNICAT DE PRESĂ 

„În scopul asigurării unei guvernări deschise, participative, responsabile și eficiente prin promovarea transparenței, Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Instituțiile Prefectului, a elaborat un format standard al paginilor de internet. Noul format este structurat astfel încât să faciliteze accesul cetățenilor la informațiile privind principalele servicii publice oferite de către instituțiile prefectului, respectiv eliberarea pașapoartelor simple, gestionarea operațiunilor privind permisele de conducere și înmatricularea vehiculelor și eliberarea apostilelor pentru actele administrative. Toate aceste date se vor afla în aceleași zone din meniurile tuturor Instituțiilor Prefectului. Un alt aspect important și de interes public este reprezentat de faptul că site-urile preiau automat atenționările meteo emise de către Administrația Națională de Meteorologie. Noile site-uri sunt disponibile la adrese de forma: [indicativ județ].prefectura.mai.gov.ro și sunt publicate și pe site-ul Guvernului României   – http://gov.ro/ro/guvernul/organizare/prefecturi.” . Am fost curioşi să aflăm chiar de la prefectul Gigi Petre, dacă aceste modificări, de-altminteri notabile, au scos din visteria Prefecturii Ialomiţa niscaiva bani publici care să fi intrat în conturile unor gigi-petreforme de IT?

Spre cinstea iniţiatorului, această uniformizare deloc deranjantă a felului în care se prezintă activitatea Instituţiei Prefectului din Ialomiţa şi din oricare alt judeţ, nu a costat nimic în plus, căci: „ …modificarea s-a făcut la Bucureşti. Am participat şi eu, împreună cu specialistul care se ocupă de site-ul Prefecturii (…) Este încă în lucru, urmează să actualizăm informaţiile, am schimbat serverul cu unul securizat (…) Nu am cheltuit nici un ban în plus, munca ocazionată de aceste modificări intrând în atribuţiunile de serviciu”.        

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *