Poliţiştii implicaţi în campania „Şcoala altfel”

Distribuie articolul:

Pe parcursul celor cinci zile ale campaniei, 15 – 19 mai a.c., poliţiştii ialomiţeni desfăşoară activităţi de educaţie anti-infracţională şi anti-victimală dedicate copiilor din mediul preşcolar şi şcolar.

Astfel, oamenii legii vor desfăşura în şcoli acţiuni structurate pe diverse domIPJ scoala altfel 2enii de prevenire, precum: comportamentele antisociale, accidente rutiere, trafic de fiinţe umane, siguranţa tinerilor pe internet, violenţa în mediul şcolar, răspunderea penală a minorilor. Săptămâna aceasta a debutat cu activităţi pline de zâmbete, atât pentru o parte din  poliţişti, cât şi pentru cei mici.

Potrivit unui comunicat de presă, în data de 16 mai 2017, oamenii legii au fost prezenți în curtea Grădiniței „Voinicelul” din municipiul Slobozia, cu autospeciale ale poliţiei rutiere, venind în întâmpinarea nevoilor de cunoaştere şi a curiozităţii copiilor. Niciun copilaş nu a scăpat prilejul de a se urca la volan şi de  a se juca „de-a poliţistul”. IPJ scoala altfel 4

Polițiștii prezenți la activitate i-au angrenat pe cei mici în lumea lor.

Lecția de educație rutieră și sfaturile preventive au prezentat un real interes pentru copii, acestea fiind desenate cu cretă pe asfalt. Micuţii au fost deschişi discuţiilor şi le-au împărtăşit poliţiştilor atât impresiile, cât şi experienţele proprii în calitate de participanţi la trafic, dovedindu-se buni observatori ai comportamentelor şoferilor şi bicicliştilor. Cei mici, aşa cum le stă în fire, şi-au exprimat bucuria prin zâmbete şi entuziasm.IPJ scoala altfel 1

La întâlnire au participat peste 80 de preșcolari şi 6 cadre didactice. Reamintim că Programul „Şcoala altfel” a fost lansat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, va cuprinde acelaşi număr de ore ca o săptămână normală de cursuri şi va fi dedicată activităţilor extraşcolare şi extracuriculare.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.