Poliţiştii dau – şi ei! – iama, mai ales de Sărbători…

Distribuie articolul:

politie contrabandaDe Sărbători, unii recomandă altora: „să fim mai buni” şi, pe cale de consecinţă, să fim „şi mai darnici”. Alţii îşi zic în sinea lor că bine-ar fi să facă şi ei „un ban grămadă”. Şi pentru că fac parte din structuri generic denumite „Organe” cu atribuţiuni de control, unii poliţişti, inspectori fiscali sau angajaţi în cadrul instituţiilor precum: DSV, DSP, ITM, Mediu, OGA, etc, etc, se-avântă „în lupta” cu corupţia. Corupţia aia mică, desigur! Mică, în comparaţie cu cât de mult se fură „la nivel înalt”, cei mai mulţi dintre contrabandişti fiind mici „găinari”, pe lângă „băieţii deştepţi” care dau „tunuri” de zeci de milioane de euro…Dintre toate aceste „Organe” doar IPJ raportează, fapt ce, la o adică, e demn de toată lauda! Din păcate, astfel de informaţii nu mai au forţa de a ne impresiona, fie şi numai din cauză că sunt revoltător de sporadice controalele şi suspect de firavă „captura”. În susţinerea părerii celor cărora li se pare că „bate la ochi” desantul în chiar preajma Sărbătorilor, publicăm ad-litteram aceste recent transmise
COMUNICATE DE PRESĂ…
„Poliţiştii Secţiei Rurale Coşereni, au depistat în trafic, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 31 şi 38 de ani, domiciliaţi în municipiul Slobozia şi judeţul Ilfov, în timp ce transportau cu un autoturism aproximativ 130 kg de peşte din speciile fitofag, crap, somn şi caras, ce se afla prins în 4 plase monofilament. Peştele a fost scos din plasele monofilament şi distrus prin stropirea cu detergent în prezenţa celor în cauză, la o unitate specializată situată pe raza comunei Coşereni, plasele fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de deţinerea şi transportul fără documente a peştelui şi deţinerea de plase monofilament”.
„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ialomiţa şi Ilfov. La acţiune au participat şi luptători de acţiune specială de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti. (…) În urma celor 4 percheziţii efectuate, poliţiştii au depistat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor 12.801 ţigarete, 7.500 de lei şi articole pirotehnice (60 artificii, 100 petarde, 2 cutii cu baterii de artificii). Prejudiciul estimat, până în prezent, se ridică la peste 10.000 de lei.”

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *