Poliţia percheziţionează, cercetează, reţine, dar…

Distribuie articolul:

perchezitiiÎn zorii zilei  de 07 octombrie 2014,  Poliţia Română a luat cu asalt  circa 112 adrese la care efectuează percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ialomiţa, Buzău, Brăila şi a municipiului Bucureşti, fiind vizate locuinţele unor persoane fizice, bănuite de comiterea de furturi de produse petroliere, precum şi depozite de colectare de ţiţei. Peste 100 de persoane vor fi conduse la audieri.

Conform unui comunicat de presă remis ziarului Ştirea, cică de azi dimineaţă , sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., peste 650 de poliţişti din cadrul I.P.J. Ialomiţa, I.P.J. Buzău, I.P.J. Brăila şi D.G.P.M.B., precum şi ofiţeri specialişti ai D.I.F., D.A.E.S.P. şi luptători S.I.A.S.-I.G.P.R., efectuează 112 percheziţii pe raza judeţelor Ialomiţa, Buzău, Brăila şi a municipiului Bucureşti. De asemenea, vor fi puse în aplicare 108 mandate de aducere.
Percheziţiile sunt efectuate la locuinţele mai multor persoane, bănuite de comiterea de furturi de produse petroliere din rezervoare de pe raza judeţului Ialomiţa, precum şi la depozite de colectare de ţiţei.
În cadrul activităţilor, desfăşurate în două dosare penale instrumentate de poliţiştii ialomiţeni, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Urziceni şi Slobozia, se urmăreşte depistarea bunurilor susceptibile a proveni din săvârşirea acestor infracţiuni şi a bunurilor folosite la comiterea faptelor.
Prejudiciul estimat, până în prezent, se ridică la peste 1.800.000 de lei.
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al D.I.P.I. Căror anume societăţi comerciale aparţineau depozitele, nu se precizează în comunicat. Nu de alta, dar să ştim şi noi pentru cine se au fost „comasate” atâtea „forţe”…După cum vedeţi, Poliţia ne tot transmite comunicate din care noi, jurnaliştii şi, desigur, cetăţenii ar trebui să înţelegem că percheziţionează, cercetează, reţine. Din păcate, atunci când vine vorba despre aruncarea după gratii a infractorilor şi, mai ales, când vine vorba despre recuperarea pagubelor, noi constatăm că lucrurile trenează suspect de mult. Atât de mult că n-au cum să nu se întrebe cârcotaşii dacă nu cumva toate acestea sunt „praf în ochii” celor care se întreabă ce tot face Poliţia – din Ialomiţa, de exemplu! – dincolo de a fi prezentă la locul accidentelor rutiere?


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *