Poliţia Locală Slobozia VERSUS I.P.J Ialomiţa

Distribuie articolul:

*   Mulţi se întreabă când au de gând parlamentarii-legiuitori să dezbată problema statutului, funcţionării şi utilităţii a ceea ce poartă denumirea de Poliţie Locală, chit că instituţional structura nu se subordonează Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I), ci mai degrabă este percepută ca un instrument în mâinile primarilor.       

Vorbim, dară, despre Poliţia Locală Slobozia. Nu despre POLIŢIA MUNICIPIULUI SLOBOZIA, unitate subordonată Inspectoratului Poliţiei Judeţului Ialomiţa. Şi vorbim vizând şi celelalte asemenea structuri înfiinţate în majoritatea localităţilor judeţului, ale României, tocmai fiindcă ştim că, păstrând proporţiile, la fel se cam întâmplă, mai ales în privinţa investiţiilor realizate cu bani provenind de la bugetele locale! Căci, aici e „buba”: în finanţare! Căci, în timp ce finanţatea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa aştepată banii de la Abaza 2bugetul consolidat al statului, Poliţia Locală primeşte direct de la consilierii locali conduşi de de primarul care este direct interesat să cheltuiască (şi) pentru liniştea urbei. Linişte pe care, fie vorba între noi, nu o asigură numai agenţii Poliţiei Locale, ci şi agenţii Poliţiei Municipale, şi jandarmii. Nu întâmplător am cuprins conjuncţia între paranteze! Scriind că primarul cheltuie (şi) pentru liniştea urbei, am vrut să vă trimit cu gândul la alte deziderate care-l animă pe primar, şi-anume încredinţarea unor lucrări săvârşite pe altarul Poliţiei, aşa cum sunt investiţiile în modernizarea unui sediu care doar ce s-a construit în urmă cu nişte ani, un Punct Termic fiind transformat în sediul actual care, graţie PSD, se tot preface într-un sediu pentru care nici n-are cum să nu fie invidioşi lucrătorii M.A.I angajaţi în cadrul IPJ Ialomiţa. Ştiind câtă precaritate zace în birourile Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, sigur că mă Politia Locala 1miră atitudinea „no combat” a poliţiştilor adevăraţi, prin asta înţelegând poliţiştii cu şcoală militară, desăvârşită în ani de studiu.

Ghici cine are şi Poligon „ţais”?

Poliţia Locală (condusă de directorul care nu este gradat şi, din motive (ne)cunoscute nu riscă să fie retrogradat) este beneficiarul a ceea ce, şi înainte de ’89, a fost Poligon. Situat la intrarea dinspre Bucureşti în oraş, mai precis „colţ” cu intrarea în binecunoscuta Pădure „Peri”, poligonul a primit girul consilierilor locali de a se moderniza. Cu bani din visteria gestionată de PSD + ALDE şi, îndrăznesc a spune, cu „largul concurs” al PNL care numai Opoziţie n-a făcut, în toţi anii care au trecut de la înfiinţarea Poliţiei Locale. Câţi bani „s-au scurs gârlă” în bugetul acestei structuri, cine credeţi că mai ştie? Sigur c-am putea să întrebăm şi să aflăm, astfel putând demonstra că, în fapt, e prea mare cheltuiala pentru câtă utilitate publică are această structură? În fond, dumnenavoastră, cetăţenii-contribuabili la bugetul ce se „alimentează” din impozite şi taxe, ce ştiţi că face Poliţia Locală şi nu ar putea să facă Poliţia Municipiului Slobozia, cea subordonată IPJ Ialomiţa? Iată, deci, aceasta-i întrebarea la care ar trebui să răspunde parlamentarii! Pe cale consilieri localide consecinţă, cum o să ştiţi de ce îi este necesar Poliţiei Locale un Poligon în care, conform cu recent emisa Hotârâre a Consiliului Local al municipiului Slobozia a alocat fix 1.200.000 lei pentru „Reabilitare şi amenajare Bază de pregătire cu Poligon de tragere”? Deşi această alocaţie bugetară este încadrată la capitolul „Lucrări în continuare” vreau să cred că suma nu este mai mare de-atât, căci chiar şi numai suma de 12 miliarde de lei vechi sunt prea mulţi bani, darămite mai mult de-atâta! Şi reţineţi că nu am luat în calcul şi purcoiul de bani care s-au cheltuit pentru noul Dispecerat, şi cei pentru aşa-numitele „dotări”, şi banii pentru salarii, şi cei pentru cursuri de pregătire profesională, etc!

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *