Poliţia continuă să-i amendeze…

Distribuie articolul:

politia amenzi* Câte dintre amenzi se şi plătesc, e „altă gâscă-n altă traistă!”…

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor, poliţişti din toate structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa au fost angrenaţi în perioada 7 – 9 noiembrie a.c., în executarea unei serii de acţiuni în sistem integrat şi controale în locurile şi zonele de interes operativ din judeţ. Cu această ocazie, poliţiştii au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru a identifica autorii de fapte penale, contravenţionale ori de altă natură, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică. La acţiuni au participat atât jandarmi ialomiţeni, cât şi poliţişti locali. De asemenea, pe timpul desfăşurării acţiunilor specifice pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor, s-a urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona localurilor publice, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi constatarea în flagrant a altor fapte penale. Astfel, au fost aplicate 291 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare depăşeşte suma de 47.000 lei. Pentru neregulile constatate, faţă de 2 conducători auto s-a luat măsura suspendării dreptului de conduce autovehicule pentru o perioadă determinată, iar faţă de alţi 3 conducători auto s-a luat măsura reţinerii a 3 certificate de înmatriculare.
Persoanele depistate şi care nu şi-au putut justifica prezenţa în diferite locaţii au fost conduse la sediul poliţiei, unde au fost fotografiate, amprentate şi introduse în bazele de date ale poliţiei.
În acest sfârşit de săptămână, 7 – 9 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat şi ei acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Astfel, încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 329 sancţiuni contravenţionale aplicate, 8 certificate de înmatriculare retrase şi 23 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 127 conducători auto, 34 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 99.000 lei.

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.