POLARIS şi Primăria Slobozia – mai rău ca tusea şi junghiul

Distribuie articolul:

Polaris 1Curăţenia în municipiului-reşedinţă de judeţ trebuie asigurată de către Primăria aceluiaşi municipiu. Curăţenia presupune salubrizare, dar şi întreţinere a domeniului public. Salubrizarea se efectuează de către POLARIS – o firmă din Constanţa cu care primarul Stoica a semnat un contract ce s-a dorit a fi reciproc-avantajos. Curăţenia domeniului public a rămas, cică, în sarcina DADP Slobozia – o Direcţie aflată în subordinea Primăriei. Din păcate, nici una dintre cele două activităţi nu funcţionează aşa cum ar trebui.

POLARIS – în (re)cunoaştere…  

S.C. POLARIS SRL este firma care ridică gunoiul în locul consacratei firme Vivani Salubritate. Prevederile contractului pe care această venetică firmă l-a semnat cu onor primarul Stoica au fost siluite în văzul cetăţenilor, fapt ce dovedeşte cât de oneroase se dovedesc a fi unele aranjamente politico-administrative. Contractul pentru colectarea, ridicarea, transportul şi depozitarea sau neutralizarea gunoiului menajer sau rezultat în urma activităţilor în construcţii datează din luna octombrie a anului trecut şi este valabil 8 (opt) ani de-acum înainte! Conform documentelor oficiale, suma de bani pe care Polaris o va încasa anual de al Primăria municipiului Slobozia este de 20.774.736 lei, fără TVA. Ceea ce înseamnă peste 200 de miliarde de lei vechi, adică vreo 25 de miliarde de lei în fiecare an, din cei opt ai actualului contract. Celor aproximativ 25 de miliarde de lei, an de an li se adaugă sumele încasate de la populaţia domiciliată fie la bloc, fie la case. Başca banii pe care fiecare firmă îi plăteşte pentru ridicarea gunoiului. Această trecere în revistă a beneficiarilor serviciilor pe care firma Polaris s-a angajat că le va presta, stă mărturie a profitabilităţii serviciului, a firmei, a patronului şi, poate, a angajaţilor…Că ei profită, nu-i rău! Rău este doar că pe cetăţeni nu i-a întrebat nimeni nici măcar dacă sunt mulţumiţi de prestaţia „operatorului”, darămite dacă sunt de acord cu preţul care, din cauza faptului că Polaris deţine monopolul, nu a fost negociat, ci impus. Aşa se face că de Sărbători, deşi Polaris ar fi trebuit să ştie că în această perioadă se strânge mai mult gunoi menajer, nu puţini au fost beneficiarii nemulţumiţi din cauză că Polaris nu le-a ridicat gunoiul. Întrebaţi fiind de ce (pe unele străzi, e-adevărat!) nu s-a ridicat gunoiul timp de 3 (trei) săptămâni, cei îndrituiţi să răspundă au scos la înaintare zilele libere oferite de onor Statul român …Inutil să mai întreb ce vină au cei programaţi să li se ridice gunoiul joia, adică a doua zi după Crăciun şi a doua zi după Anul Nou, nu credeţi?

DADP – în bătaie de joc!

De parcă nu era de-ajuns că pentru a nu sta cu gunoiul la nas, Polaris 2oamenii şi-au dus la containerele de pe platformele alea preluate de Polaris, sacul ce le umplea pubela, vremea s-a înăsprit, temperatura scăzând extrem de mult. Zăpada a căzut consistent, gerul a îngheţat-o şi, astfel, trotuarele şi, deopotrivă, carosabilul s-au transformat în adevărate pârtii pe care să alunece trecătorii, respectiv maşinile. Şi dacă partea carosabilă a unora dintre străzi a fost curăţată cât de cât, pe trotuare a fost jale mare! Şi nu numai în zilele geroase a fost bai, ci şi în zilele în care soarele a mijit, iar zăpada s-a mai topit! Căci, dacă pe zăpada îngheţată riscau, căzând, să-şi rupă mâinile şi picioarele, când s-a topit, apa i-a împiedicat să traverseze străzile, scurgerile Polaris 4fiind postate lângă trecerile de pietoni, din cauză că sunt neîngrijite, s-au dovedit a favoriza băltoace greu sărit şi chiar de ocolit. De ce au fost posibile asemenea probleme în trafic? Din cauză că DADP Slobozia nu s-a mişcat, nici cu utilajele, nici cu salariaţii, nici cu „asistaţii de la 416”. Şi când află că, pe lângă purcoiul de bani plătiţi firmei Polaris, primăria mai plăteşte purcoi de bani şi DADP, cum ar mai putea cetăţenii să nu se revolte şi să sune la redacţia ziarului Ştirea, spre a ne cere, ca măcar noi să avem oarece atitudine dacă aşa-zisa Opoziţie pare că a amorţit… şi nu de frig!?

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.