Podul de la Dridu – inaugurat cu o săptămână înainte de votare…

Distribuie articolul:

…naşte mari semne de întrebare! Mai cu seamă cu privire la penibila glorificare…!

  În urmă cu vreo 8 ani, conducerea de partid şi de stat de-atunci, raporta „cu mândrie proletară” că va începe lucrarea de reparare/consolidare/modernizare a Podului peste râul Prahova, în dreptul localităţii Dridu, din Ialomiţa. Consiliul Județean Ialomița a accesat finanţarea acestui obiectiv de investiţie prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, 2017 – 2020, cu o valoare totală investiției, cu TVA inclus, estimată la 10.385.204 lei, din care 8.241.911 lei vor fi asigurați din bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2017 – 2020,  în timp ce  beneficiarului i-a fost recunoscută, ca parte de cofinanțare, suma de 1.961.499 lei, achitată până la finele anului 2017, la care se adugă încă 181.793 lei, care trebuie plătită din bugetul județului Ialomița.

După 8 ani, după ce alte două firme de construcţii, ce s-au perindat prin biroul preşedintelui CJI şi, urmare a negocierilor pretins corecte şi judicioase, au reuşit să tripleze preţul lucră(tu(rilor, Constantin Bojian, directorul ultimei societății de construcții cu care CJI a încheiat contract, este vorba despre S.C. LUCONSA SRL Galați, împreună cu domnul Ion Isdrăilă, dirigintele de șantier, au predat obiectivul de investiţii, acesta urmând a fi „dat în folosinţă”. Şi pentru că, la fel ca-n poezia lui Eminescu „ toate acestea Podul Dridu inaugurare 2trebuia să poarte un nume”, din cauză că, în realitate „Partidul e în toate”, i s-a spus simplu : PSD – Moraru (Uraaaa! Aplauze puternice!)

Moraru găseşte scuze…

Este lucru ştiu că Moraru îşi postează figura (politică) peste tot, pe site-uri şi prin fiţuici de partid. Aşa că nu ne-a mirat deloc postarea preşedintelui CJI, imediat după inaugurarea podului. Ne-a mirat, însă, tupeul lui de-a considera că „ …blocarea investiției pentru o perioadă importantă de timp, a fost generată în mare parte, nu de deficiențe administrative majore, ci de un cumul de factori greu de controlat: incapacitatea tehnică și umană a societăților comerciale cu care au fost încheiate contracte de achiziție publică de lucrări și servicii de a-și respecta obligațiile contractuale, intrarea în insolvență a acestor firme, susținută și de o legislație a insolvenței pe care o apreciem permisivă și lacunară, crearea unui relativ vid de putere și a unei crize transpusă în limitarea inițiativei și a asumării responsabilităților încredințate. Într-un asemenea context, în anul 2017 am propus un alt mod de abordare a realizării investiției publice de interes major pentru partea de  nord-vest a Podul Dridu Tineljudețului Ialomița…”

Deputatul Tinel a avertizat…!

Văzând graba cu care PSD vrea să inaugureze podul, cu numai câteva zile înaintea scrutinului pentru alegerile europarlamentare, cu gândul la posibilele inundaţii, preşedintele Organizaţiei PNL Ialomita a postat, la rândul lui, pe pagina sa de facebook: „ Rog conducerea județeană să nu se grăbească cu Recepția și inaugurarea podului până nu sunt terminate toate lucrările inclusiv cele de protecţie( parapeți) !! Nu te juca cu investițiile și mai ales cu apa, Morarule ! Să nu spui mâine, poimâine că nu ai fost atenționat de nimeni cu privire la riscurile ce pot apărea ulterior atunci când sunt suspiciuni de lucrări executate în grabă și fără simt de răspundere ! Ai grija că tu vei fi cel responsabil de calitatea lucrării! Gândește-te bine!”

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.