Patronul Nicu Pericli îşi denunţă şoferii că înnoadă biletul de autobuz…

Distribuie articolul:

djlkgh* Primarul Stoica „arată pisica” firmei lui Nick Touring. Patronul Nicu Pericli nu se lasă impresionat şi „sare la gâtul” primarului şi, nu în ultimul rând, a şefului Poliţiei Locale.

Întruniţi într-o şedinţă extraordinară (desfăşurată din motive cel puţin discutabile), atunci când a venit vremea prezentării punctului de la ordinea de zi, în care era vorba despre Serviciul public de călători, primarul municipiului a zis, oarecum bâlbâindu-se : „ Avem Stoica CLo problemă cu transportul local. De-aia am invitat aici pe cei de la transportul local, să ne spună ce se întâmplă, că ştim foarte bine ce s-a întâmplat în ultima perioadă cu transportul. Un singur lucru s-a întâmplat. Nu se respectă graficul de plecare a autobuzelor din staţie. De fapt, plecare de la staţia terminus către cele 15 staţii sau câte sunt…Şi să vedem ce se întâmplă, să ne spună ce se întâmplă. Conform contractului, de nerespectarea a ceea ce înseamnă, ce şi-au asumat prin contract, înseamnă ceva. Adică înseamnă să reziliem contractul. Dacă reziliem contractul înseamnă că şase luni tot ei vor…până organizăm, tot dânşii vor…vor…asigura transportul, în aceleaşi condiţii, probabil. De aceea i-am invitat să ne spună în faţa Consiliului ce măsuri şi-au luat. Pentru că din discuţiile pe care le-am avut cu dânşii este o problemă de şoferi. Au plecat şoferii. De personal. Deci, nu e o problemă de maşini, cu ce maşini au circulat. Dar, să ne spună aici în faţă ce măsuri şi-au luat, ce vor să facă, pentru că afectează. Mai ales în perioada asta de căldură, să stea omu’ în staţie…” . Aşa şi-a început primarul Stoica dizertaţia pe tema transportului în comun, serviciu public concesionat…aşa cum a fost concesionat! Înţelegeţi, sper, din citirea acestei părţi de început de discurs, că primarul nu a venit în faţa consilierilor cerându-le acestora să analizeze întreaga activitate a firmei cu care Consiliul local se află în parteneriat. Ba chiar, observaţi cum primarul chiar precizează că firma nici n-ar avea probleme cu maşinile, cu starea tehnică şi lipsa confortului oferit în aceste maşini…
Deşi patronul firmei ar fi trebuit să bage bani în maşinile cu care să efectueze aşa-numitele „curse regulate”, oricine poate vedea ce „gioarse” se târâie prin oraş. Sub pretextul că staţiile sunt relativ dese, patronul lasă să se înţeleagă că de-aia nici nu funcţionează aşa cum trebuie instalaţia de climatizare, ce ar trebui să răcorească interiorul oricărui autobuz. Ba chiar, cu tupeu, şi în ceea ce priveşte calitatea angajaţilor săi, el dă vina pe alţii şi nu-şi vede „bârna din ochii” proprii. „ …Asta e problema! Vizavi de calitatea angajaţilor. nick touring autobuzeŞi, în speţă, vizavi de calitatea conducătorilor auto. Deci, noi sesizăm Primăria, de vreo trei ani de zile, şi-acuma constat că doamna Ene a găsit legislaţia, de unde extrage numai sancţionarea operatorului, nu şi a conducătorului auto. (…) Sancţionarea călătorilor care refuză să-şi ia biletul, a călătorilor care nu păstrează biletul, a călătorilor care la coborâre lasă biletul pe bord, şoferului care-l „înnoadă” toată ziua de-l dă de-o sută de ori (…) Eu renunţ, cu părere de rău, deşi am investit cât am putut. Vizavi de maşini, nu puteţi să-mi spuneţi…De mizerie, da, pentru că, tot şoferii nu fac! Au obligaţia asta să facă şi curăţenie. Dar nu respectă nimic. Îi prindem furând, lasă maşina în mijlocul bulevardului şi pleacă, fug! Am sunat la 112. A venit Poliţia. Vreau să ştiu şi eu ce sancţiuni a dat? (…) Deci, dvs. nu doriţi să faceţi ordine, disciplină!”.
Că el, patronul, printr-un astfel de autodenunţ, de fapt denunţă „ţeapa” pe care firma sa o dă bugetului de stat, n-a contat nici cât să-i zică asta vreunul dintre consilierii locali prezenţi la şedinţa aia …extraordinară! Că, mai apoi, după ce patronul Pericli „şi-a făcut numărul” atât cu primarul, cât şi consilierii locali, l-a luat la rost şi pe Laurenţiu Abaza – directorul Poliţiei Locale, instituţie aflată în subordinea primarului, nu i s-a părut nimănui ceva ieşit din comun, măcar atâta cât să-i zică patronului că-i e prea mare tupeul de a cere şi „front de lucru asigurat”, şi bani de la bugetul local, şi să i se rezolve problemele de ordine şi disciplină, pe care le are cu propriii lui angajaţi. Cum noi despre intrarea lui Nicu Pericli în relaţia cu Primăria am tot consemnat în ziarul Ştirea ( la fel cum am tot consemnat şi despre starea de… jalnic aspect al autobuzelor ce par a fi second-hand), sigur că ne este greu să nu vedem şi dincolo de Nick Touring cladire 2aparenţe. Mai ales când, de dincolo de aparenţe, ne izbeşte retina imaginea clădirii ce se înalţă chiar lângă calea ferată ce trece pe lângă Muzeul Agriculturii, clădire în care numai Autogară nu va fi, deşi la obţinerea autorizaţiei de construcţie, cică, asta a fost lăsat să se înţeleagă că se va face! Şi cum, la vederea acestei clădiri, n-ai cum să nu te întrebi dacă nu cumva s-a putut ridica pe banii provenind tocmai din biletele alea pe care şoferii le „înnoadă”, nicidecum fără ca patronul să nu ştie…Şi, dat fiindcă Pericli cere Organelor să se implice şi să-i controleze pe şoferi, poate n-ar strica dacă acestea ar extinde cercetările întrebându-i pe şoferi cât la sută din încasările ilicite ajungea în buzunarul patronului? Nu, noi nu zicem că practica era cu acceptul şefului! Noi doar ne întrebăm dacă există vreun înscris semnat de patron, în care să se specifice evaziunea fiscală practicată de şoferi? Dacă, da, atunci anatema pică mai degrabă pe Organele cu atribuţiuni de control. Dacă nu, atunci Poliţia şi Fiscul să urgenteze stabilirea prejudiciului pe care, în atâţia şi-atâţia ani, firma de transport în comun, l-a cauzat bugetului local, bugetului de stat! Celor care vor să vadă cum s-a autodenunţat patronul, le prezentăm adresa site-ului pe care, la secţiunea video, a fost postată filmarea dialogului dintre patron, consilierii locali şi primarul municipiului Slobozia. Aşadar intraţi pe www.ziarulstirea.ro şi…vizionare plăcută!
(I.G.)


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *