Patronul Combinatului din Slobozia – alt dosar penal

Distribuie articolul:

combintul nicullae* Procurorii DNA au efectuat joi, 23 iulie 2015, percheziții la reședința omului de afaceri Ioan Niculae, dar și la sediul S.C. Interagro. N-a contat că patronul se află după gratii ispășind o altă pedeapsă, aplicată într-un alt dosar penal!

Ancheta procurorilor DNA vizează tranzacțiile dintre Interagro și Libarom Agri privind materiale de promovare . În acest nou dosar deschis pe numele patronului care stăpânște Combinatul Chimic din Slobozia, prejudiciul este de peste două milioane euro. Adică peste 90 de MILIARDE de lei vechi. Mulți bani, de care mai mult ca sigur n-au beneficiat și amărâții angajați care, luni de-a rândul nu și-au primit salariile la timp, pentru ca, finalmente, să fie trimiși acasă…

Binecunoscutul soț al Elenei Udrea, numitul Dorin Cocoș, cică, a Combinatul dorin cocossusținut ( într-un denunț la DNA, că tot se practică această metodă prin care unii își diminuează pedeapsa turnându-i pe ceilalți cercetați în dosar!) că în perioada 2008 – 2009, patronul Ioan Niculae, vrând să pună mâna pe subvenții necesare derulării activității firmei sale, i-ar fi cerut sprijin pentru influențarea unor funcționari publici și demnitari. Asta au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
Aceleași sursele au explicat că, în paralel cu urmărirea penală în cauza de evaziune fiscală și spălare de bani, au rezultat și alte aspecte infracționale similare care au fost conexate la acest dosar în care se fac percheziții la omul de afaceri Ioan Niculae.
Aceleași surse au precizat că Dorin Cocoș ar fi arătat în denunțul formulat că Ioan Niculae i-ar fi cerut sprijin ca Elena Udrea să realizeze influențe asupra unor funcționari publici și demnitari, ce activau în diferite instituții publice, în vederea elaborării unei Hotărâri de Guvern prin care să fie acordate subvenții pentru îngrășăminte din producția COMBINATUL 2internă, ceea ce ar fi condus la subvenționarea indirectă a combinatelor controlate de acesta, care produceau la acel moment circa 90% din producția de îngrășăminte.
Cine sunt funcționarii publici care l-ar fi ajutat pe ,, boier” să încaseze subvenții, rămâne să stabilască aceleași ,,organe” cu atribuțiuni de control și în ceea ce privește ,, permutările ce se (de)săvârșesc în Ministere și Agenții. Nu de alta, dar dacă, potrivit surselor citate, Cocoș ar fi urmat să fie recompensat financiar pentru aceste demersuri cu suma de 1.000.000 euro, cine crede că funcționarii nu puteau fi recompensați pentru ca boierul Ioan Niculae să încaseze –iar și iarăși – subvenții.
(I.G.)


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *