Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni în atenţia ministrului Justiţiei

Distribuie articolul:

În cea mai recentă conferință de presă deputatul liberal Gheorghe Tinel a adus în atenţia mass-media demersurile pe care acesta le-a întreprins în legătură cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni. Concret, la finele lunii iunie acesta a adresat scris o serie de întrebări şi solicitări ministrului Justiţiei Ana Birchall prin care sesizează o serie de nereguli în funcţionarea şi dubla măsură în ceea ce priveşte celeritatea cu care instanţa ialomiţeană soluţionează diverse dosare penale aflate pe masa judecătorilor din Urziceni.

Dosar penal din anul 2013 în „conservare”

Lipsa de interes, ignoranţa sau diverse interese ascunse publicului larg fac în aşa fel încât anual, diverse rapoarte şi documente despre dosare penale vechi de aproape un deceniu care zac în sertarele organelor de anchetă, să ajungă în atenţia presei ialomiţene. Potrivit documentelor prezentate şi declaraţiilor preşedintelui PNL Ialomiţa, în acest caz se află şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni care instrumentează de aproximativ 6 ani de zile, dar şi alte dosare penale de dată ulterioară, în care apare numele fostului primar al oraşului Fierbinţi-Târg. Iusein Iuksel a fost acuzat în repetate rânduri de Tinel Gheorghe dar şi de primarul în funcţie al acestei localităţi, Dobre Pîrvu de faptul că ar avea o influenţă asupra instanţei de judecată prin care încetineşte diverse dosare penale în care este acuzat. „Mai mult decât atât, Primăria oraşului Fierbinţi a transmis aceluiaşi Parchet, sub numărul de înregistrare 482/31.05.2019, raportul Camerei de Conturi Ialomiţa, în care au fost identificate o serie de grave ilegalităţi comise în timpul mandatului fostului primar Iusein Iuksel, iar Parchetul a restituit primăriei întreg dosarul, în data de 25 iunie 2019, fără nicio rezoluţie. Imi este foarte greu să înţeleg cum este posibil ca astfel de situaţii să existe şi să persiste” transmite deputatul ialomiţean în documentul transmis ministrului Justiţiei Ana Birchall.

Proceduri care nu se (mai) respectă?

Gheorghe Tinel, deputat ales în circumscripţia electorală nr. 23 Ialomiţa spune că nu a înţeles atitudinea Parchetului, pe care a catalogat-o drepot sfidătoare la adresa unei sesizări pentru o serie de fapte extrem de grave în opinia sa, identificate de Camera de Conturi Ialomiţa, pe care Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni era obligat să o cerceteze, să stabilească vinovaţii, să tragă la răspundere persoanele vinovate şi să solicite organelor abilitate recuperarea prejudiciilor create Statului Român. „Sunt 10 dosare penale pe numele lui Iusein Iuksel preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa şi nu am primit vreun răspuns. Eu întreb din nou ce este atât de mult de cercetat de aceste dosare stau la Parchet şi nu ajung în instanţă? De ce le-a luat de acolo, de la Parchetul Urziceni, ca să le păstreze Parchetul în sertar?”, a întrebat retoric Tinel Gheorghe. Acesta a mai afirmat că unul dintre dosarele care nu se mişcă deloc face referire la eliberarea unui certificat fiscal în mod ilegal de către Primăria Fierbinţi în mandatul fostului primar Iuksel, şi adaugă că într-un caz similar de la Primăria Manasia dosarul a fost soluţionat în 2 ani, iar în cazul fostului primar Iuksel care potrivit declaraţiilor publice ale deputatului Tinel Gheorghe, prin eliberarea unui astfel de certificat fiscal a produs pagube de ordinul zecilor de mii de lei, dosarele penale nu sunt trimise în judecată. „Aş vrea să cred că pe lângă Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni nu s-a constituit un grup infracţional care selectează dosarele şi în funcţie de culoarea politică rezoluţionează, anchetează şi soluţionează cercetările.” a spus acesta.

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *