Paradoxalele măsuri social-liberale

Distribuie articolul:

Încă o dovadă că guvernanţii conduşi de Victor Ponta sunt nişte ageamii şi, în loc să determine creşterea nivelului de trai, creştere bazată pe principiul muncii şi-al respectului faţă de munca altuia, de parcă ar împărţi banii lor, de dragul social-democraţiei prost înţeleasă, USL calcă în picioare principiile liberale gândite şi aplicate de înaintaţii lui Crin Antonescu.    

Plenul Senatului a adoptat în şedinţa desfăşurată în data de 19 februarie a.c, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege care modifică Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, prin care se propune ca autorităţile locale să poată finanţa şi anveloparea caselor, chiar şi a celor cu etaj…Potrivit AGERPRES, actul normativ îşi propune reducerea în clădiri a consumurilor energetice pentru încălzire obţinute prin arderea combustibililor fosili, diminuarea efectelor schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, creşterea independenţei energetice prin reducerea consumului de combustibil convenţional utilizat la producerea energiei, precum şi creşterea utilizării surselor alternative de energie, precum energia solară, eoliană, geometrică şi geotermală.
De asemenea, a fost instituit şi principiul conform căruia prevederile Ordonanţei se pot aplica şi altor categorii de locuinţe realizate după proiecte elaborate în perioada 1950-1990 cu destinaţia de locuinţe sociale şi celelalte unităţi locative aflate în proprietatea sau în administrarea consiliilor locale, indiferent dacă sunt amplasate în blocuri de locuinţe sau în locuinţe unifamiliale. Şi dacă mai reţinem şi că potrivit unui amendament propus de Comisia pentru administraţie şi însuşit de plen „ se asimilează locuinţei unifamiliale clădirea cu destinaţia de locuinţă cu cel mult două nivele supraterane şi două unităţi locative, deţinute în proprietate de persoane fizice distincte, neconstituite în asociaţie de proprietari” cred că înţelege toată lumea că s-ar putea ca în această categorie să poată intra, mai ales, vilele în care locuiesc „aleşii” bogaţi ai acestui popor „adus în sapă de lemn” ca să fie mai lesne dependent de-asemenea măsuri frustrante pentru procentul acela din ced în ce mai mic de populaţie activă în câmpul muncii, nu în campaniile electorale. Căci e greu de presupus că guvernanţii social-democraţi cu vagi urme de liberalism autentic ar face această nemeritată milostenie, fără să „tragă spuza pe turta lor” cum zice-o vorbă din străbuni lăsată…

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Paradoxalele măsuri social-liberale

  1. Ce au făcut psd şi pnl în perioada cât s-au aflat în opoziţie ca să merite scorul formidabil obţinut în decembrie? Nimic. Absolut nimic. Au stat pe margine, şi-au făcut case şi vacanţe cu banii strânşi cât au fost la putere şi au huiduit din toţi rărunchii şi ce făceau bine, şi ce făceau prost cei de la guvernare…cum…isi arata adevarata fata, insa ma tem ca prostii prostilor, adica aia de i-au votat, tot nu inteleg nimic!

  2. Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor l-a validat, în Iar stirile despre masurile usl vor fi transmise de…Alex Giboi, fost șef al biroului de presă al psd, ha, ha. ha.Individul va fi directorul agenției naționale de presă, Agerpres. Propus de Victor Ponta, acesta a fost votat astăzi în funcție de Camerele reunite ale Parlamentului.
    DE LUAT AMINTE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *