Ouăle, luate la control şi de către DSVSA Ialomiţa

Distribuie articolul:

Jurnalist fiind, este, şi nu prea, măgulitor să afli că „ urmare a semnalărilor apărute în mass-media” , o instituţie cu atribuţiuni de control efectuează controalele pe care, altminteri, le flutură prin faţa ochilor celor interesaţi ce fac ei, birocraţii, conform cu aşa-numita „Fişa postului”.

Dar, la fel ca tot românul zicem şi noi : „Mai bine cât de cât decât nimic” şi ne mulţumim cu cât e scris în comnunicatul de presă remis pentru ca noi să trâmbiţăm despre faptul că datorită sau din cauza faptului că în unele țări din Uniunea Europeană au fost depistate reziduuri de FIPRONIL în ouă, a N.S. A.N.S.V.S.A. nr. 6811/10.08.2017 și nr. 6815/11.08.2017, ținând cont de recomandările Comisiei Europene ca toate statele membre să fie vigilente în ceea ce priveşte produsele utilizate pentru controlul acarianului roşu în unităţile de păsări pentru a se asigura că nu au loc tratamente cu substanţe neautorizate, în cursul lunii august  2017,  D.S.V.S.A. Ialomița a efectuat unDSVSA controale număr de 11 verificări, după cum urmează:

2 depozite farmaceutice;

2 exploatații comerciale găini ouă consum;

2 exploatații comerciale pui carne;

5 unități specializate care asigură servicii de dezinsecție, deratizare.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că niciuna din unitățile verificate nu a utilizat, în cursul anului 2017, produsul FIPROCID sau alte produse care să aibă ca substanță activă FIPRONIL. Din totalul celor patru exploatații comerciale de găini ouă consum, autorizate pe teritoriul județului Ialomița, pentru înlăturarea oricărei suspiciuni și pentru a deține toate dovezile că produsele îndeplinesc toți parametrii de calitate, pentru două dintre exploatații s-a procedat la recoltări de probe în vederea analizării acestui parametru.DSV oua insecticid

Reamintim că FIPRONIL este un insecticid pentru uz larg, care aparţine familiei chimice fenilpirazol. Acesta este folosit pentru a combate furnicile, gândacii, puricii, căpuşele, termitele, coropişnitele, gărgăriţele şi alte insecte. Nu este permisă utilizarea lui ca şi substanţă antiparazitară pentru animalele destinate consumului uman, produsul fiind folosit doar pentru animale de companie și dezinsecții efectuate în spații în care nu sunt cazate animale de fermă.

 

 

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *