„NU TRECE DINCOLO!” traversând strada prin locuri nesigure

Distribuie articolul:

* Poliţiştii ialomiţeni acţionează pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni, precum şi pentru combaterea nerespectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Reamintim că în perioada mai-noiembrie 2015 se derulează la nivelpolitie actiune 3 naţional campania preventiv-educativă „NU TRECE DINCOLO!”.
Aceasta are ca scop creşterea gradului de siguranţă în trafic a pietonilor.
La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, activităţile sunt derulate de către poliţiştii Serviciului Rutier şi Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, care desfăşoară acţiuni în trafic pentru conştientizarea pietonilor asupra necesităţii respectării normelor rutiere şi a conducătorilor auto asupra consecinţelor neacordării priorităţii de trecere pietonilor.
Pentru promovarea mesajului campaniei de informare, în perioada 25 – 26 august a.c., poliţiştii au distribuit pliante cu recomandări ce sunt destinate grupurilor ţintă, atât pe raza municipiului Slobozia, politie actiune 2cât şi pe raza mai multor localităţi din mediul rural din judeţul Ialomiţa.
Pe parcursul campaniei, poliţiştii vor desfăşura în continuare astfel de acţiuni în trafic, în scopul creşterii gradului de siguranţă în trafic şi conştientizării necesităţii respectării regulilor de circulaţie, în calitate de pietoni, dar şi al adoptării unei atitudini prudente.
RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI:
Traversaţi numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colţ de strada! Nu traversaţi prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!politie actiune 6
La orice traversare, opriţi-vă în afara parţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!
Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul ca atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiţi mai prudenţi!
Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Daţi şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
Când traversaţi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asiguraţi.
Copii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi politie actiune 5nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copii imită comportamentul rutier al adulţilor.
Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!
Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice daca aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.
Fiţi prudenţi pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtaţi haine de culori deschise şi elemente reflectorizante!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.