Noi am tot scris. ACUM o spune şi candidatul Martin!

Distribuie articolul:

  • Suntem în campanie şi, ca în atâtea alte campanii, politicienii „se-ntorc cu faţa la Popor” şi încep a le spune…ceea ce, în timpul fiecărui mandat, presa a tot scris!

Arhiva ziarului Ştirea stă mărturie că eu am fost, cel puţin la un moment dat, dacă nu singura, printre foarte puţinii jurnalişti care au scris despre banii cheltuiţi de către Primăria municipiului Slobozia pe activitatea Clubului Sportiv Municipal, pe scurt CSM. La vremea la care scriam, banii erau fituiţi în baza Hotărîrii Consiliului Local al municipiului Slobozia, consiliu din care făceau parte şi membrii marcanţi ai Opoziţiei, în speţă PNL, PD-L, UNPR şi altele care, vremelnic, au mai fost şi în tandem cu Puterea. Carevasăzică, şi consilierii Opoziţiei au fost, sunt şi trebuie să fie vinovaţi pentru faptul că s-au cheltuit revoltător de mulţi bani publici pentru ca să bată unii mingiuca pe terenurile şi/sau în Sala de la Stadion. Asta, desigur, doar dacă n-au votat împotrivă şi Procesele-verbale de şedinţă pot demonstra că USLs-au opus! 

Aşadar, când văd că, ACUM, în plină campanie, pe pagina sa de facebook, candidatul Ioan Martin iese la interval şi flutură cartonaşul vrând să arate ce-a făcut PSD, nu pot să nu mă întreb de ce n-am avut nici un punct de vedere exprimat în repetatele mele articole despre acest subiect? Să fiu, oare, numai eu vinovată că nu i-am întrebat pe democrat- liberali ce părere au ei despre „alea-alea” samavolnic şi cât se poate mai oneros săvârşite întru dauna bugetului local? Mă întreb, vă întreb şi, dacă n-aş şti că-i foarte ocupat, l-aş întreba şi pe domnul Martin de ce au votat liberalii toate câte, iată, prezintă domnia-sa, aci, şi-anume că:  „Un raport al Camerei de Conturi Ialomița dezvăluie că Primăria Slobozia a cheltuit nelegal circa 1 milion de euro cu echipa de fotbal pe care a finanțat-o cu subvenții mascate. Consiliul Local a finanțat AFC Unirea 04 CSM Slobozia poza 1Slobozia cu suma de 5.713.000 lei. Adică ceva mai mult de 1 milion de euro! Ponderea acestei finanțări în bugetul AFC Unirea a variat între 85,93% și 94,02%, ceea  ce indică faptul că bugetul orașului a fost singura sursă de finanțare. Potrivit Camerei de Conturi Ialomița, banii au fost alocați fără ca între cele două părți să existe un contract care să stipuleze CE PROGRAME ale AFC se finanțează. Dezmățul care a urmat ne-a costat 4,2 milioane de lei, adică aproximativ 1 milion de euroRaportul Camerei de Conturi constată că sumele alocate au fost folosite nelegal. Plata unor drepturi salariale a înghițit 650.000 de lei, plafoanele pentru venituri salariale în sistemul bugetar fiind cu CSM Stoica si Antrenorulmult depășite. Este dat exemplul președintelui clubului, care pentru 4 ore pe zi era plătit cu 5.700 de lei și al contabilului asociației, care încasa 2140 de lei pentru 2 ore pe zi! Au fost decontate nelegal cheltuieli de transport în afara acțiunilor sportive în sumă de 96.619 lei, sumă ce include finanțarea călătoriilor dus-întors ale sportivilor și antrenorilor spre localitățile de domiciliu. Salariile fotbaliștilor au fost plătite nelegal din fonduri publice, plafoanele stabilite prin lege fiind depășite de 7-8 ori. Mai exact spus, AFC putea plăti din banii alocați de la buget, conform HG 1447/2007 o indemnizație de până la 80% din indemnizația sportivă de lot național. Valoarea găuroiului creat în perioada 2012-2014 este de 2,9 milioane de lei! Aceeași situație se înregistrează și în cazul primelor plătite jucătorilor pentru meciurile câștigate, plățile nelegale ridicându-se la suma de 580.000 de lei.”

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *