Muzeul Agriculturii, cu-ale lui ateliere contra-cost

Distribuie articolul:

Din cauza pandemiei de coronavirus SARS COV- 2, multe dintre activităţile cultural-educative s-au estompat. Ca să nu zicem că nu se mai petrec deloc, căci împătimiţii de gen cultural-artistic au rămas pe metereze în lupta cu COVID-19. Printre eroii care, deşi nu-s în linia întâi, se luptă să nu dispărem, cu tradiţii şi obiceiuri, sub greutatea vremurilor distrugătoare pe care le trăim, se numără şi acei muzeografi care au activat în această perioadă.

Conectaţi fiind la Internet (facebook), celor care doresc să îi vadă pe copii cum frământă lutul şi-l transformă în forme dintre cele mai diverse, cum migălesc pentru a face un mărţişor pe care să-l dăruiască mamei şi celor dragi, nu le rămâne decât să „navigheze” AICI https://www.facebook.com/muzeulagriculturiislobozia/photos/pcb.2863512463897777/2863511750564515  , dar şi AICI https://www.facebook.com/muzeulagriculturiislobozia/photos/pcb.2866413180274372/2866412733607750/  , pentru a vedea frânturi din activitatea recentă a Muzeului.

Fie că e vorba despre ATELIER DE OLĂRIT, fie că e vorba despre CONFECŢIONAT MĂRŢIŞOARE, acolo, la Muzeul Agriculturii copiii au putut afla zilele trecute câte ceva din tainele activităţii meşteşugăreşti. Păcat că, din motive dintre cele mai mercantile, deşi Muzeul Agriculturii are un buget destul de mare, iată, părinţii sunt nevoiţi a plăti de două ori, o dată pentru salariile deloc mici ale muzeografilor, a doua oară pentru ca aceştia să aibă chef să presteze munca pe care ar fi trebuit s-o facă pentru salariul ce-l primesc. Iar dacă unii dintre ei vor replica, redundant, că banii erau doar pentru materiale, noi le vom spune că părerea multora dintre părinţi este că în Bugetul ăla prea puţin transparent pe partea de Cheltuieli, ar putea fi prevăzute şi anemicele cheltuieli cu lutul, aţa şi mărgelele.

Ionica Ghinea


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Muzeul Agriculturii, cu-ale lui ateliere contra-cost

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *