Muşoiu: „Creștem salariul minim la 3.700 de lei pentru aproximativ 2 milioane de angajați!”

Distribuie articolul:

Mai sunt câteva zile până la 1 iulie, când salariul minim va crește de la 3.300 la 3.700 de lei pentru cel puțin 2 milioane de angajați conform deputatului ialomiţean, Ştefan Muşoiu.

„Această decizie aprobată, de Cabinetul Ciolacu, în concordanță cu directiva europeană, și după consultările avute cu partenerii sociali, reprezintă unul dintre angajamentele principale, asumate de PSD și de familia activiștilor social democrați europeni (PES).

Alături de președintele Victor Negrescu și de colegii mei din cadrul #PES_activists România, am demarat, încă din 2020, această campanie pentru introducerea salariului minim european. De la debutul său, demersul nostru s-a bucurat, în plan extern, de susținerea comisarului european, Nicolas Schmit, iar pe cel intern, de cea a președintelui PSD, Marcel Ciolacu, și a platformelor sindicale.” afirmă deputatul social-democrat Muşoiu.

Conform iniţiatorilor, prin intermediul creșterilor salariale se doreşte protejarea reală a puterii de cumpărare a tuturor românilor, un câștig salarial mediu brut cât mai apropiat de 50% din salariul mediu net pe economie și raportarea venitului la productivitatea muncii. De asemenea, Guvernul a majorat de la 200 de lei la 300 de lei din salariul lunar pentru care nu se va plăti impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *