Mulţi şomeri în Ialomiţa! Ce fac salariaţii AJOFM?

Distribuie articolul:

Zilele trecute AJOFM Ialomiţa a desfăşurat aşa-zisa „Bursă a locurilor de muncă”. De data aceasta, acţiunea nu s-a mai desfăşurat în incinta clădirii cunoscută sub denumirea de „Clubul Tineretului” ci în incinta Centrului Cultural „Ionel Perlea”, din Slobozia.   Imaginea alăturată, înfăţişându-i pe cei aflaţi în căutarea unui job, a unui „servici” parcă grăieşte, fapt pentru care ne determină pe noi să nu mai facem altceva decât să enunţăm următorul raţionament ipotetico-inductiv/deductiv: Dacă la sfârşitul lunii decembrie 2013, în evidentele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa se aflau înregistraţi 7.970 şomeri (din care 3.323 şomeri indemnizaţi, respectiv 4647 şomeri neindemnizaţi), iar la sfârşitul lunii februarie  2014, în evidentele AJOFM Ialomiţa se aflau înregistraţi 9.015 şomeri (din care 3354 şomeri indemnizaţi, respectiv 5671 şomeri neindemnizaţi), să se afle ce a făcut numărul mare de angajaţi ai instituţiei, pentru care s-au cheltuit mari sume de bani publici?

Privind cu speranţă pe site-ul instituţiei, nici vorbă să putem citi informaţii care să reflecte oportunitatea cursurilor de pregătire profesională. Comunicate de presă care, de multe ori, fie sunt luate cu copy paste de pe site-ul Agenţiei Naţionale, fie nu interesează pe nimeni (un exemplu în acest sens fiind informaţia vizând caraghioasa acţiune denumită „Ziua Porţilor Deschise”, zi în care, cică, interesaţi nevoie-mare nişte elevii merg să vadă cum lucrează salariaţii AJOFM, doar-doar or şti cine le va înregistra cererea de şomaj. Sigur că, dând dovadă de-o aroganţă (una de „tip Becalian”, desigur!), pe site-ul AJOFM se precizează că, printre alte servicii oferite, această instituţie oferă şi „ Consultanţă în afaceri”, de parcă ar şi considera cineva că ei, salariaţii din sectorul bugetar, s-ar şi pricepe! Sigur că pe site-ul instituţiei sunt postate fel de fel de informaţii (pe care, slabă speranţă să le citească vreunul din afara spectrului bugetar, mai precis din perimetrul Agenţiei) despre tot felul de cursuri de pregătire sau reconversie profesională. Doar că, din motive lesne de înţeles, pe acelaşi site NU găsim nici o informaţie legată de locul şi ora de desfăşurare a cursurilor, cum nu găsim nici o informaţie despre „operatorul” care, cică, îi şcolarizează, cum nu găsim nici o informaţie despre sumele de bani „tocate” pe acele cursuri, despre care prin târg se zvoneşte că ar fi cam cu…”cântec”, iar cântecul ar fi trebuit de mult să fie al legendarei lebede…Nu-i nimic, de-aia avem legi! Ca să ne folosim de prevederile lor şi să tot solicităm, în scris, răspuns. Răspuns care, desigur, ne va fi oferit („de voie, de nevoie”), foarte aproape de termenul limită prevăzut de Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi de Legea 52/2003 privind Transparenţa decizională.

(I.G.)    


Distribuie articolul:
Citește și articolul:   Maratonul vaccinării pregătit şi în Ialomiţa!

One thought on “Mulţi şomeri în Ialomiţa! Ce fac salariaţii AJOFM?

  1. Zise Basescu ,,ictore Viorel, află despre mine că stau la pompă şi mă gândesc la tine. Ca în ”Umbrelele din Cherbourg”. (De câte ori văd filmul ăsta, plâng ca atunci când s-a retras Stolo)
    Nu le mări acciza! Loveşte-i în altă parte. Taie şi tu ceva, ţi-am mai lăsat atâtea de tăiat. Sau poartă-te ca un socialist adevărat: măreşte impozitele!

    Vin alegerile, înţeleg că ai nevoie de bani. (Te-aş fi împrumutat şi eu cu ceva, după ce strângeam recolta).

    Uite, îţi dau o idee pe gratis şi ştii că nu te-aş păcăli tocmai acum, de ziua noastră, de 1 aprilie.

    Dacă tot măreşti acciza, nu te izmeni la câţiva cenţi. Bagă minim doi-trei euro, ca să înţeleagă şi Dragnea ceva. La câţiva cenţi, oamenii te-njură. De la doi euro în sus, te bagă-n cartea de istorie. De Churchill ai auzit? Sânge, sudoare şi lacrimi! Românul e impresionabil şi credul, ca toţi britanicii. Dacă nu-l executai pe Antonescu, mergeai pe sloganul ”Daţi un plin/ Pentru Crin”. Acum trebuie să inventezi altceva. O dai pe mine, ca de obicei. Ieşi mâine pe televizor, la prima oră, până n-apucă lumea s-ajungă la pompe. Îţi iei faţa aia serioasă, de la pupitru, şi zici apăsat, cu intonaţie: ”Băsescu vrea să vă alunge din ţară! S-a gândit că, dacă rămâne singur cu PMP – (de unde credeţi că vine sigla asta? de la PoMPă; e gândită demult) – ajunge prim ministru. N-am avut cum să vă opresc şi am scumpit benzina! Am scumpit-o, ca să rămânem împreună!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *