Mulţi chemaţi, puţini veniţi, doamna senator Boancă!

Distribuie articolul:

  • Sau „Atâta s-a putut!”, vorba dumneavoastră!

Doamna Rodica Boancă este senator ales pe listele AUR, partid votat de către ialomiţenii prezenţi la urne. Sătui să tot vadă PSD la conducerea Primăriei, a Consiliului Judeţean, dar şi având experienţa neplăcută a formaţiunii politice ce a purtat denumirea de USL, parcă previzionând că, iarăşi, PSD va face alianţă cu PNL, ialomiţenii i-au acordat încredere unui partid nou, aşa cum este AUR.

Câţi au votat-o pe doamna Rodica Boancă, nu reiterăm. A trecut un an şi mai bine de jumătate, de la alegerile care au făcut ca doamna Boancă să ajungă să fie în Parlamentul României. Ce a făcut, CONCRET, doamna Boancă, pentru ialomiţeni, pentru români?

Gălăgie a făcut!

Şi, chipurile, a încercat să modifice „pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale” niscaiva legi. Căci, senatorii şi deputaţii asta fac, în principalul activităţii lor: LEGI pentru Ţară şi Popor! Cât de proaste sunt legile pe care le iniţiază şi le „încropesc” parlamentarii, vedem la tot pasul, atunci când „ne lovim” de imperfecţiunile rezultatelor activităţii „legislativului”!

Zilele trecute, doamna Boancă a anunţat pe pagina ei de facebook că invită cetăţenii municipiului Slobozia să i se alăture acolo, în faţa Primăriei, locul din care urma ca ea să-i zică de… „la obraz” primarului care este Dragoş Şoare, că n-a făcut şi n-a dres ce trebuie, mai ales fiindcă aşa a şi promis în campania electorală. Sigur că, la o adică, un astfel de demers nu ar trebui să fie blamat! Ba chiar ar fi demn de toată admiraţia. Numai că, madam Boancă nu s-a apucat să muncească, să-şi pună mintea la contribuţie, să întoarcă problemele pe toate feţele, şi-apoi să glăsuiască în cunoştinţă de cauză! Inspirându-se din ceea ce au scris jurnaliştii (pe care, cu tupeu, îi „spurcă” încă de la „înscăunare”, de zici că am fi angajaţi ai statului, nu contribuabil la indemnizaţia-i „nesimţită”), madama s-a deplasat cu… mersu-i legănat, la Primărie.

Însoţită de doar câţiva cetăţeni, aşa a şi rămas până la sfârşitul comediei. Căci, o comedie a fost ceea ce a făcut, acolo, doamna! Proţăpită în faţa Primăriei, expertă fiind în live-uri transmise pe facebook, doamna Boancă a filmat groapa vorbind despre Parcarea subterană care nu se mai termină, a făcut trimitere şi la lucrarea „Piaţa Revoluţiei” a „pistinat” despre Cartierul „Tineretului” (în care şi ea locuieşte, fapt pentru care şi are interesul!), a amintit ceva şi despre apa care nu e bună de băut, despre una, despre alta, ce E SCRIS şi pentru voi în presa vremurilor trecute, atunci când au început investiţiile/lucrările.

Unde era madam Boancă, la vremea în care noi, jurnaliştii, scriam despre toate câte azi au fost luate-n colimator de către domnia-sa? Era aici, în acest oraş! Doar că pe-atunci nici gând n-avea ’mneaei să aibă oarece iniţiativă civică. Azi, însă, când trebuie să-şi justifice într-un fel cei peste 10.000 de EURO pe care-i încasează, lună de lună, de la bugetul Statului, pentru salariu, chirie, şofer şi toate câte îi trebuie pentru întreţinerea Cabinetelor parlamemntare, doamna Boancă a ALES şi ea să facă … „decât” GĂLĂGIE ca…şi până acum, în peste un an şi jumătate cât a trecut de când e în Parlament. Pe unde nici cu gândul nu gândeşti o vezi şi o auzi cum are de comentat despre orice, chit că nimic din ceea ce spune nu ne „dă pe spate”, fie şi numai din cauză că aşa ca ea spun toţi cetăţenii pătrunşi de simţ civic.

Căci, doamna nu vine cu „un bagaj” de informaţii menit(e) a prezenta o realitate, în cifre şi acţiuni politico–finaciar–edilitare, pe care cetăţenii nu o pot distinge dintre atâtea „raportări măreţe” servite, public, de către cei aflaţi la Putere. Doamna vine doar cu atitudinea ’mneaei, una care nu are cum să fie cea menită a câştiga respect. Căci, respectul nu se impune, ci se câştigă! Sigur că doamna are destui simpatizanţi! Doar că simpatizanţii domniei-sale, atunci când vor afla că, în fapt, doamna nu e cu nimic mai presus decât mulţi dintre predecesorii ei într-ale pseudo-opoziţiei, mai mult ca sigur că se vor mai gândi dacă încrederea pe care i-au acordat-o nu cumva a ajutat-o nemeritat de mult să se cocoaţe pe scena politică.

Iată de ce, considerând că trebuie să fie prevenită de ceea ce urmează să i se întâmple în plan politico-social, mă adresez doamnei senator astfel: Doamna senator Rodica Boancă, treziți-vă din visul de PREAmărire, din „beția” Puterii! Ați chemat „Poporul” să vi se alăture în fața Primăriei municipiului Slobozia. Dovada ADEVĂRATULUI impact pe care-l are atitudinea dvs, stă în această fotografie înfățișând numărul celor care „vă cântă-n strună”, fiindcă încă mai sunt creduli. Oamenii sunt sătui de fanfaronadă!

 


Distribuie articolul:

One thought on “Mulţi chemaţi, puţini veniţi, doamna senator Boancă!

  1. În Ialomița, AUR a fost votat, din câte știu eu, de 11% dintre alegători. Prin urmare, doamna Boancă și colegii ei de partid nu au de ce să se considere reprezentanți ai ialomițenilor! Aceasta ar putea fi una dintre explicațiile lipsei de receptivitate la „îndemnurile” doamnei la protest. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a importantei doamne! Acolo au dreptul să se exprime doar cei care sunt de acord cu domnia-sa (ar fi trebuit să scriu cu majuscule?). Cei care pun întrebări pentru explicații la afirmațiile făcute de doamna Boancă sau nu sunt de acord cu ideile sale nu mai pot accesa pagina. Eu nu mai am acest drept și, din câte am constatat din comentarii la un articol pe o altă publicație, ca mine mai sunt și alții. Ceea ce „vorbește” despre democrația promovată de AUR și receptivitatea privind opiniile cetățenilor. Prin urmare, dacă mai eram și noi, respinșii, care ne-am fi exprimat opiniile, poate că marea doamnă înțelegea ce se va întâmpla la „protest”. Apoi, când faci un „ghiveci” de probleme pe care să le expui, este normal ca oamenii să-și pună întrebări privind utilitatea participării. Nu în ultimul rând, merită comentate tonul și atitudinea nepotrivite a parlamentarei AUR, care este pusă tot timpul pe scandal (ca să nu folosesc termenul sinonim cu acest tip de atitudine). Și mai sunt multe alte cauze ce au determinat numeroasa participare la protestul senatoarei. Nu pot decât să-i doresc succes asemănător mai departe și să regret că noi, ialomițenii, suntem așa de norocoși să avem atâția parlamentari AUR care să ne reprezinte! Buni doar de scris articole într-un ziar. În rest, nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.