Moraru muşcă mâna care l-a făcut primar

Distribuie articolul:

moraru si ciupercaPrimarul localităţii Amara (eu tot nu pot să consider acea comună ca fiind oraş!), cică, a dat publicităţii O SCRISOARE DESCHISĂ adresată preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa. Cum redacţia ziarului Ştirea nu este în graţiile lui Moraru, sigur că pe adresa noastră de e-mail nu a sosit nimic, în acest sens! Fapt pentru care nu ne permite a o publica, spre deliciul celor care văd şi dincolo de aparenţe. Ca orice om informat, am aflat de pe facebook şi, după ce-am citit elucubraţiile celui care, până mai acum doi ani, stătea bot în bot cu Ciupercă, după ce voi puncta că „realizările măreţe” ale edilului-şef au costat penal de mulţi bani, n-am să mai zic decât atât: Din păcate, interesele primarului Moraru sunt la fel de meschine ca şi cele ale preşedintelui Ciupercă!
Poate că nu aş  fi mai scris prea curând despre „gospodăria de partid” patronată de Moraru. Victor Moraru, căci, de curând şi fiul lui a intrat în politică, fapt pentru care precizez ca nu cumva să-i încurce cineva. Doar că, atunci când am văzut „şeruindu-se” pe facebook acea aşa-numită „scrisoare deschisă” şi am şi văzut comentariile celor care, din necunoaştere a ceea ce aş numi „meandrele concretului” sau doar fiindcă fac parte din aceeaşi tagmă, mi-am zis că nu strică nimănui părerea mea liber exprimată. Nici măcar domnului Moraru, deoarece am convingerea că stimabilului trebuie să i se mai diminueze din aroganţă, spre binele conştiinţei de sine, cea care trebuie să-i fie nepătată la alegerile care se apropie…
Victor Moraru – primarul care crede că nimeni nu vede că şi la Amara pare că  s-a cam furat „uiumul”… Iniţial, aşa am vrut să-mi intitulez articolul. Dar, mai apoi, mi-am dat seama că ’mnealui prea se crede „gospodarul satului” şi cel care a făcut totul de unul singur, neajutat de iubiţii conducători de la Centru! Ca om care ştie că, mai ales politicienii nu pot spune „Iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători”, sigur că nu mă miră o atare poziţie! Şi cum am pretenţia că sunt jurnalistul despre care nu se poate spune că am fost, vreodată, de partea vreunui partid (pe vremea când eram comunistă, nu eram jurnalistă, aşa că degeaba aţi crezut că m-aţi prins cu minciunica, măi…dragă!), îndrăznesc a spune că altele sunt motivele pentru care Moraru face „valuri”, taman acum, când de alegerile prezidenţiale nu ne mai despart decât câteva luni, şi nici cele locale nu mai sunt atât de departe precum li se pare unora! Cum nimeni nu poate spune despre mine că-s mai degrabă de partea lui Ciupercă (articolele dure scrise la adresa acestuia fiindu-mi ca o platoşă), îndrăznesc a atrage atenţia că există suspiciuni că acolo, la Amara, multe sunt lucră(tu)rile pentru care ar trebui să dea socoteală Victor Moraru, tot aşa cum, la nivelul Consiliului Judeţean Ialomiţa, fi-va cândva obligat şi don Ciupercă să dea socoteală, sper! Şi pentru a veni în ajutorul „Organelor” ne facem datoria cetăţenească şi, începând de numărul următor, vom prezenta tot ce ştim (şi, desigur, tot ceea ce vom afla după ce vom înainta către primărie succedate adrese pline cu întrebări), despre cheltuielile care, unora, li se par a fi fost oneros efectuate din bugetul local, din bugetul judeţean, din bugetul naţional şi, desigur, din bugetul Uniunii Europene.
IONICA GHINEA

 

 


Distribuie articolul:

20 thoughts on “Moraru muşcă mâna care l-a făcut primar

 1. Doamna am rugamintea sa va amintiti ca nu Ciuperca sau PSD l-au facut Primar!!!!Toata lumea stie asta….cat despre ce ati scris ca si titlu,nu are nicio legatura cu continutul articolului!!!!

  1. Păi, tu care ești băiatul lui, ce-ai putea să zici Scrisoarea deschisă pe care a dat-o publicității DEMONSTREAZĂ că bate câmpii…Nu am vrut să o public, dar s-ar putea să mă răzgândesc, tocmai ca să pot face analiză pe text…

  2. Domnule Moraru junior, postarea dumitale nici nu putea să fie altfel decât subiectivă!!! Nu am vrut să public Scrisoarea deschisă, din motivele scrise și-n articol, dar văd că mă forțați să mă răzgândesc, să o public și să fac analiză pe text…

 2. Primarul Moraru este reprezentativ pentru noua generaţie de politicieni.
  Deşi la început aveam o părere bună despre el, iată cum timpul a reuşit să-l aducă la acelaşi numitor cu celelalte jagardele. Să vă dau un exemplu: la un moment dat scosese la concurs un post de referent, la care s-a înscris şi o domnişoară, Cici, care a şi câştigat proba teoretică. La interviu, primarul i-a zis cu infatuare: chiar dacă ai câştigat, nu te angajez fiindcă eşti urâtă. Cerasela, fată cu mult prea mult bun simţ, cu studii superioare, probabil bine pregătită, având totuşi un loc de muncă, nu l-a acţionat în instanţă pe derbedeu. Doamnelor, domnişoarelor, nu merita acest derbedeu acţionat în instanţă?!
  Cumva Primăria e a mă-si, a lu’ tat’su?! Iată cum şi acest Moraru taie şi spânzură după bunul plac. Păcat, mare păcat, fiindcă e tânăr şi ar fi avut perspectivă favorabilă ca politician. Nu e destul să te-ncontrezi cu dom’ profesor, şeful judeţenei de partid, cum le place multora să numească Parlamentul judeţean, doar aşa ca să-ţi faci mendrele la un nivel superior.

 3. Sorine tu nu aveai ce sa scrii si ai inceput sa bati campii in primu rand Primaru Orasului Amara ca va place ca nu va place este un Domn si nu are in vocabular aceste expresii pe care cred ca ai visat sau ai folosit asa expresii cand nu ai ce sa scrii nu mai inventa

 4. @ marian. Chiar dacă-i porţi un respect deosebit d-lui Moraru, nu e nevoie să scrii Primaru, corect primarul; după cum ai observat, probabil, mi-am exprimat regretul că un tânăr politician a ajuns un fel de mic dictator, cu tendinţe ariviste. Pentru a ocupa o funcţie superioară celei actuale, nu e nevoie să muşti, ci să perseverezi în performanţe şi în încrederea celor cărora le ceri votul, chiar la nivel judeţean. În ce priveşte cazul relatat de mine, te asigur că este REAL!
  Fiincă o cunosc personal pe domnişoara în cauză, am să-i cer permisiunea de a-i divulga identitatea integral. Dacă am dreptate, ce faci?!

 5. Domnilor şi doamnelor „postaci”,
  Administaţia din Amara este profund coruptă şi este formată în special din persoane ce au legătură între ele(naşi, fini,veri,nepoţi,fraţi,etc.) sau interese comune.Nu vă aşteptaţi să vă „lipiţi” de vreo informaţie de valoare. Totul este ermetizat. Cu toate acestea, datorită faptului că unele informaţii sunt obligatorii de trimis şi la alte instituţii (prefectură, SEAP, monitorul oficial,anunţuri la ziare)în ultima perioadă au ieşit la iveală anumite lucruri interesante zic eu. Într-o ţară normală aceste informaţii ar duce la aprofundarea lor de către cei cu atribuţii în domeniu însă la noi mai este de aşteptat.Pentru început le recomand tuturor celor interesaţi citească definiţia conflictului de interese din noul cod penal şi apoi să mai comenteze următoarea informaţie:
  Pe site-ul firmei de consultanţă SC COMOCONSULTING SRL, http://www.comoconsulting.ro, la rubrica „Clienţi COMO” veţi găsi două submeniuri – clienţi publici şi clienţi privaţi. Vizualizând lista cu clienţi veţi găsi la rubrica clienţi publici, pe lângă alte primării din judeţul Ialomiţa, şi primăria Amara cu două proiecte. În acelaşi timp, la rubrica clienţi privaţi veţi găsi că această firmă a acordat consultanţă şi SC MIRO IMPEX SRL din oraşul AMARA. De unde conflictul de interese? Păi SC COMOCONSULTING SRL a avut contracte de consultanţă în acelaşi timp atât cu PRIMARIA AMARA (atragerea de fonduri europene pentru construcţia unei centrale fotovoltaice) unde primar este MORARU Victor cât şi cu SC MIRO IMPEX SRL (atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie ale firmei) unde asociat unic este tot MORARU Victor. Cu alte cuvinte domnul primar şi-a plătit un contract de consultanţă pentru un proiect cu fonduri europene cu banii primăriei deoarece, mai mult ca sigur acordarea contractului de consultanţă al primărie către SC COMOCONSULTING SRL s-a făcut prin încredinţare directă.
  Pentru cei care nu ştiu să citească sau nu au timp să citească odul penal le spun că este interzis a avea relaţii contractuale cu firme ce au derulat contracte cu o instutuţie publică pe o perioadă de 5 ani de la finalizarea contractului cu acea instituţie.

 6. Domnule cetatean….atat timp cat nu are o functie de conducere,nu este conflict de interese!!!inainte sa faceti o acuzatie,documentati.va!!!ca nu puteti dovedi acest lucru!!!plus de asta consultantul este platit prin proiect din banii europeni,fiind cheltuiala eligibila!!!!

  1. Tu, cel care te adresezi domnului cetăţean, oricare ar fi el, eşti fiul primarului…Aşa că nici nu ai putea să fii altfel decât subiectiv.

 7. Măi copilul lui Moraru, află că nu e bine să te contrezi cu presa, mai ales când nu ai experiență…și cred că nici documentele nu te ajută. Te încurci în explicații și certifici teoria cu averile politicienilor ce se regăsesc pe numele rudelor:))Și o fi eligibilă cheltuiala din bani europeni, dar conflictul de interese, abuzul în serviciu și traficul de influență privesc toți banii și toate bugetele:)) Așa că nu mai vorbi p aici…ca prostul de frate al lui Bpsescu:))

 8. Dle Sorin sau cum te-oi numi in realitate, este f usor sa aruncam cu noroi in oameni, sa-i denigram si sa facem tot posibilul, prin orice mijloace sa le oferim oamenilor o cu totul alta imagine despre anumite persoane, in speta, despre Dl Primar Moraru, insa rugamintea mea este, si asa ar fi corect, daca tot faci astfel de acuzatii nefondate, sa aduci si dovezi in acest sens fiindca fara acestea, cuvintele nu valoareaza doi bani!!! Cand ai timp, poate faci o „vizita” la Primaria Amara ca sa te convingi ca Dl Primar a angajat numai „fotomodele”! Persoanele cu pregatire si cu experienta nu au ce cauta in aceasta institutie care, datorita muncii si experinetei lor, sub coordonarea Dlui Primar, au reusit in ultimii ani sa dezvolte destul de mult acest oras sau comuna, cum ii place Dnei Ghinea sa ii spuna! Nimeni nu-i perfect, orice om are si defecte, dar, atunci cand acuzam, trebuie sa si dovedim ca ceea ce sustinem este conform cu realitatea!!!!

 9. unde lucreaza nevasta lui dom’ primar? cine a angajat-o acolo? ce face ea cu anumite produse decontate de UE? poate ne spune cetateanul

 10. Stimate domnule Sorin,
  Urmare comentariului dumneavoastră cu privire la faptul că o domnişoară, cunoştinţă a dumneavoastră a fost refuzată la angajare de către domnul primar, Victor Moraru, pentru că ar fi urâtă, mă văd nevoită să fac următoarele precizări: Sunt consilier al Primarului oraşului Amara, încă din anul 2007 şi să ştiţi că nu pentru aspectul meu fizic am fost angajată şi nici ,,pila,, cuiva nu am fost, dacă la asta vă gandiţi. De asemenea, vă pot spune că domnia sa, este un bărbat extrem de elegant, care niciodata nu şi-ar permite să jignească o doamnă/domnişoară, numind-o, aşa cum susţineţi ,,urâtă,,. Să ştiţi, domnule Sorin că angajările la Primăria oraşului Amara nu le face domnul primar, ci se organizează un concurs, de multe ori din cauza programului extrem de încărcat, domnia sa nici nu are cunoştinţă de desfăşurarea concursurilor de ocupare a funcţiilor vacante. Cine a lucrat sau lucrează la Primăria oraşului Amara cunoaşte foarte bine că devotamentul în activităţile întreprinse pentru binele cetăţenilor acestei localităţi primează în această insituţie, nicidecum frumuseţea. La final,vă propun stimate domnule Sorin să probaţi ceea ce susţineţi, iar eu vă promit că în cazul în care se va dovedi că aveţi dreptate, să-mi prezint demisia, din funcţia de Primar al oraşului Amara. Cu stimă, Liliana

  1. Ha, ha, ha…Doamna Liliana, cum adică ,,La final,vă propun stimate domnule Sorin să probaţi ceea ce susţineţi, iar eu vă promit că în cazul în care se va dovedi că aveţi dreptate, să-mi prezint demisia, din funcţia de Primar al oraşului Amara.,,??? Păi, dvs sunteți primarul??

 11. Demisia din funcţia de consilier al Primarului oraşului Amara.Îmi cer scuze pentru greşeala strecurată.

 12. Nu, stimata doamna! Am rectificat si mi-am si cerut si scuze pentru eroarea strecurata. Puteti verifica cu usurinta cine sunt si va pot sta la dispozitie oricand, pentru orice intrebare. Multumesc

 13. doamna liliana e o penibila avand in vedere ca se stie cum s-a angajat nevasta morarului la scoala din sat…sa ne lase cu concursul si cu competenţa….

 14. @ Liliana. ” … domnia sa nici nu are cunoştinţă de desfăşurarea concursurilor …” Halal manager. Cum adică madam, alţii angajează iar el semnează „ca primaru’?! Când şi unde vreodată şeful unei instituţii lasă la latitudinea alora să facă angajări?! Dumneata cu cine crezi că vorbeşti, cu retardaţi?!
  Dacă tot ai „sânge”, cu toate riscurile, fiindcă nu i-am cerut părerea domnişoarei, ea se numeşte Gafencu Cerasela, şi este absolventă a A.S.E..
  Aştept demisia mătăluţă, fiindcă este foarte uşor de verificat ceea ce am scris eu.Şi să nu crezi că domnişoara este vreo fufă cu diplomă din cele mai renumite tipografii. Este o tânără inspector, cu vârstă în jur de treizeci de ani, aşa că … DEMISIA!
  P.S.: Să ştii că şi demisia dumitale este uşor de verificat, aşa că trebuie onorată.

 15. Stimate domnule Sorin,
  În primul rând cred că ar fi corect ca şi dumneavoastră să vă declinaţi identitatea, aşa cum am făcut-o şi eu.
  De asemenea, revin la angajările care se fac la Primăria oraşului Amara şi vă retransmit că nu domnul primar face angajările, de acest lucru ocupându-se compartimentul de resurse umane din cadrul primăriei şi comisia de concurs numită. Nu ştiu de ce vă miraţi că la Amara se întâmplă astfel, întrucât a fi un bun manager nu înseamnă să faci angajări, ci înseamnă în primul rând să ştii să-ţi formezi o echipă cu care să lucrezi, aşa cum la noi s-a format o echipă minunată.
  Aş dori să vă mai transmit, stimate domnule Sorin că prin afirmaţiile dumneavoastră care nu au acoperire, aţi jignit întreg colectivul Primăriei oraşului Amara, persoane care nu lucrează aici pentru frumuseţea lor, ci pentru competenţele pe care le au.
  Cu privire la demisia mea, vă transmit, domnule Sorin că sunt un om de onoare şi că nu am nicio problemă să o depun, însă aşa cum v-am spus şi în comentariul anterior, doar atunci când veţi proba cele afirmate de dumneavoastră. Faptul că aţi prezentat numele unei domnişoare care poate la un moment dat, s-a prezentat la un concurs organizat de instituţia noastră (nu neg asta), nu înseamnă că aveţi şi dreptate.
  Cred că cel mai bine, pentru a lămuri situaţia aceasta, în cazul în care şi dumneavoastră vă doriţi acest lucru, ar fi să vă prezentaţi la sediul instituţiei noastre, însoţit de domnişoara în cauză, pentru a avea o discuţie, inclusiv cu domnul primar, pe această temă. Ce ziceţi, sunteţi de acord?
  Cu profund respect,
  Liliana

 16. @Liliana. Ce identitate v-aţi declinat?! Cred că v-aţi conjugat-o, ha, ha, ha! Dacă nu negaţi existenţa prezentării la concurs a d-rei numite de mine, de ce să vin eu cu ea, ca să ce?! N-ar fi mai bine să vină presa, poate chiar @ Ştirea, sau organele competente pentru a stabili abuzurile?! Aceste organe o pot chema pe d-ra în cauză, în nici un caz dv.. Am înţeles: dom’ primar n-are nicio treabă cu angajările la Primăria pe care o păstoreşte. Chiar că sunteţi penibilă. Dl. Moraru ştie că angajaţi fără ştirea sa?! Cine semnează ultimul pe un contract de muncă, şi cine aprobă cuantumul salariului noului angajat?! Dumneavoastră, sau nuştiuce comisie?! Aveţi calitatea ordonatorului principal de credite să angajaţi instituţia în aşa ceva?! Mira-m-aş!
  Lăsa-ţi-o moartă, aşa cum a rămas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *