Ministerul Educaţiei tergiversează repunerea în funcţie a Luminiţei Barcari

Distribuie articolul:

Actualul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu refuză să transpună hotărârea instanţei de judecată la mai bine de jumătate de an de la pronunţarea definitivă a Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de fostul Inspector Şcolar Luminiţa Barcari. Concret, în vara anului 2017 pe când la şefia Ministerului Educaţiei Naţionale era Liviu Pop supranumit „genunche”, a demis-o pe doamna Barcari din funcţie în baza unei serii de documente contestate în instanţă. În toamna anului 2018 Curtea de Apel a decis printr-o sentinţă definitivă că Barcari Luminiţa este îndreptăţită să revină la conducerea Inspectoratului Şcolar Ialomiţa în locul actualei inspectoare Zainea Manuela care a fost numită de Partid. Astfel în cadrul şedinţelor din Parlament, deputatul PNL Gheorghe Tinel a adresat o interpelare Ministrului Educaţiei prin care cere respectarea sentinţei civile favorabile doamnei Barcari.

„Stimată doamnă ministru, Curtea de Apel București Secția a IX Contencios Administrativ și Fiscal, prin sentința civilă nr. 27, pronunțată în ședința publică din data de 13.02.2019 obligă Ministerul Educației Naționale, în mod provizoriu, în temeiul art. 997 Cod procedură civilă, ca până la soluționarea definitivă a dosarului civil nr. 511/2/2019 al Curții de Apel București – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, având ca obiect reintegrarea doamnei Barcari Rodica-Luminița în funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița și prelungirea contractului de management educațional nr. 8971/07.04.2015 încheiat cu Ministerul Educației Naționale, cu perioada de timp în care contractul nu a produs efecte, între 26.04.2018 și 26.04.2019, să procedeze după cum urmează:

  1. Reintegrarea doamnei Barcari Rodica-Luminița în funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.
  2. Prelungirea contractului de management educațional nr. 8971/07.04.2015 încheiat între Ministerul Educației Naționale și doamna Barcari Rodica-Luminița cu perioada de timp de un an în care nu și-a produs efectele, respectiv perioada cuprinsă între 26.04.2018 și 26.04.2019.

Această hotărîre este EXECUTORIE. Dat fiind faptul că până la această dată, doamnă ministru, nu ați procedat la punerea în executare a sentinței civile mai sus menționate, deși ați luat la cunoștință de existența ei, consider că vă faceți vinovată de nepunerea în executare a acesteia, fapta dumneavoastră putând fi considerată abuz în serviciu. Solicit răspuns oral și scris.Cu deosebită consideraţie, Tinel GHEORGHE, Deputat PNL de Ialomiţa.”


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.