Ministerul Educaţiei i-a redat Luminiţei Barcari funcţia de inspector general

Distribuie articolul:

* Azi, miercuri, 13 Martie 2019, după ce a câştigat, în instanţa de judecată, bătălia îndelung repurtată cu Ministerul Educaţiei, doamna Barcari s-a întors în funcţia pe care a câştigat-o prin concurs.    

Să ne-amintim!

În data de 18 august 2017, inspectorii generali ai Inspectoratelor Şcolare din 13 judeţe ale României au fost anunţaţi, prin fax, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie. Motivul? Chipurile, n-au ieşit bine la „ievaluarea” (asupra managementului) pe care „Corpul de control” a făcut-o la cererea celui care atunci era ministrul Educaţiei, şi-anume musiu Liviu Pop, zis „genunche”. Printre inspectorii generali şcolari din judetele: Arad, Braila, Buzau, Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Tulcea, Vrancea şi Sibiu s-a numărat şi Luminita Barcari din judeţul Ialomiţa. Considerându-se din start nedreptăţită, tocmai din cauză că a înţeles că s-a dorit înlăturarea din calea celor care râvneau la funcţii de conducere, chit că nimic nu-i recomanda pentru ocuparea unor asemenea înalte poziţii administrative-politice, doamna Barcari a ripostat mergând în faţa instanţelor de judecată şi apărându-şi drepturile şi, mai ales, demnitatea ei de profesoară. După îndelungi „înfăţişări”, în data de 27 noiembrie, Curtea de Apel București a admis cererea modificată a Luminiței Barcari, a anulat fișa de evaluare nr. 829/30.10.2018, inclusiv pe cea a calificativului nesatisfăcător, a anulat hotărârea comisiei de contestații nr. 1064/27.03.2018, precum și Ordinul Ministerului Educației Naționale nr. 3614/26.04.2018. Doamna Luminița Barcari i-a convins şi pe magistraţii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanţă care i-a respins recursul Ministerului Educației împotriva sentinței civile nr. 3649 din 11 octombrie 2017, dată de Curtea de Apel București, considerându-l ca fiind nefondat. Cu privire la acest subiect, pe la începutul lunii februarie, președintele PNL Ialomița, domnul Gheorghe Tinel, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că începând de luni, 18 februarie, Luminița Barcari ar trebui să-și reia atribuțiile de inspector școlar general…. N-a fost să fie februarie, dar tot e bine că a fost Martie.

I se va prelungi mandatul!  

Am vrut să ştim ce gândeşte doamna profesor Luminiţa Barcari în chiar prima ei zi de muncă (de după „reistaurarea” managementului pe care domnia-sa îl aplică activităţii Inspectoratului Şcolar Ialomiţa), dar şi dacă acest timp de pauză obligatorie i-a deschis noi orizonturi în ceea ce priveşte abordarea din mai multe unghiuri a managementului domniei-sale? După ce ne-a împărtăşit unele dintre acele „învăţăminte” pe care, îndeobşte, le dobândeşti într-o perioadă de restrişte, iar noi am înţeles că se întoarce cu un bou „bagaj” de idei într-ale administrării Inspectoratului, i-am smuls doamnei Barcari şi o promisiune în ceea ce priveşte transparenţa decizională, mai ales săvârşită prin intermediul presei, prin BARCARI 1asta înţelegând desfăşurarea de periodice conferinţe de presă. „ …Mi s-a făcut dreptate! Pentru că primisem un calificativ nedrept. Mi-am reluat activitatea în funcţia de inspector general şcolar pe care am ocupat-o în urma unui concurs susţinut în anul 2015. După cum ştiţi, în acea sentinţă este prevăzută inclusiv prelungirea perioadei Contractului de management. (…) Bineînţeles că ea nu este definitivă, această Ordonanţă Preşedinţială are un caracter temporar, până la judecarea cauzei pe Fond (…) Din punct de vedere juridic, da, se poate spune că sunt într-un fel de provizorat. (…)”Curtea de Apel București a admis acțiunea formulată pe calea ordonanței președințiale de către Barcari Rodica Luminița în contradictoriu cu Ministerul Educației Naționale și, în consecință, obligă Ministerul Educației, în mod provizoriu, ca până la soluționarea definitivă a dosarului civil al Curții de Apel, având ca obiect reintegrarea reclamantei în funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița și prelungirea contractului de management educațional cu perioada de timp în care contractul nu a produs efecte, să o reintegreze în funcție, iar contractul de management educațional să fie prelungit cu un an, respectiv timpul în care el nu și-a produs efectele.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *