Ménage à trois pestilenţial: Vivani+Primăria Slobozia+Polaris

Distribuie articolul:

D7K_5351Când doi se ceartă, al treilea câştigă…în defavoarea slobozenilor

În cadrul şedinţei de îndată, adică organizată pe repede-nainte, Consiliul Local a încercat, la prima vedere, „să fie bine, ca să nu fie rău”. Ce au făcut consilierii locali în frunte cu vicele Băcanu, preşedintele şedinţei, vă întrebaţi? Printre altele s-au „milogit” de Vivani pentru o amânare, cu privire la majorarea preţului impus de către S.C. Vivani S.A., operatorul Polaris, care la rândul său a cerut majorarea tarifelor percepute pentru persoanele fizice şi juridice din Slobozia. Un alt lucru pe care l-au făcut, a fost majorarea tarifului de colectare deşeuri către persoanele fizice dar şi juridice, cu o sumă mai mică decât ceea ce a cerut Vivani prin reprezentanţii săi prezenţi în sală, oferta fiind instant respinsă de reprezentantul Vivani, pentru că ideea procesului de negociere a societăţii Vivani cu părţile şedinţei a fost inexistentă, depozitul dorind să obţină aproximativ 73 lei/tona de deşeuri şi nici un leu în minus !Aşadar, D7K_5318această negociere era sortită eşecului dinainte să înceapă.

Despre operatorul Polaris, cel care se ocupă de tot ce  înseamnă curăţenia în Slobozia şi nu numai, am scris în numărul precedent al ziarului, dar dorim să reamintim cititorilor noştrii anumite aspecte cel puţin interesante, cu privire la „căruţa de bani” pe care o încasează S.C. Polaris M Holding S.R.L. de la primăria Slobozia. În speţă, destul de mulţi cetăţeni nu cunosc faptul că pe lângă banii pe care îi plătesc ei înşişi pentru colectarea deşeurilor de către operatorul Polaris, fie că vorbim despre plata directă la punctele de încasare ale societăţii, fie banii sunt plătiţi la sediul primăriei, aceşti bani sunt doar o parte a sumelor exorbitante care intră lună de lună în Vivani noua condconturile „doldora” de bani, ale operatorului Polaris. Pe lângă banii strânşi de la populaţie şi persoane juridice, primăria Slobozia plăteşte şi ea la rându-i saci de bani către Polaris.

De ce şi mai ales de unde, vă întrebaţi ? La prima parte o să vă explicăm cu un tandem de lămuriri: 1. Pentru că poate! Şi pentru că cineva trebuie să plătească „învârtelile” care au fost desăvârşite la momentul semnării contractului de concesiune a acestui serviciu public, şi anume contractul 160/13.10.2014, semnat şi aprobat în Consiliul Local Slobozia. Şi, 2. Pentru că dacă ar fi fost puşi cetăţenii să plătească individual pentru curăţenia şi întreţinerea străzilor, la fel cum îşi plătesc colectarea deşeurilor, ar fi ridicat foarte multe semne de întrebare cu privire la calitatea lucrărilor pentru cuantumul banilor care pare că sunt plătiţi apoape degeaba pentru Marianaaceste servicii.

Prin urmare, Primăria Slobozia plăteşte aceşti bani, tot de la dumneavoastră, stimaţi cetăţeni, din impozitele şi taxele cu care cotizaţi conştiincioşi. Operaţiunile de curăţenie par a fi prestate cu unelte, utilaje şi procedee de pe vremea răposatului, deşi operatorul Polaris, în cadrul contractului amintit, şi-a luat angajamentul să presteze cu echipamente moderne. Ca o concluzie la cele menţionate, graţie Consiliului Local împreună cu consilierii locali care au „tăiat şi spânzurat” în trecut, cei prezenţi dar şi cei care urmează să se D7K_5325instaleze la „masa mare”, situaţia  stă cam aşa: persoanele fizice din Slobozia vor achita pentru a le fi ridicate deşeurile de către S.C. Polaris M Holding S.R.L., suma de 4,3 lei/persoană/lună iar persoanele juridice 220 lei/tonă/lună, conform votului desfăşurat în cadrul şedinţei de întată, chiar dacă reprezentanţii Vivani nu au fost de acord, Consiliul Local Slobozia, tot a votat şi a majorat preţul, în favoarea Polaris M Holding. Nu râdeţi, cei din alte localităţi ale judeţului ! S.C. Vivani Salubritate S.A. a afirmat public, în cadrul aceleiaşi şedinţe, faptul că în perioada următoare vor fi majorate preţurile pentru întregul judeţ Ialomiţa. Acum, râdeţi…dacă mai puteţi !

Vivani Salubritate S.A. leagă Ialomiţa de Neamţ

Într-o discuţie care ne-a ajuns la urechi, fostul ministru Rovana Plumb, (cea care a fost prezentă şi la lansarea candidaţilor Adrian Mocioniu, actualul primar al Sloboziei, dar şi a lui Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, ambii din partea PSD), a pronunțat numele firmei Ecolis în legătură cu un depozit de deşeuri aflat pe platforma de la Săvinești, judeţul Neamţ. S.C. Ecolis S.A. are sediul central în Piatra Neamț, iar acționarii săi sunt Dan Luca, Ionel Şerban şi Cristina Elena Vicol ca persoane fizice, dar şi Vivani Salubritate SA şi Chinox AG din Elveţia, ca persoane juridice. Aceeaşi adresă o mai au alte 3 firme cu profil de activitate asemănător: S.C. Apisorelia S.R.L., S.C. Apicons S.R.L. şi S.C. Apieco S.R.L. Fără să o spună direct, doamna ministru a amintit că ar exista o VINAVI 2legătură a firmei Ecolis şi cu depozitul construit pe fonduri europene la Girov, judeţul Neamţ, dar şi cu cel de la Slobozia, judeţul Ialomiţa.

Potrivit mesagerulneamt.ro, în data de 31.08.2011, când doamna Pruteanu era acţionară la Ecolis, o societate din Suceva, numită S.C. Tehnomedica S.R.L, deschide un punct de lucru la Girov, şi schimbă sediul firmei, din Suceava la Piatra Neamţ. Am semnalat acest fapt deoarece depozitul de la Girov este al firmei Tehnomedica S.R.L., care are ca acționari alte două societăţi comerciale numite Ecolis SRL (90%) şi S.C. Vivani Salubritate S.A. din Slobozia (10%), reprezentată de Iancu Vasile. În iunie 2013, administrator unic este numit Gabi Ionaşcu, PAG 6 7 poza 1fostul primar PSD al municipiului Slobozia. De observat legăturile, dintre mediul de afaceri şi cel politic prin fostul ales al poporului Gabi Ionaşcu, fostul primar PSD al municipiului Slobozia. S.C. Vivani Salubritate S.A., cea care deţine majoritatea acţiunilor în firma Ecolis, are şi ea un acţionariat dubios, de prin implicaţiile sale naţionale. Acţionari sunt Iancu Vasile, Marian Popa, Imreh Jeno dar şi omniprezenta Chinox AG, firmă elveţiană reprezentată de Janos Kalman, fiica acestuia fiind prezentă la negocierile purtate cu Primăria Slobozia şi Polaris M Holding. Firma elveţiană deţine majoritatea în Vivani Salubritate şi, în felul acesta, controleză Ecolis, Tehnomedica, etc. Despre toate acesea, dar şi cu alte informaţii, în numărul următor al ziarului Ştirea, atunci când vă vom arăta şi adevărata faţă a S.C. Polaris M Holding S.R.L. pe plan local şi naţional.

Victor GHINEA

 

 


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Ménage à trois pestilenţial: Vivani+Primăria Slobozia+Polaris

    1. Îmi pare rău dacă aţi înţeles că am copiat…Am luat o SCURTĂ informaţie de la dvs, e-adevărat. Iată, am CITAT SURSA! Dar să ştiţi că nu sunteţi singurii care au scris despre acest subiect, am scris şi noi (pentru acurateţe, precizez că fotografia publicată de dvs, aia cu fetele, cred că e de pe la noi, de la Restaurant Select) la vremea aceea, şi de la noi au preluat alţii. Şi-apoi, articolul cuprinde informaţii despre ceea ce a fost aici, în Slobozia, IALOMIŢA, zilele trecute. Nimic din toate astea NU se regăseşte în art dvs. Repet, am preluat, spre exemplificare, o foarte scurtă informaţie. În sfârşit…Cred, totuşi, că puteaţi să-mi atrageţi atenţia şi fără să VREŢI să mă jigniţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *