Managerul spitalului din Urziceni solicită chiar şi pamperşi pentru COVID-uţ

Distribuie articolul:

„Buna ziua, domnule general! Spitalul orasului Urziceni, judetul Ialomita, are nevoie de izolete si ventilatoare. Devine spital de suport COVID. Au o izoleta improvizata din folie de solar, pt ca e scumpa si nu isi.permit. Au primit fonduri locale si judetene, dar cind tratezi bolnavi Covid nevoile sunt mari. Urziceniul are de-a face cu focarul din comuna Barbulesti, unde la 7.000 de persoane, peste 70 sunt infectate. Acestia sunt doar cei care s-au simtit f rau si au ajuns la spital. Multi altii umbla.liber, merg la inmormintari cu 200 de persoane… Acum si in Urziceni sunt peste 60 de persoane pozitive. E o situatie grea, fortele locale nu au nicio putere in Barbulesti. Cert e ca situatia ia amploare, iar spitalul din Urziceni trebuie ajutat. Sunt cadre medicale f bune acolo, dar f putine. Nu au infectionisti, au un singur epidemiolog, un singur anestezist… Poate MpN reuseste sa ii ajute macar cu o izoleta.”

Ne-am bucura să aflăm că „sursa” noastră (de inspiraţie) a „compromis” un text preluând cu copy paste într-un mod care a denaturat aceste „scrieri alese” , despre care ni s-a spus că poartă pecetea managerului spitalului din Urziceni. Da, astfel a considerat doamna Ianuş că va determina factorul de decizie să îi dea ceea ce cere fiindcă n-are şi-ar vrea…! Cine a numit-o pe madam Ianuş în funcţia de manager al spitalului din Urziceni ştie toată lumea care a înţeles că „partidul e-n toate…” şi dictează. Din păcate, în ceea ce-o priveşte pe doamna Ianuş, CINEVA din partid i-a dictat doar să „facă valuri”, nu şi cum anume să se adreseze, oficial, celor de care depind ajutoarele acordate pentru ca unităţile medicale să poată lupta cu COVID – 19. Fost consilier municipal din partea PNL, Daniela Ianuş a ajuns ditamai managerul Spitalului Urziceni la recomandarea politică a domnului Constantin Sava – primarul care este, şi care ar mai vrea să fie edilul-şef al municipiului, fapt pentru care stă cu atitudinea în două bărci politico-administrative şi, iată, manageriale.

LISTA pe care madam Ianuş o prezintă spre a-i fi onorată, este una care n-are cum să nu ridice măcar un semn de întrebare legat de felul în care înţelege ’mneaei să „tragă spuza pe turta” spitalului, folosindu-se de transformarea temporară a unităţii medicale în ceea ce se numeşte spital „suport” pentru COVID. Vă reaminim că, după spitalul din Feteşti, şi spitalul din Urziceni va deveni o unitate medicală în care vor fi trataţi bolnavii infectaţi cu coronavirus de tip nou. În câteva zile acest spital va începe să primească pacienţii. Care sunt, din păcate, mulţi, ca urmare a faptului că primarii din Bărbuleşti şi din Urziceni au aşteptat nepăsători ca să se întâmple ceea ce puteau prevedea că se va întâmpla, doar că nici unul, nici celălalt, nu şi-au bătut capul să întocmească un aşa-numit Plan de măsuri, în caz de…! La fel ca primarii, nici doamna manager Ianuş nu şi-a pus mintea la contribuţie, previzionând ce-ar putea să se întâmple în spitalul pe care-l conduce, în caz că locuitorii din Urziceni şi din comunele limitrofe fi-vor infectaţi. Cum nu avea de unde şti, la începutul Pandemiei, că bolnavii de COVID fi-vor transferaţi la Feteşti, managerul ar fi trebuit să aibă pe stoc materialele pe care, iată, le cere ca şi când…! Aşa cum a procedat managerul spitalului din Slobozia care ne spunea zilele trecute că s-a jenat să ceară materiale gen: dezinfectanţi, de exemplu, tocmai fiindcă oricare unitate medicală şi-ar fi putut face stoc, bugetul permiţând cheltuieli de acest fel.

Lista care prea „bate la ochi”

 Căci, dacă nu înţelegem cum de nu a reuşit să îmbunătăţească activitatea unităţii medicale (prin asta înţelegând că înfiorător de marele deficit de medici poate fi pus şi pe seama nepriceperii domniei-sale de a aduce cadre medicale în spital), nu putem înţelege nici cum de-a ajuns să treacă pe lista cu „necesarul de materiale” chiar şi pamperşi. Şi nu puţini, ci sute. Şi nu numai pentru adulţi, ci şi pentru copii. Cu precizarea că în adresa înaintată sub semnătura doamnei Ianuş, apare scris „negru pe alb” că necesarul de materiale este pentru o lună, ne permitem a îi adresa, aici, tot felul de întrebări, de genul: câţi copii infectaţi cu COVID crede ’mneaei că se vor interna în spitalul din Urziceni? Şi adulţi care să „facă pe ei”, de bătrâni ce sunt, câţi? Citind cifrele din dreptul fiecarui obiect de inventar, şi înţelegând că se foloseşte ordinul sutelor, al miilor, chiar, n-avem cum să nu ne întrebăm dacă nu cumva doamna Ianuş „a umflat” cifrele, gândind de genul: „dacă-i bal, atunci, bal să fie!”. Sigur că pare că n-o doare mâna când scrie asemenea texte/solicitări, nici că obrazul i se înroşeşte! Dar, atâta timp cât multora li se pare că „doamna e îndreptăţită să ceară, deoarece spitalul se transformă pentru COVID şi ne trebuie de toate, dacă vrem să facem faţă…”, nouă nu ne mai rămâne decât să aşteptăm să se autosesizeze cei care trebuie, autorităţi şi oameni politici pe care, dacă o să  vedem că nu se vor „prinde” ,o să-i surprindem noi, măcar cu niscaiva întrebări…!


Distribuie articolul:

One thought on “Managerul spitalului din Urziceni solicită chiar şi pamperşi pentru COVID-uţ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *