Lupta împotriva drogurilor – incapabilă să reducă oferta

Distribuie articolul:

Lupta internaţională purtată în ultimii ani împotriva heroinei, cocainei sau canabisului nu a reuşit să restrângă oferta, potrivit unui studiu ce subliniază totuşi că preţul acestor droguri ilicite a scăzut puternic în ultimii ani, transmite France Presse. Publicat marţi în revista medicală britanică British Medical Journal /BMJ/ Open, studiul a fost realizat de un grup de cercetători americani şi canadieni care au studiat datele oferite de şapte programe guvernamentale de supraveghere a pieţei drogurilor ilicite.

Comparând situaţii statistice cercetătorii au descoperit că preţurile – ajustate în funcţie de nivelul inflaţiei – heroinei, cocainei şi canabisului au scăzut cu peste 80% /mai exact 81%, 80% şi respectiv 86%/, în timp ce, pe de altă parte, puritatea acestor droguri a crescut puternic: 6% pentru heroină, 11% pentru cocaină şi nu mai puţin de 161% pentru canabis. Cu toate acestea, capturile de canabis şi heroină au crescut cu 465%, în timp ce confiscările de cocaină au scăzut la jumătate. În Europa, capturile de heroină au crescut cu 380% între 1990 şi 2009. „Aceste rezultate indică faptul că eforturile realizate pentru a controla piaţa drogurilor ilicite au eşuat”, potrivit studiului condus de cercetătorul canadian Evan Wood. Acesta critică strategiile naţionale sau internaţionale, ce insistă „într-o manieră disproporţionată asupra ofertei în detrimentul prevenirii”


Distribuie articolul:

One thought on “Lupta împotriva drogurilor – incapabilă să reducă oferta

  1. Io am încercat( de curios) acu’ vreo 3-4 ani o prostie de etnobotanice..numite Pulse…de neştiutor ce eram..am făcut din un plic două ţigări…le-am fumat în jumătate de oră….şi am aflat a doua zi..că mare noroc avui că mai trăiesc)))))))))))În viaţa mea de petrecăreţ…nu m-am simţit aşa rău))Etnorahat alea sunt otravă…cine a permis otrava aia treb ÎMPUŞCAT…chiar dacă mi s-a explicat mai târziu că ce-am fumat eu o dată..fuma o clasă de copchii..toată ziua))Dar mugurii ăia de cânepă…chiar sunt gustoşi…cu bere multă,muzică..după gustul fumătorului…şi-i musai cu gagici pieptoase..să ai pe ce pune capul şi să râzi ca prostu’))Cică asta e distracţie recreativă de tineri tembeli crescuţi în capitalism))Vai de…..noastră…cu mizeriile astea şi cine luptă sau se face că luptă cu ele!!Io le-am experimentat..şi zic că nu-s bune…tot mai bine e cu o tărie cu suc…sau un vin,bere..dacă tot eşti tânăr şi vrei senzaţii tari))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *