Luminiţa Barcari se alătură protestului împotriva conducerii PNL

Distribuie articolul:

1 noiembrie 2021 va fi ultima zi în grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor pentru parlamentarul ialomiţean Luminiţa Barcari. Anunţul a fost făcut cu puţin timp înainte de deputatul de Ialomiţa, motivul oficial fiind acela potrivit căruia Partidul Naţional Liberal sub conducerea lui Florin Cîţu este departe de valorile liberale în care politicianul Luminiţa Barcari credea în momentul în care a fost aleasă pe listele pentru Camera Deputaţilor.

PNL implicat într-o criză fără soluţii de ieşire

Aşa încât pe propria pagină de Facebook deputatul a explicat românilor şi în special ialomiţenilor demersurile sale şi motivele care au stat la baza acestor acţiuni: „Dumneavoastră m-ați trimis în Parlamentul României sub promisiunea fermă din partea mea că voi respecta principiile și valorile liberalismului și că voi lucra pentru proiecte care să dezvolte România, așadar și județul nostru, Ialomița. Precum bine știți, de câteva luni de zile scena politică s-a dezechilibrat profund și, din păcate, motivul principal îl constituie tocmai acțiunile unor politicieni ai Partidului Național Liberal, cu care am pornit împreună anul trecut pe drumul dezvoltării țării, acțiuni individuale și de grup care au condus la o criză politică aproape fără o ieșire constructivă într-un orizont de timp apropiat și la o criză sanitară greu de explicat în termeni raționali ci, mai degrabă, prin insuficienta atenție acordată de către guvernanți pandemiei.” afirmă doamna Barcari în spaţiul public.

Atac voalat la adresa oamenilor din conducerea PNL la nivel naţional

Deputatul ialomiţean spune că din cauza instabilităţii din Guvernul României şi a jocurilor de putere care s-au desfăşurat cu ocazia competiţiei interne dintre Cîţu şi Orban pentru preluarea şefiei partidului, România a devenit o ţară plină de nesiguranţă şi suferinţă alimentată constant de criza sanitară provocată de virusul Sars-Cov-2 şi de criza energetică provocată de scumpirea preţului la energia electrică şi gaze naturale. „Creșterea prețurilor, lipsa locurilor de muncă, greutățile financiare ale liberilor profesioniști sau ale celor cu meserii liberale, coroborate cu incapacitatea sistemului sanitar de a face față valului patru de covid, lipsa unui guvern cu puteri depline în luarea deciziilor și scandalul permanent de pe scena politică îmi dictează să mă opresc pentru o scurtă perioadă de timp și să gândesc un drum care să fie potrivit pentru activitatea mea parlamentară de reprezentare a cetățenilor ialomițeni. E o chestiune de onoare să îmi păstrez promisiunile şi asta antrenează decizia mea de astăzi. Prin jurământul depus la învestire am devenit datoare să manifest, pe durata exercitării mandatului, fidelitate faţă de România şi popor şi respect faţă de oamenii care m-au ales!”. Luminiţa Barcari promite însă locuitorilor judeţului Ialomiţa faptul că îşi va respecta angajamentele luate în timpul campaniei electorale pentru care are o obligaţie morală să lucreze constant pentru atingerea obiectivelor propuse şi aprobate de români în cabinele de vot.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *