Liceenii au şansa să opteze pentru cariera militară

Distribuie articolul:

Absolvenţii claselor a IX-a şi a X-a care vor să urmeze o formă de învăţământ militar, au şansa să se transfere la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova – chiar dacă este vacanţă. Oferta este valabilă doar până la sfârsitul lunii iulie.
   
Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova s-a reînfiinţat şi militari cariera 2este în căutare de elevi.

Centrul Militar Judeţean Ialomiţa îi anunţă pe absolvenţii claselor a IX-a şi a X-a din instituţiile civile, cu specializare matematică-informatică, că se pot transfera la această instituţie de învăţământ militar.
Pentru ocuparea celor 30 de locuri pentru clasele a X-a si 30 de locuri pentru clasele a IX-a, Ministerul Apărării Naţionale, prin Centrul Militar Judeţean Ialomiţa, desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor – băieti şi fete – pentru admiterea in anul scolar 2016- 2017. Candidaţii trebuie sa fie absolvenţi ai clasei IX-a, respectiv ai clasei a X-a, în anul şcolar 2015 – 2016, la specializarea matematică-informatică, să aibă cel puţin media generală 8 şi cel puţin media 7 la disciplinele matematică, informatică, fizică şi limba engleză.
Nu vor fi acceptati liceenii care au sub nota 9 la purtare şi nici cei care au repetat ani de studiu.  Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţamânt, candidaţii trebuie să se prezinte pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Judetean Ialomiţa, să efectueze un examen medical la S.C.U.M.C.Bucureşti, să susţina doua teste aptitudinale la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Breaza şi să participe la concursul de admitere în instituţia militară de învăţământ. Admiterea elevilor  în învatamântul militar liceal se va face pe baza mediilor generale de absolvire a claselor a IX-a si a X-a şi a mediilor anuale obţinute la disciplinele matematică, informatică, fizică militar cursantişi limba engleză.

 Pentru candidatii din judetul Ialomiţa, activitatea de recrutare se desfasoara pâna pe 29 iulie 2016, la sediul Biroului Informare-Recrutare, Centrul Militar Judetean Ialomiţa situat în Slobozia, strada Lacului, nr. 6, zilnic de luni pâna vineri între orele 08.00-16.00 sau la tel. 0243.230710. Pentru orice alte informaţii/detalii, cei interesaţi se vor adresa la Biroul informare-recrutare din Centrul Militar Judeţean Ialomiţa, telefoane 0243230710, 0243235286 int.21, pe internet link-ul http://www.armataromaniei.ro/blog/19617/locuri-libere-la-colegiul-na%C8%9Bional-militar-%E2%80%9Dtudor-vladimirescu%E2%80%9D-din-craiova, pagina de Facebook a CNM “Tudor Vladimirescu” -@colmil.craiova, pagina de Facebook a MApN -@mapn.ro sau la emailrecrutare_ialomita@mapn.ro.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *