La Ţăndărei, viceprimarul se-aşteptă să fie destituit

Distribuie articolul:

Reporter: Domnule Petrache, înţeleg că urmează să fiţi destituit din funcţia de viceprimar. De ce? Care sunt motivele? Le ştiţi? V-au fost aduse la cunoştinţă?
Viceprimarul: „ (…) Singurul lucru care mi se impută este că domnul Roman George Cristian nu vrea să mai lucreze cu mine. Şi, probabil, în mintea lui, unul care nu este de acord cu bătaia de joc, pe banul public, cu ilegalităţile care se petrec acolo, cu discriminările, cu angajaţii, cu cetăţenii care nu au aceleaşi idei ca el, au opinii, concepţii, la el nu funcţionează treaba asta!”
Rep: S-a întâmplat ceva, mai întâi, pe linie politică?
Viceprimarul: „ Da. Mie mi-a fost retrasă calitatea de membru PSD, de către Biroul Executiv Ţăndărei. Pe motiv că…, dar nici ei nu ştiu, şi nici eu nu ştiu, numai domnul primar ştie! Ei au votat la comandă, fără să ţină cont de nişte rezoluţii. Eu nu recunosc acest Birou! Există o rezoluţie a Biroului Permanent Naţional în care se spune că cei care sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie şi fapte asimilate corupţiei, aşa cum aste cazul domnului Roman George Cristian, nu mai pot deţine funcţii de conducere în, chiar, partid! Şi avem exemple cum e cel al fostului preşedinte Ciupercă, cum este cazul domnului Ponta, al domnului Mazăre şi exemplele pot continua. Numai Roman George Cristian şi-a făcut din Organizaţia PSD Ţăndărei, proprietatea lui personală, îndepărtând pe oricine i se opune. Uitaţi-vă cine mai e membru de partid! În afară de 2-3 care mai au curaj să-i mai spună ceva, restul numai „ yes man” care i se supun orbeşte.
Rep: Aţi avut o discuţie cu primarul Roman, mai ales acum că, iată, ştiţi că vi se pregăteşte debarcarea?
Viceprimarul: Păi, am avut, atunci când mi s-a retras calitatea de membru. De-atunci, nu am mai discutat cu el. Dar, înainte am avut nenumărate discuţii şi i-am semnalat anumite chestiuni. (…)
Rep: Dar nu l-aţi întrebat ce abateri administrativ-politice aţi săvârşit, în calitate de viceprimar, pentru ca să fiţi pus în situaţia de a nu mai putea îndeplini această funcţie?
Viceprimarul: Vă rog să sesizaţi ghilimelele, el întotdeauna spune că nu poate să lucreze cu mine. Vedeţi ce se ascunde în spatele cuvântului lucreze. (…) Eu i-am semnalat de nenumărate ori greşelile pe care le-a făcut. Ştiţi că el are un dosar penal şi, din păcate, n-a înţeles nimic din ce i s-a întâmplat! (…) Mi s-a pus în cârcă faptul că i-am aprobat unui opozant politic, respectiv domnul Balea, o terasă. Aprobarea a avut în spate o Hotărâre de Consiliu Local (…) Ţinând cont că sunt şi alte terase pe care comercianţii îşi expun marfa, care au beneficiat de aceeaşi prevedere legală. Vezi terasa „În oraş”, vezi terasa domnului Copilău, vezi terasa domnului Tudor Anghelescu. Nu mai zic că sunt terase şi construcţii, fără Autorizaţie, fără.. ! Sau parcări, ale unor cetăţeni, parcări făcute pe spaţiul verde! (…) Nu pot să fiu de acord să scoată terenul de la Liceul Agricol care s-a lotizat, s-a făcut Cartea Funciară, a ieşit o suprafaţă de teren în plus şi este făcut astfel încât să fie luat de un anumit cetăţean şi de rudele lui. În condiţiile în care sunt tineri care pot să liciteze, să concesioneze, să construiască (…) La Casa de Cultură veche, a dărâmat gardul, ca să poată să-şi extindă curtea un anumit cetăţean (…) Nu mai zic de angajări. Dacă în aparatul Primăriei nu angajezi decât oameni care aparţin unui anumit partid politic. Se face postul după pregătirea profesională a candidatului şi, bine-mersi, i se potriveşte postul ca o mănuşă. (…) Nu mai zic de contracte de deszăpeziri, de contracte de dezinsecţie care costă câteva sute de milioane de lei vechi şi-i făcută aşa…, de ochii soacrei (…)
Rep: Cred că aveţi dovezi, în susţinerea acestor acuzaţii, nu?
Viceprimar: Sunt verificabile.
Rep: Ce vă aşteptaţi să vi se întâmple? Înţeleg că săptămâna viitoare are loc şedinţa ordinară a Consiliului Local al oraşului Ţăndărei. Şi, acolo, dumneavoastră vă aşteptaţi chiar să fiţi debarcat?
Viceprimar: Da. Consiliul Local nu ia decât act de decizia de retragere/pierderea calităţii de consilier local şi, implicit, cea de viceprimar.
Rep: Şi vă aşteptaţi ca toţi ceilalţi consilieri locali să execute ordinul sau cum?
Viceprimar: Da. Am curaj să pun pariu că toţi cei 7 membri, plus domnul Popa care-i este trup şi suflet pentru primar. Şi s-ar putea să mai fie şi unul-doi din Opoziţie care, la fel, sunt legaţi ombilical de domnul primar.
Rep: Ce aveţi de gând să faceţi dacă, spuneţi, primarul nu şi-a luat toate măsurile în ceea ce priveşte legalitatea acestei măsuri politico-administrative?
Viceprimar: Mi se pare că nu şi-a luat chiar toate măsurile! Pentru că eu nu am primit nimic până la ora asta. Nici o înştiinţare, nimic! Eu am aflat „pe surse”, ca să folosesc un termen jurnalistic! (…)
Rep: Domnule viceprimar, pe când se întâmplau toate acele fapte penale petrecute în Primărie, dumneavoastră îi atrăgeaţi atenţia domnului Roman?
Viceprimar: Da. Vă dau şi exemple câte vreţi! (…)
Ne oprim aici cu titrarea, prin redarea de pe reportofon, a tuturor exemplelor constând în fapte presupus penale săvârşite cu ştiinţa, cu încuviinţarea, cu semnătura primarului Cristian Roman. Mai menţionăm doar faptul că, la finalul înregistrării, chiar l-am întrebat pe interlocutorul nostru, de ce crede că primarul şi-ar asuma riscul de a-l supăra şi, pe cale de consecinţă, de a se ajunge, iată, la astfel de acuzaţii? Răspunsul viceprimarului Petrache a fost cel pe care şi noi îl bănuiam: „Având impresia că eu intenţionez să candidez, probabil urmăreşte să mă scoată din cărţi (…) Eu cred că el trage de procesul acesta pe care-l are, să se ducă după 2016, ca să poată candida. (…) El mizează pe faptul că ajunge în 2016, se prevalează de prezumţia de nevinovăţie, candidează şi câştigă, şi apoi, în dosar, va primi pedeapsa „cu suspendare. E o strategie, nu ştiu!”
Primind acest răspuns, fireşte că l-am întrebat pe domnul Petrache dacă intenţionează să candideze din partea altui partid? Răspunsul viceprimarului încă în funcţie fiind negativ, nu ne-a mai rămas decât să-l întrebăm ce cred şefii de la Centru, despre aceste şicane dintre el şi primar? „ Am avut o discuţie de faţă cu domnul deputat Marian Neacşu, pe când era preşedinte interimar al PSD Ialomiţa, dumnealui a încercat o chestiune cu mine, vezi Doamne că încearcă o alianţă cu ACL, vrăjeli! (…)” a mai adăugat viceprimarul.
Cine crede că, în luna octombrie a anului de dinaintea alegerilor locale, nu s-a intrat DEJA în precampanie electorală, înseamnă că nu e politician şi n-are nici habar de cum decurg evenimentele în politică!
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

One thought on “La Ţăndărei, viceprimarul se-aşteptă să fie destituit

  1. Gura pacatosului adevar graieste.Da unde erai pana acuma domnule Gigel?Nu cumva ai avut si tu parte din partea cui??De ce nu te duci la DNA si sa te spovedesti lor??Cat despre angajari,mai bine ai tace,ca si tu esti angajatul ADP-ului si sti si tu cum.La beciul domnesc e locul vostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *