Juristul Vasile Zamfir – cadorisit ca şi „apropitar”

Distribuie articolul:

zamfir* Un teren intravilan cu o suprafaţă de 300 metri pătraţi i-a fost vândut stimabilului la „preţ de preţ”, ăia aproape 350 de milioane de lei vechi (mai exact 30.447 de lei) putând fi plătiţi în 5 (cinci) ani.

Zamfir. Vasile Zamfir. Acest individ cu pretenţii de James Bond al jurisprudenţei, pare că nu se mai teme de braţul lung al legii, faptele lui săvârşite acolo, la Spitalul de Urgenţă din Slobozia părându-i-se a nu mai atrage după ele cine ştie ce pedeapsă, chit că toate s-ar putea lesne dovedi a fi fost de-a dreptul penale. Cel puţin aşa reiese din rapoartele întocmite de instituţii cu atribuţiuni de control, aşa cum sunt Curtea de Conturi (Camera Ialomiţa) sau Corpul de control al Ministrului Sănătăţii. Pe scurt, derularea faptelor se prezintă astfel: În toamna anului trecut, domnul Zamfir Vasile a depus o cerere. zamfirUrmare a acestei solicitări, s-a întrunit acea Comisie formată special pentru vânzarea bunurilor imobile proprietate a municipiului Slobozia, comisie care a analizat ce era de analizat şi a dat un aviz favorabil, după care domnul Ciripan Valeriu – consilier în cadrul Compartimentului Patrimoniu a propus primarului să supună aprobării consilierilor locali cererea concesionarului care vrea să devină proprietar al bunului pentru care plăteşte chirie. Se poate spune că lucrurile s-au întâmplat aşa cum se întâmplă de regulă cu toţi cei care au intrat în relaţii contractuale cu Primăria, respectiv cu Consiliul local.
Că şi Vasile Zamfir are dreptul să aibă o casă, e de la sine înţeles! Ce nu-i de înţeles este de ce consilierii locali au modificat prin HCL mărirea de la 3 la 5 ani a perioadei de plată a oricărei datorii pe care oricare cetăţean o are pentru că a avut dată în concesiune un bun imobil şi-acum vrea să devină proprietarul acestuia. Şi nu-i de înţeles, mai cu seamă de către acei cetăţeni care, deşi au cumpărat cu preţ mai mare pe metrul pătrat, perioada în care au avut voie să-şi achite datoria a fost, cum spuneam, de numai 3 (trei) ani. Nu, noi nu suspicionăm că juristul a „clocit” pentru el şi pentru alţii această modificare! Spunem doar că doi ani în plus la plata unei sume care şi-aşa pare cam mică, pare să fie o favoare de care alţii nu au beneficiat.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *